زنگ خطر کنگره برای راهبرد آمریکا در افغانستان

نمایندگان کنگره امریکا هشدار داده‌اند طرح کاخ سفید برای استقرار هزاران نیروی نظامی بیشتر در افغانستان آمار تلفات و مخارج این جنگ طولانی را افزایش می‌دهد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی، نمایندگان کنگره امریکا هشدار داده‌اند طرح کاخ سفید برای استقرار هزاران نیروی نظامی بیشتر در افغانستان آمار تلفات و مخارج این جنگ طولانی را افزایش می‌دهد.

مقام‌های پنتاگون و کاخ سفید پیشنهاد داده‌اند امریکا حضور نظامی خود را در افغانستان گسترش دهد و امیدوارند اعزام نیروهای بیشتر باعث تقویت نیروهای امنیتی افغان شود.  

با وجود این، برخی نمایندگان در کنگره امریکا نسبت به این طرح بدبین هستند.

دیک دوربین، سناتور دموکرات ایالت ایلینوی، گفت: «ما میلیاردها دلار خرج کردیم. هزاران امریکایی کشته شدند. ما بیش از 15 سال است که درگیر این جنگ هستیم و همچنان می کوشیم تصمیم بگیریم این جنگ چگونه می‌تواند به نحو مطلوب برای امریکا و مردم افغانستان پایان یابد.»

این سناتور دموکرات از همتایان خود درخواست کرد درباره طرح اعزام نیروها به افغانستان «سوال‌های دشواری» را مطرح کنند.

دوربین ادامه داد این اقدام ممکن است به «اشغال دائم» افغانستان منجر شود.

وی در سخنانی در شبکه تلویزیونی ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: «این (جنگ) تا چه مدت ادامه خواهد یافت؟ تا چه زمانی یک جنگ خواهد بود و چه زمانی به اشغال دائم تبدیل می‌شود؟ کنگره باید با این سوال مواجه شود.»

در حال حاضر حدود هشت هزار و 400 سرباز امریکایی و حدود پنج هزار سرباز از کشورهای ناتو در افغانستان حضور دارند. فرماندهان نظامی پیشنهاد استقرار سه هزار تا پنج هزار نیروی نظامی بیشتر را در این کشور جنگ‌زده مطرح کرده‌اند.

طرح اعزام نیروهای جدید که جزئیات آن هنوز مشخص نیست بعد از بررسی‌های گسترده وزارت دفاع، وزارت امور خارجه، نهادهای اطلاعاتی و دیگر دستگاه‌های امریکایی پیشنهاد شده است.

این طرح هنوز به امضای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، نرسیده ولی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که وی با این پیشنهاد موافق است.

استنی هویر، یکی از مقام‌های مجلس نمایندگام امریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «رئیس‌جمهور باید به کنگره و مردم توضیح دهد که می‌خواهد با به خطر انداختن زنان و مردان جوان ما به چه چیز دست یابد؟... و چگونه می‌خواهد هزینه افزایش (حضور) نظامی را بپردازد؟»

این طرح در صورتی تصویب شود با وعده‌های انتخاباتی ترامپ که گفته بود اجازه نمی‌دهد امریکا در جنگ‌های خارجی درگیر شود، در تضاد خواهد بود.

بنا بر اعلام وزارت دفاع امریکا، از زمان تجاوز این کشور به افغانستان در سال 2001 تاکنون تقریباً دو هزار 400سرباز امریکایی کشته و حدود 20 هزار نفر از آنان نیز مجروح شده‌اند.

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار