عبد الباری رحمان؛ معین انکشاف بخش خصوصی و صنایع وزارت تجارت در این کنفرانس از توسعه تولید چرم در افغانستان خبر داد و گفت: چهار سال پیش تولید بوت از چرم افغانی دو صد هزار بود اما در حال حاضر سالانه به پنج میلیون رسیده است.
او همچنان گفت: امروز چرم افغانستان از نگاه کیفیت در بازار جهانی به خصوص در مارکیت های کشورهای منطقه مانند چین، هند، پاکستان و ایران می تواند به رقابت بپردازد.
او از ساخت شهرک صنعتی و سرمایه گذاری بیشتر برای کارخانههای چرم سازی در کشور تاکید کرد و گفت: در پالیسی جدید وزارت تجارت و صنایع تصریح شده است که پس از این مواد خام چرم (پوست) به پاکستان صادر نمی شود بلکه در داخل کشور پروسس و مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته او، تا چهار سال پیش مبلغ ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون افغانی برای خرید بوت از کشور خارج می شد، اما امروز این رقم به صورت چشمگیری کاهش یافته است.
به باور او اگر ۶۳۰ کار خانه بوت سازی در تمام افغانستان به صورت درست مدیریت شود و از سوی دولت نیز همکاری های لازم با صنعت گران صورت بگیرد پیش از ده سال بلکه تا سه سال دیگر در تولید بوت خود کفا خواهیم شد.
این در حالی است که آقای حامی رییس اتحادیه بوت دوزان کابل حکومت را به عدم همکاری در جهت تولیدات داخلی به خصوص فابریکه های چرم سازی متهم می کند.
او نبود برق کافی، تجارتی بودن مالیات برق، فساد اداری و همچنین نا امنی ها را بزرگترین چالش فرا راه تولیدات داخلی عنوان کرد و تاکید نمود: تا زمانی که تعرفه های گمرکی بالای واردات خارجی بلند نرفته و مالیات برق از سوی حکومت از تجارتی به صنعتی تبدیل نشده است تولیدات داخلی رونق پیدا نخواهد کرد.
او همچنان تاکید کرد تا زمانی که پلانها و پالیسی های حکومت در جهت توسعه صنعت داخلی از مرحله شعار به مرحله عمل نرسیده است شاهد تغییر در تولیدات داخلی نخواهیم بود.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید