به گزارش خبرنگار
حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ داوود زارعیان درباره فیبر نوری توضیح داد: فیبر نوری بستر انتقالی است که در آن امکان انتقال دیتای پرسرعت بالا از گیگابیت وجود دارد. یعنی اگر تاکنون اینترنت نهایتا ۸۰ مگابیت بر ثانیه سرعت داشت، با فیبر نوری این امکان وجود دارد که سرعت تا هزار مگابیت یا یک گیگابیت بر ثانیه به مشتری تحویل داده شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه نیاز مردم به استقاده از خدمات اینترنتی در عرصههای بانکداری، سرگرمی، تجارت، ویدیو و فیلم بیشتر میشود، شرکت مخابرات تصمیم گرفت توسعه اینترنت بر بستر فیبر نوری را فراهم کند. بر این اساس مخابرات از سال گذشته توسعه زیرساختها را شروع کرد که اخیرا با حضور معاون اول رییسجمهور، یک میلیون بستر یا زیرساخت مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
معاون مشتریان شرکت مخابرات ایران با اشاره به تجهیزات لازم برای تبدیل کابل مسی به فیبر نوری بیان کرد: برای یک میلیون مشترک زیرساختهای اولیه فراهم شده که باید کامل شود. این تجهیزات شامل سیمکشی در داخل مکانها اعم از منازل و مکانهای تجاری است که باید تامین شود. سایر تجهیزات برای این یک میلیون هم باید فراهم و به تدریج واگذار شود.
زارعیان در ادامه گفت: در حال حاضر فیبر نوری در قالب بستههای با سرعت بالا، متناسب با نیاز مشترکان و حجم مشخص در پورتال شرکت مخابرات ایران موجود است. مشترکان میتوانند با مراجعه به پورتال شماره تلفن خود را وارد کرده، اگر برای آنها بسترسازی شده بود اقدام به ثبتنام کرده و بلافاصله دریافت سرویس برای آنها شروع میشود.
وی درباره نحوه ارائه سرویس به مشترکانی که فیبر نوری برای آنها ارائه نشده، توضیح داد: مشترکانی که سرویس فیبر نوری را دریافت نکردهاند میتوانند به پورتال مراجعه کرده و با وارد کردن شماره تلفن درخواست خود را ثبت کنند و در نوبت قرار بگیرند. این درخواست رایگان بوده و نیازی به مراجعه حضوری به مخابرات نیست. اولویت با مشترکانی است که نیاز بیشتری به اینترنت پرسرعت دارند از جمله دانشگاهها، مراکز آموزشی و تجاری و این افراد در اولویت هستند. پس از آن به سمت منازل مسکونی میرویم.
معاون مشتریان شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه هزینهای که واگذاری اینترنت پرسرعت دارد، همان هزینه ADSL است، افزود: اما طبیعتا مشترک نیازمند مودم و تجهیزات الکترونیکی در داخل منازل است که با توجه به فاصله و متراژ منازل هزینهای را در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان در بر دارد. بنابراین مشترک برای تبدیل کابل مسی به فیبر نوری تا در منازل هزینهای نمیپردازد و تنها هزینه سیمکشی داخل منازل و مودم را متقبل میشود.
زارعیان همچنین درباره لزوم تعویض مودمها اظهار کرد: مودمهای قبلی مخصوص ADSL، مودمهای ظرفیت پایین هستند و باید برای فیبر نوری مودمهای جدید خریداری شود که معمولا در مکانهای تجاری امکان اینکه با یک مودم تعداد زیادی به صورت بیسیم استفاده کنند، وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: سرمایهای که سال گذشته برای تبدیل کابل مسی به فیبر نوری برای یک میلیون انجام شد، ۱۲۰۰ میلیارد تومان است. ما در حدود چهار میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک داریم که امیدواریم به همان نسبت سرمایهگذاری انجام شود و بنا داریم بخش عمدهای از کار امسال انجام شود.
شبکه دسترسی بر پایه فیبر نوری (FTTH) تحت عنوان تانوما از دوشنبه چهارم اردیبهشت در هشت شهر به صورت رسمی افتتاح شد. اینترنت پرسرعت برای دانلود فیلم و نرمافزار، تلفن تصویری، مشاهده برنامههای زنده تلویزیونی با کیفیت HD و ۴K، بانکداری الکترونیک، بازی و خرید آنلاین، آموزش و پزشکی از راه دور و اینترنت اشیا از جمله سرویسهای قابل ارائه به صورت همزمان بر بستر فیبر نوری است.
انتهای پیام/