به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معدن یورت آزادشهر در ۱۵ کیلومتری شهر نوده خاندوز و ۲۵ کیلومتری شهرستان آزادشهر قرار دارد و از محل ورودی معدن به سمت تونل اصلی که در آن کارگاه استخراج قرار دارد، ۳ کیلومتر فاصله است.
این معدن در نقطه کوهستانی و در قله کوه قرار دارد و از قبل از انقلاب و بیش از ۴ دهه استخراج ذغال سنگ از این معدن انجام میشود.
برای رسیدن به این معدن باید یک جاده پر پیچ و خم که تنها ۳ متر عرض دارد را طی کنید.
کارگران معدن که بیشتر شیفکاری آنها از ساعت ۷ صبح تا ۷ شب است این مسیر پر پیچ و خم را طی میکنند تا به کار طاقتفرسای معدن مشغول شوند و نان حلال بر سر سفره خانوادههای خود ببرند.
برخی از کارگران معدن یورت آزادشهر نیز از ساعت ۸ شب تا ۲ بامداد مشغول به فعالیت میشوند و خود را به روسیاهی و تاریکی معدن عادت داده بودند تا به روسیاهی و تاریکی روزگار و معیشت دچار نشوند.
به صورت متوسط هر فردی که در این معدن مشغول فعالیت است ۱۶ تا ۱۸ ساعت تلاش شبانهروزی و بیوقفه را به جان میخرد.
طلیعه زیبایی از طبیعت به واسطه جنگل و فضای کوهستانی معدن یورت آزادشهر را احاطه کرده و در مسیر رسیدن به این معدن روستاهایی مانند رحیم آباد، سوسرا و وطن بر سر راه کارگران قرار دارد.
وقتی به بالای جایگاه معدن میرسیم یک محوطه وسیع وجود دارد که دور تا دور آن منظره زیبایی از طبیعت به شکل کوهستانی با درختان فراوان از نوع جنگلی چشمان هر کسی را به خود خیره خواهد کرد.
در این معدن افراد بسیار زیادی با سابقه بیش از ۲۰ سال کار سخت معدن مشغول به فعالیت بودند.
با توجه به سختی کار و تلاش شبانهروزی این افراد برای استخراج ذغال سنگ این طلای سیاه گرانبها متاسفانه معدنچیان با مشکلات بسیاری رو به رو هستند که با عنوان کردن مکرر آن به مسئولانی استانی، شهرستانی و نمایندگان مجلس پس از چندین سال حتی کوچکترین مشکل آنها رفع نشده است.
تنها چند ماه در سال حق بیمه و حقوق داریم
یکی از معدنکاران میگوید که با توجه به اینکه ۱۱ سال است در این معدن مشغول به فعالیت است اما تنها ۵ سال برایش حق بیمه واریز شده است.
یکی دیگر از کارکنان معدن به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از سال ۱۳۹۳ تا سال ۱۳۹۵ در هر سال نزدیک به ۵ ماه از حقوق معوقه خود را دریافت نکرده است.
نکته حائز اهمیت در بیمه کارکنان این بود که تعدادی از کارکنان این معدن بیمه کتابداری شده بودند که این خود جای تعجب دارد و این معدنکاران پس از بازنشستگی وقتی با مشکلات جسمی روبهرو میشوند و به مراکز درمانی مراجعه میکنند به نوع بیمه خود پیمیبرند.
محمود جاهدی یکی از کارکنان معدن میگوید: ۱۵ سال در این معدن فعالیت دارد اما متاسفانه حقوق بنده در سالهای گذشته ۷۷۰ هزار تومان و امسال به ۸۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ چندین ماه معوقه دارد، افزود: در کل سال ۹۵ نیز حقوقی دریافت نکردم.
هیچ عکسالعملی از طرف مسئولان برای رفع مشکلات ندیدیم
این معدنکار یورت آزادشهر افزود: با توجه به مشکلات موجود و سختی کار من و عوارض ناشی از کار که منجر به مراجعه مراکز درمانی و پزشکی میشوم متاسفانه از لحاظ بیمهای مشکلات خاص خود را دارم.
جاهدی ادامه داد: وقتی برای اعتراض خدمت مدیرعامل معدن زمستان یورت رسیدم، وی ۱۵ روز مانع از کار بنده شده، البته ما به مسئولان شهرستانی و استانی اعتراض خود را اعلام کردیم اما هیچگونه عکسالعمل مثبتی در راستای حل مشکلات خود ندیدم.
این معدنکار خاطرنشان کرد: مسئولان در پاسخ به اعتراض ما اعلام کردند که از کارکردن در معدن رضایت ندارید میتوانید برای ادامه کار به جاهای دیگر مراجعه کنید.
رئیس سازمان صنعت، معدن استان به مشکلات کارگران رسیدگی نمیکند
یکی از اعضای خانواده معدنچی فوت شده در معدن محسن گلدیوطن در زمانی که امروز حسینقلی قوانلو، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت برای بازدید از عملیات امدادرسانی به محل حادثه مراجعه کرده بود اظهار داشت: شما تاکنون به مشکلات ما رسیدگی نکردهاید.
وی گفت: آقای قوانلو در روز مراسم روز کار و کارگر صراحتا اعلام کردید که به آقای روحانی رای دهید در صورتی که ما در این دولت هیچگونه امکانات و خدماتی که حق و حقوق ما کارکنان توجه کرده باشد، ندیدیم.
یکی از اعضای خانواده حسن قرهداغلی، معدنچی فوت شده در معدن در آزادشهر گفت: چرا باید اتفاقی بیفتد تا مسئولان ما نسبت به مشکلات مردم و جامعه کارگری عکسالعمل نشان دهند.
قرهداغلی تصریح کرد: حضور مسئولان در این مواقع به جز نشان دادن خود به خصوص در این زمان حساس انتخاباتی چیزی جز رای گرفتن از مردم و قشر زحمتکش نیست.
وی افزود: نصف هزینهای که از دیروز برای آواربرداری و امدادرسانی در این معدن انجام شده در راه امنیت، حقوق و رفاه کارگران صرف میشد امروز شاهد چنین اتفاقی نبودیم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/