به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از شایعترین انواع کم خونی، ناشی از فقرآهن است اگر برای ساخت گلبولهای قرمز خون آهن به مقدار کافی در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخایر آهن خوداستفاده میکند و زمانی که کمبود آهن ادامه پیدا کند و ذخایر آهن بدن هم تمام شود کم خونی ناشی از فقر آهن بوجود میآید.
از عوامل کم خونی میتوان به کمبود آهن در رژیم غذایی روزانه، ابتلا به آلودگیهای انگلی و بیماریهای عفونی، عادات نامناسب غذایی مثل خوردن چای ۱ تا ۲ ساعت قبل و بعد از غذا و کمبود آهن مورد نیاز در دوران حساس زندگی به خصوص دوران کودکی و بارداری اشاره کرد.
علائم این کم خونی شامل رنگ پریدگی، زبان و مخاط داخل دهان و چشم، سرگیجه و سردرد، خستگی و کسل بودن و حالت تهوع است. کمبود آهن در زنان باردار باعث ضعف، افزایش خطر مرگ و میر مادران هنگام زایمان و افزایش سقط جنین و تولد نوزاد مرده میشود.
استفاده از مواد غذایی حاوی آهن مثل گوشت، میگو، ماهی، زرده تخم مرغ، حبوبات، غلات، شیر در برنامه غذایی روزانه استفاده از انواع خشکبار مثل توت، کشمش، برگه آلو، انجیرخشک، پرهیز از نانهای سفید و نانهای حاوی جوش شیرین و استفاده از مواد دارای ویتامین ث. یا میوههای ترش مثل مرکبات همراه با مواد غذایی حاوی آهن میتواند از کم خونی ناشی از فقرآهن جلوگیری کند.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/