شورای روابط خارجی اتحادیه اروپایی از کشورهای اروپایی خواست با میانه روهای جنبش حماس وارد گفتگو شوند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، شورای روابط خارجی اتحادیه اروپایی در مقاله ای که در پایگاه اینترنتی این شورا منتشر شد با اشاره به خط مشی تازه ی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس که به تازگی از سوی رهبران جنبش اعلام شده از کشورهای اروپایی خواست فرصت را مغتنم شمارند و با میانه روهای این جنبش وارد گفتگو شوند.

در این مقاله آمده است: « اتحادیه اروپا باید از خط مشی سیاسی تازه ی حماس استقبال کند و با استفاده از فرصتی که پیش آمده با میانه روهای جنبش وارد گفتگو شود.»

در این مقاله می خوانیم: «خالد مشعل، رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس، پس از مشورت و گفتگوهای داخلی، از «سند اصول کلی و سیاست های جنبش» رونمایی و مواضع جنبش را در قبال اسرائیل اعلام کرد.
 
روشن است که انتشار این سند به زبان انگلیسی در پایگاه اجتماعی توئیتر توسط حماس با هدف انعکاس آن در سطح بین المللی اتفاق افتاد.
 
این اقدام به بازاریابی رهبران جنبش حماس گویای امیدی است که عناصر عملگراتر از جمله خالد مشعل به این مهم دارند که این سند راه همکاری آنان را با جامعه بین المللی هموار سازد و در نهایت جنبش حماس به رسمیت شناخته شود.
 
گرچه جنبش حماس هنوز با دگرگونی سیاسی مورد انتظار جامعه بین المللی فاصله دارد اما اتحادیه اروپایی و دیگر بازیگران بین المللی باید محتاطانه از رونمایی از مواضع عملگرایانه تر جنبش حماس استقبال کنند و چنین رویکردی را گامی مثبت تلقی نمایند.

مقام های حماس این خط مشی حزبی را در قالب سندی دگرگون پذیر ارائه کرده اند که تازه ترین مواضع سیاسی جنبش را در قبال اسرائیل و راه حل دو کشور ترسیم می کند.
 
برای نمونه، در این سند بر مبارزه حماس ضد صهیونیسم و نه ملت یهود تاکید شده و تا بدانجا پیش می رود که راه حل دو کشور را می پذیرد. در این سند خاطر نشان شده است ایجاد کشور فلسطینی کاملا مستقل و دارای اقتدار کامل به پایتختی قدس (شریف) در مرزهای چهارم ژوئن سال 1967، همراه با بازگشت آوارگان و بی خانمان ها به خانه هایی که از آن رانده شدند در قالب فرمول اجماع ملی به رسمیت شناخته شود.
 
این سند همچنین سازمان آزادیبخش فلسطین را در قالب چارچوبی ملی برای ملت فلسطین در داخل و خارج از اراضی فلسطینی به رسمیت می شناسد و تاکید می کند نهادهای ملی فلسطینی بر پایه ی اصول دموکراتیک بناگذاری شوند و از همه مهمتر به برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه اشاره دارد.  

مشعل در چرخشی آشکار به سوی دولت های مصر و عربستان سعودی همچنین تاکید می کند که حماس مستقل از اخوان المسلمین است.
 
در واقع اعلامیه روز دوشنبه بیشتر بیان کننده ی تکامل سیاسی حماس است تا تغییر ناگهانی این جنبش و تلاشی است از سوی خالد مشعل تا پیش از کناره گیری سیاست های میانه روتری را پیش روی جنبش بگذارد.
 
برای نمونه روایت جنبش درباره ی مرزهای 1967 دست کم از سال 2003 به این سو پابرجا بوده است یعنی زمانی که رهبر معنوی و بنیانگذار حماس شیخ احمد یاسین در ظاهر راه حل دو کشور را به رسمیت شناخت.
 
اما حماس تاکید دارد مانیفست تازه ی این جنبش منشور آتشین سال 1988 را که هنوز هم پابرجاست نفی نمی کند. از این رو در موضع واقعی جنبش ابهام بوجود می آید. 
 

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار