به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در حاشیه نشست سالانه بانک توسعه آسیا که در یوکوهامای ژاپن برگزار شده بود، وزیران دارایی و روسای بانک های مرکزی چین، ژاپن و کره جنوبی متعهد شدند که در مقابل حمایت گرایی مورد نظر دولت جدید آمریکا مقاومت کنند.
وزیران دارایی چین، کره جنوبی و ژاپن در این نشست درباره اجرای اقداماتی برای مبارزه با هر شکل از حمایت گرایی اقتصادی که در چارچوب آن تعرفه های گمرکی بر کالاها و خدمات وارداتی از خارج افزایش می یابد به توافق رسیدند.
این سه کشور در بیانیه مشترکی در پایان این نشست سه جانبه اعلام کردند در پیش گرفتن سیاست های حمایت گرایی به جنگ تجاری میان اقتصادهای مطرح جهان منجر خواهد شد که رئیس جمهور آمریکا، در نظر دارد این سیاست را در پیش بگیرد.
کارشناسان مسائل اقتصادی و مالی می گویند همین سیاست اقتصادی که ترامپ در پیش گرفته است با توجه به اینکه منافع اقتصادی چین، کره جنوبی و ژاپن را بیشتر از همه به خطر می اندازد باعث شده است که آنها اختلافات خود را کنار بگذارند و به فکر ایجاد توافقنامه تجارت آزاد میان خود باشند. جالب تر آنکه، مکزیک نیز که آمریکا شریک تجاری نخست آن است از زمانی که ترامپ در این کشور به قدرت رسیده است و سیاست های سخت گیرانه در زمینه مسائل اقتصادی و واردات کالا و خدمات از دیگر کشورهای جهان در پیش گرفته تصمیم گرفته است به فکر شرکای تجاری دیگری برای خود باشد و مسیر سیاست های اقتصادی خود را تغییر دهد.
وزیران امور دارایی کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن با توجه به همین نگرانی ها در نشست سه جانبه خود بیانیه مشترکی دال بر هماهنگ بود در مسائل اقتصادی و مالی تصویب کردند که لحن و محتوای آن از بیانیه همتایان آنها در گروه 20(بیست اقتصاد بزرگ واصلی جهان)، در نشست ماه مارس امسال، شدیدتر است.
شن فنگینگ، کارشناس مسائل اقتصادی از مرکز اقتصادی موسسه روابط معاصر چین در همین باره به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «اهمیت موضع و خط مشی اقتصادی و مالی که وزیران دارایی چین، کره جنوبی و ژاپن در پیش گرفته اند به مراتب فراتر از چارچوب روابط سیاسی آنهاست.
این کارشناس اقتصادی چینی افزود وزیران دارایی چین، کره جنوبی و ژاپن با این تصمیم خود در واقع به آمریکا هشدار دادند که نقش آنها در رشد اقتصادی جهان بسیار مهم است و آمریکا نمی تواند وزنه اقتصادی آنها را در معادلات تجاری و اقتصادی نادیده گیرد.این مسئله از آنجا بسیار مهم است که دو مورد از این کشورها یعنی چین و ژاپن به ترتیب اقتصادهای دوم و سوم جهان هستند.
وزیران دارایی چین، کره جنوبی و ژاپن در بیانیه مشترک خود با تاکید بر اصل تجارت و آزاد بودن به عنوان یکی از نیرو محرکه های رشد اقتصادی جهان خاطر نشان کرده اند که ایجاد توافقنامه های تجارت آزاد باید در سطح جهان تشویق شود.
تحلیلگران مسائل اقتصادی بر این باورند که این بخش از بیانیه وزیران دارایی چین، کره جنوبی و ژاپن انتقادی آشکار از سیاست های ضد جهانی شدن دولت کنونی آمریکاست.
انتهای پیام/