به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،عبدالرحمن زاغی مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران توصیه های فنی مبارزه با علف های هرز مزارع شالیزاری را ارائه و خواستار رعایت توصیه های فنی توسط شالیکاران مازندرانی شد.
وی با اشاره به اینکه علف های هرز یکی از عوامل خسارتزای گیاهی است که با گیاه برنج برای جذب موادغذایی، نور و آب و رقابت کرده و میزبان برخی از آفات و بیماری های مهم برنج است، گفت: به منظور کشت برنج و کنترل مطلوب علف های هرز، بسترسازی مناسب و تسطیح یکنواخت مزارع ضروری است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: برای کنترل مطلوب علف های هرز زمین های شالیزاری ضروری است 4 تا 7 روز پس از نشاکاری، آب داخل مزرعه را 3 تا 5 سانتی متر بالا آورده و سپس ورودی و خروجی مرزها را بسته و اقدام به پاشش علف کش های توصیه شده کرد.
زاغی گفت: بعد از 48 ساعت ورودی و خروجی آب مزرعه باز شود.
وی افزود: زمین های شالیزاری که دارای علف های هرز پهن برگ مثل قاشق واش، اویار سلام و تیرکمان آبی هستند، می توان همزمان با پاشش علف کش های نازک برگ کش، از علفکش های کنترل کننده پهن برگ ها نیز استفاده کرد.
مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه علف های هرز میزبان آفات و بیماری های مهم برنج هستند،گفت: حذف علف های هرز داخل کرت ها و روی مرزها از طریق مبارزه مکانیکی ( وجین دستی) 20 تا 25 روز پس از نشا توصیه می شود.
زاغی به برنجکاران توصیه کرد: قبل از هر اقدامی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی مشورت و نسخه گیاهپزشکی اخذ کنند.
وی گفت: علف کش ها باید از فروشندگی های مجاز و معتبر با اخذ فاکتور خریداری شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه کشاورزان بایستی به مشخصات فنی سم از جمله نام کارخانه سازنده، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، شماره پارت یا بچ روی قوطی یا بسته های سم توجه کنند خواست از مصرف سم رسوب کرده، تاریخ گذشته، دارای نشتی، بدون برچسب یا دارای برچسب مخدوش و پلمپ نشده خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در طول مدت علف کش پاشی الزامی است، گفت: کارشناسان حفظ نباتات مراکز و مدیریت های جهاد کشاورزی و کلینیک های گیاهپزشکی شهرستان ها آماده پاسخگویی به سوالات کشاورزان خواهند بود.
انتهای پیام/آ