یک کارشناس ارشد روانشناسی عمومی آگاهی زوجین از نیازهای جسمی و روانی یکدیگر را لازمه داشتن عشق پایدار در زندگی مشترک دانست.

مرجان پلویی کارشناس ارشد روان شناسی عمومی و مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: عشق کامل ترکیبی از سه حالت صمیمیت، شور و تعهد محسوب می‌شود به طوری که همه انسان‌ها در آرزوی داشتن چنین عشقی هستند، البته دوام این عشق دشوارتر از دستیابی به آن است و متاسفانه امروزه شاهد جدایی بسیاری از زوج‌ها در جامعه هستیم که علل زیادی در بروز این امر دخیل هستند. 

وی عنوان کرد: برای بقای زندگی مشترک انجام فعالیت‌های مشترکِ شاد و جذاب همچون کوهنوردی، ماهیگیری و سفرهای دسته جمعی ضروری است، زن و شوهر اغلب برای یکدیگر فضا و حریم شخصی قائل نمی‌شوند این در حالی است که داشتنِ حریم، پایداری رابطه زناشویی را به ارمغان می‌آورد. 

این کارشناس ارشد روان شناسی عمومی با بیان اینکه نکته مهم دیگر در پایداری عشقِ پس از ازدواج بالا بردن کیفیت احساسات و عواطف بین زوجین است، افزود: زن و شوهر باید با دانستن و شناخت توانایی، تفاوت و حساسیت‌های خود بتوانند به نیازهای جسمی، عاطفی و روانی یکدیگر پاسخ دهند، به طوری که هر دو احساس رضایت خاطر نموده و به آرامش نسبی دست پیدا کنند. 

وی تاکید کرد: زن و شوهر باید از تفاوتهای روانشناختی جنس مخالف خود آگاهی داشته باشند، به طور مثال میزان اعتماد به نفس خانم‌ها با احساس دوست داشته شدنشان رابطه مستقیمی دارد، ولی آقایان وقتی‌که خواسته‌های همسرشان را برآورده می‌سازند، احساس اعتماد به نفس بالایی می‌کنند. 

پلویی تصریح کرد: مرد‌ها اکثراً احساس می‌کنند که نیازی به گفتن "دوستت دارم" به همسرشان نیست، ولی خانم‌ها دوست دارند به آنها گفته شود که دوستشان دارند، درک متقابل یکدیگر به لحاظ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و شخصیتی اهمیت بسزایی در پایداری عشق زوجین ایفا می‌کند؛ بنابراین فراگرفتن مهارتهای زندگی از سوی طرفین به نحوه ارتباط، رفتار و نوع نگرش زوجین کمک شایانی می‌کند.

این مشاور کودک و خانواده اظهار داشت: عشق بین زوجین نیز مثل کل طبیعت، در دو قطب در حال نوسان است. گاهی جذر و مد در اقیانوس عشق زن یا شوهر نوساناتی ایجاد می‌کند که با طول موج کوتاه و بلند، میزان عشق طرف مقابل را کم یا زیاد می‌کند که این به اخلاق ذاتی طرفین در یک مثلث عشقی وابسته نیست. 

وی با بیان اینکه واکنش زن یا شوهر نسبت به یک محرک خارجی، در زمان‌های مختلف به طور کامل متفاوت است، گفت: این امکان وجود دارد که طرف مقابل شما در حالات روحی متفاوت در مقابل آن واکنش عکس العمل‌های تعریف نشده‌ایی از خود نشان دهد بنابراین این امر موجب کمرنگ یا پررنگتر شدن عشق بین زوجین می‌شود. 

پلویی در خصوص عشق پایدار یادآور شد: یادگیری مهارت‌های ارتباط کلامی بین زن و شوهر اهمیت بسزایی دارد که این روابط نقش موثری در شکل‌گیری نگرش‌ها و تعاملات اجتماعی اعضای خانواده ایفا می‌کند. به طور مثال انتخاب زمان و مکان مناسب برای ایراد کلام بسیار حائز اهمیت است، همچنین زوجین باید سعی کنند با همفکری و ارتباط کلامی عیوب همدیگر را برطرف سازند و از عیب‌جویی مداوم از یکدیگر پرهیز کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار