به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اهواز؛ضیاءالدین شعاعی، مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار امروز در سمینار آموزشی مقابله با ریزگردها و سیلاب که با حضور مسئولان کشوری برگزار شد، اظهار داشت: در دهه اخیر بحرانی با عنوان گرد و غبار ایجاد شده که اندازه ذره، سرعت باد، رطوبت خاک، پوشش گیاهی و نوع خاک از عوامل موثر بر پدیده گرد و غبار هستند.
مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار عنوان کرد: اندازه ذرات 100 میکرومتر یا کمتر، غلظت 600 میکرو گرم بر متر مکعب، ارتفاع صعود تا 10 کیلومتر، زمان جابهجایی 4 تا 7 روز و مسافت جابجایی 600 کیلومتر از خصوصیات طوفانهای گرد و غبار در ایران است.
وی با اشاره به اینکه وقوع گرد و غبار و شن با توجه به خصوصیات خشک و نیمه خشک منطقه است، گفت: توزیع جهانی تعداد روزهای گرد و غبار در ایران همیشه تحت تاثیر بوده است. خوشههای اصلی تولید گرد و غبار در غرب آسیا تاثیر گذار بر ایران است که غرب سوریه، شرق اردن، عراق، غرب عربستان، شمالغرب افغانستان و منطقه آرال از جمله این خوشهها هستند.
شعاعی با تشریح اثرات مخرب توفانهای گرد و غبار، ادامه داد: شیوع بیماریهای ریوی، انتقال بیماریهای اپیدی، حساسیتهای پوستی، بیماری های چشمی، نارسایی خونی از جمله این اثرات منفی هستند.
مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار افزود: افزایش تصادفات جادهای، کنسلی پروازها، اختلال در حمل و نقل دریایی، اختلال در صنایع، کاهش تولیدات کشاورزی، طغیان آفات، توسعه بیماریهای دامی، کاهش تولدات دامی و کاهش کیفیت محصول از دیگر اثرات مخرب طوفانهای گرد و غبار هستند.
شعاعی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیم، ناپایداری جوی، فقدان پوشش گیاهی و... از عوامل طبیعی وقوع طوفانهای گرد و غبار هستند، خاطرنشان کرد: مدیریت غلط منابع آب و سیاست انتقال آب از منابع پر آب به منابع کم آب، تخریب سرزمین ناشی از کشاورزی غیر اصولی از علل انسانی وقوع این پدیده هستند.
انتهای پیام/و