نوشین زنده زبان عضو مامای شورای عالی نظام پزشکی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه مامایی قدمت بالایی در کشور دارد، اما مشکلات ابتدایی این قشر همچنان باقی است، گفت: معضلات جامعه مامایی به یک بیماری مزمن تبدیل شده و این در حالی است که با توجه به سیاستهای وزارت بهداشت برای ترویج زایمان طبیعی و کاهش آمار سزارین ماماها باید به عنوان اولین سطح درمان مادر و نوزاد در نظر گرفته شوند.
وی با اشاره به اینکه ماما صرفا برای ارائه خدمات به زنان و کودکان به ویژه انجام زایمان طبیعی آموزش دیده، افزود: با توجه به هشدارهایی که برای کاهش آمار مرگ و میر مادر و نوزاد در اثر عوارض سزارین بدون اندیکاسیون داده میشود، اما حق زایمان طبیعی هم از ماماها گرفته شده و در نظام سلامت کشور حاشیه نشین شدند.
عضو مامای شورای عالی نظام پزشکی با اعلام اینکه از ۳۶ هزار مامای عضو سازمان نظام پزشکی که دارای شماره نظام هستند، حدود ۱۷ هزار نفر در مراکز آموزشی، پژوهشی و بهداشتی مشغول به فعالیت هستند، ادامه داد: بیش از ۲۰ هزار مامای بیکار داریم، اما گفته میشود تعداد ماماهای بیکار کشور ۱۲ هزار نفر است.
وی عدم عقد قرارداد بیمهها، قانون سختی کار و ایجاد ردیف استخدامی را از جمله مشکلات جامعه مامایی عنوان کرد و گفت: در بحث قرارداد بیمهها مورخ ۲۴ / ۸ / ۹۴ هیات وزیران مصوب نمود تا خدمات مامایی تحت پوشش بیمه قرار گیرد و طی نامهای این مصوبه ابلاغ شد تا ظرف مدت یکماه از تاریخ فوق اجرایی شود و سه استان گلستان، اردبیل و اصفهان نیز به عنوان پایلوت این کار در نظر گرفته شد، اما عملا کاری انجام نشده و طبق رایزنیهای صورت گرفته مقرر گردید که از تاریخ ۱ / ۱ / ۹۶ این مصوبه اجرا شود.
زنده زبان در خصوص قانون سختی کار ماماها اظهار داشت: حساسیت رشته مامایی بالاست، زیرا برای نجات جان دو انسان (مادر و نوزاد) با انواع آلودگیهای صوتی و عفونی مواجه هستند و پرونده هایی که در هیاتهای انتظامی نظام پزشکی مشاهده میشود، حساسیت کار مامایی را نشان میدهد که باید قانون سختی کار به آنها تعلق بگیرد.
وی افزود: پس از سالها تلاش و پیگیری، طبق مصوبه هیات وزیران و پیشنهاد وزارت بهداشت به ازای هر یک سال سنوات خدمتی، ماما یک ماه حق برخورداری از قانون سختی کار را دارد که در مقایسه با سختی کار علوم آزمایشگاهی که به ازای هر یکسال سنوات خدمتی دو ماه برخورداری از قانون سختی کار لحاظ شده، این میزان سختی کار در نظرگرفته شده نا چیز است.
عضو مامای شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه بی عدالتی در حق جامعه مامایی انگیزه کار کردن را از آنها میگیرد، گفت: سختی کار ماماها بیشتر از علوم آزمایشگاهی است و یک ماما زمانی به مرحله بازنشستگی میرسد که امکان زندگی سالم را ندارد.
وی یادآور شد: درخواست بازنگری قانون سختی کار ماماها از سوی نمایندگان جامعه مامایی در سازمان نظام پزشکی مطرج شده که علاوه بر برخورداری از قانون سختی کار مدت آن نیز مورد بازنگری قرار گیرد و نسبت به این مساله اعتراض کرده ایم و مراتب آن را به اطلاع معاون اول رئیس جمهور رساندیم که ایشان به وزیر بهداشت اطلاع داده و منتظر تجدید نظر هستیم.
انتهای پیام/