به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمد علی زارعیان، افزود: در این بیماری حرکات دودی مری برای پایین راندن غذا دچار اختلال می شود و قسمت های انتهایی مری با ورود غذا متسع شده و دریچه مری به معده تنگ می ماند و ورود غذا به معده با سختی همراه میشود.
او گفت: علایم این بیماری بازگشت غذای هضم نشده به دهان، درد قفسه سینه و در بعضی از بیماران کاهش وزن است.
زارعیان اضافه کرد: تاکنون درمان قطعی برای آشالازی معرفی نشده است ولی برای تسکین علایم و تسهیل عبور غذا معمولا تزریق بوتاکس یا بالون زدن انتهای مری برای گشاد کردن آن و جراحی به هدف شل کردن دریچه انتهایی مری صورت می گیرد. البته درمان های دارویی نیز در بعضی بیماران مورد استفاده قرار می گیرد که تاثیرشان کم و عوارضشان زیاد است.
یک کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه نیز گفت: شایعترین و مهمترین علامت بیماران مبتلا به آشالازی، بلع دردناک و سخت است که با پیشرفت بیماری ممکن است نوشیدن نیز برای این افراد دشوار شود و حتی آن ها را برای مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس و سرفه مستعد کند.
سیده زهرا حسینی افزود: به دنبال ادامه روند این بیماری در اثر گشاد شدن انتهای مری و انسداد آن، غذا در آن قسمت تجمع یافته و می تواند سبب رشد باکتری ها و بروز التهاب، زخم، عفونت و ایجاد بوی بد دهان شود.
این کارشناس ارشد علوم بهداشتی ضمن اشاره به اینکه بیماران مبتلا به آشالازی باید غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتر در محیطی به دور از هر گونه استرس و تنش به خوبی جویده و برای خوردن آن عجله نکنند گفت: مصرف غذاهای پر ادویه، ترش، خشک و زبر که سبب آسیب به دیواره مری می شود برای این بیماران منع شده و آنها باید بیشتر از غذاهای مایع، آبکی و نرم بدون هیچ گونه افزودنی استفاده کنند.
او تاکید کرد که مبتلایان باید مایعات را به صورت جرعه جرعه بنوشند و میوه ها و سبزیجات را به صورت پخته یا رنده شده استفاده کرده، از مصرف غذاهای داغ یا سرد خودداری کنند.
منبع: سلامت آنلاین
انتهای پیام/