در این یادداشت آمده است: سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» روز سیزدهم اردیبهشت/ثور گشایش یافت.
گفته میشود که ٢٧٨٢ ناشر داخلی و خارجی تا بیستوسوم ماه اردیبهشت ثور/ کتابهای خود را در این جشن کتاب به علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی عرضه میکنند.
در این دوره ١٣٩ ناشر خارجی از ١١٠ کشور جهان شرکت کردهاند. یقیناً سهم ناشران افغانستانی بهدلیل زبان و فرهنگ یگانۀ ما بسیار قابلتوجه خواهد بود.
با اینکه انتظار میرفت در ادامه تعاملات نمایشگاه کتاب کابل ناشران افغانستانی حضور پرتعدادی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشته باشند، اما ظاهراً چنین نشده است.
از داخل افغانستان تنها انتشارات «تاک»، ناشر تخصصی ادبیات فارسی از کابل، و انتشارات «احراری» از هرات شرکت کردهاند. باز هم حضور انتشارات «عرفان» در نمایشگاه غنیمتی است برای مهاجران افغانستانی و تمام علاقهمندان ایرانی به فرهنگ و ادبیات افغانستان.
در چند سال اخیر «خانه ادبیات افغانستان» نیز حضور پرشکوهی داشته است. امسال نیز با کتابهای جدید و برنامههای فرهنگی که قرار است در روزهای برگزاری نمایشگاه اجرا کنند باب جدید همدلیهای فرهنگی را خواهند گشود.
«خانه کودکان افغانستان» امسال با حضورش یکتنه بار غیبت کتابهای کودک و نوجوان افغانستان را در نمایشگاه سیاُم بهدوش خواهد کشید.
باآنکه کشور ایتالیا مهمان ویژۀ امسال است، اما احساس من این است که حضور ناشران اندک افغانستان با کتابهای متنوع تازه و چاپ اول ویژگیهای منحصربهفرد افغانستان را با شایستگی بهنمایش خواهند گذاشت.
رجایی با انتشار این مطلب در روزنامه شهرآنلاین نوشت: حضور فرهنگیان، نویسندگان، شاعران، دانشجویان و مهاجران علاقهمند به کتاب و کتابخوانی در برنامههای مختلف نمایشگاه امسال قابلپیشبینی است.
نمایشگاه کتاب تهران فرصت مغتنمی است برای آشناییها و رفاقتهای فرهنگی دو ملت بزرگ افغانستان و ایران. کتاب میتواند خاطرات خوشی را برای فردفرد ما رقم بزند، آنسان که در سالهای گذشته با انتشار کتابهایی چون «جانستان کابلستان»، «درختان تبعیدی»، «در پایتخت فراموشی» و کتابهای بسیار دیگر خاطرههای خوش و ماندگاری برای ما رقم خورده است.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید