به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدباقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت با تشریح لزوم توسعه آموزش مجازی در مراسم افتتاحیه دانشگاه علوم پزشکی مجازی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مجازی به عنوان چتری آموزشهای مجازی را در سطح ملی پیگیری میکند و دانشکدههای مجازی در اکثر دانشگاههای علوم پزشکی با همکاری این دانشگاه فعالیت مینمایند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: دانشگاه علوم پزشکی مجازی به عنوان یک دانشگاه ملی تاسیس میشود.
وی گفت: دنیا به سمتی پیش میرود که تغییرات بی شماری در حوزه آموزش ایجاد میشود و یکی از محورهای این تغییرات مجازی سازی آموزش است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: اقدامات زیادی در راستای مجازی سازی آموزش در جهان انجام شده، به نحوی که میزان آموزشهای چهره به چهره بسیار پایین آمده و این آموزشها تنها ۲۵ درصد آموزشها را در برخی کشورها به خود اختصاص میدهند.
وی با اشاره به رشد روز افزون تعداد دانشجویان مجازی بیان کرد: بسیاری از کشورهای همسایه ایران تا حد زیادی به توسعه آموزشهای مجازی پرداخته اند، به عنوان مثال کشور هند ۱۰ دانشگاه بزرگ خود را یکپارچه کرده و در سطح وسیعی به آموزش مجازی در حوزههای مختلف پرداخته است.
لاریجانی تصریح کرد: در کشورما با چنین وسعتی بحث عدالت آموزشی از اهمیت بسزایی برخوردار است، آموزش مجازی میتواند این امکان را فراهم کند تا افراد در دورترین نقاط کشور آموزش هایی مشابه شهرهای بزرگ دریافت نمایند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: سیاست اقتصاد مقاومتی چند سالی است که طبق منویات مقام معظم رهبری خط مشی کلی در برنامه ریزیهای کشور است. آموزش مجازی با کاهشی که در هزینههای آموزش ایجاد میکند زمینههای دستیابی به اقتصاد مقاومتی در کشور را فراهم میکند.
وی با تاکید بر اینکه آموزش مجازی مهاجرتهای بین استانی را کاهش میدهد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مجازی در قالب برنامههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی ایجاد شده و این دانشگاه در واقع ستادی است برای دانشکدههای مجازی که در اکثر دانشگاههای علوم پزشکی کشور تاسیس شده اند.
لاریجانی اظهار داشت: در حال حاضر حدود یک هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی مختلف با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مجازی در رشتههای مختلف مشغول آموزش به صورت مجازی هستند. اقدامات زیادی نیز در دست پیگیری است.
وی با اشاره به دستورالعملهای مختلفی که برای توسعه آموزش مجازی از حوزه آموزش وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی ارسال شده، بیان کرد: رشته هایی نیز در دست طراحی است که به صورت کامل از طریق دانشگاه علوم پزشکی مجازی و با همکاری سایر دانشگاههای علوم پزشکی ارائه خواهد شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ارائه آموزشهای ترکیبی به صورت مجازی و حضوری را یکی از سیاستهای حوزه آموزش وزارت بهداشت دانست و افزود: طبق مجوز شورای عالی برنامه ریزی به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده که میتوانند درصدی از آموزشهای خود را به صورت مجازی ارائه نمایند.
وی اظهار داشت: البته چالش هایی نظیر کمبود نیروی انسانی برای ارائه آموزشهای مجازی و بسترهای قانونی موجود نیز داریم که با برنامه هایی مثل توانمندسازی اعضای هیات علمی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مجازی درصدد رفع این چالشها هستیم.
لاریجانی حوزه علوم پزشکی کشور را یکی از حوزههای پیشتاز در دولت الکترونیک عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از فرایندهای آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی به صورت مجازی انجام میشود.
وی با اشاره به افتتاح رسمی دانشگاه علوم پزشکی مجازی گفت: برنامه ریزی وسیعی نیز برای کنترل کیفیت آموزشهای مجازی صورت گرفته تا ضمن گسترش این آموزشها از کیفیت آن نیز اطمینان حاصل شود.
انتهای پیام/