به گزارش
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ توسعه فضای جدید برای بازگشت مغزها به کشور، به ازای 10 دانشجو باید یک شرکت دانشبنیان وجود داشته باشد ، حمایت همه جانبه ستاد زیست فناوری از طرحهای حوزه کشاورزی و طیور و ترویج فرهنگ دانش بنیان باید در کشور شکل بگیرد از جمله عناوین مهم معاونت در فته گذشته است.
همکاری سازمان فضایی و دانشگاه چینی در پروژه مشترک منظومه ماهواره کوچک دانشجویی اپسکومجتبی سرادقی سرپرست معاونت فناوری فضایی سازمان فضایی ایران گفت: با توجه به تصویب و آغاز رسمی پروژه طراحی و ساخت ماهواره کوچک دانشجویی اپسکو (SSS) با مدیریت و همکاری سه کشور ایران، چین و پاکستان، مقرر گردید ظرف چند روزآینده قرارداد طراحی و ساخت بخشهایی از این منظومه بین سازمان فضایی ایران و دانشگاه بیهانگ بعنوان نماینده چین منعقد گردد. این قرارداد سه سال بطول خواهد انجامید.
وی اظهار داشت: سازمان فضایی ایران این کار را در داخل کشور با همکاری نهادهای توانمند داخلی از جمله دانشگاههای دارای تجربه و زیرساختهای فضایی مناسب انجام خواهد داد.
سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهوری گفت: هدف ما تغییر رویکرد اقتصادی بوده است تا از مبنای نفت به مبنای فکر و ایده حرکت کنیم.یک اتفاق تازهای طی چهار سال گذشته افتاده است و در آن رویکرد اقتصادی از اقتصاد مبتنی بر منابع نفت به اقتصاد بر مبنای عقل و دانش تغییر کرده و اقتصاد کشور به سمت دانش بنیان شدن منتقل شده است.
وی بیان کرد: تغییر اقتصاد و درگیری آن به سمت دانش بنیان در اثر یک فرهنگ جدید در جامعه شکل گرفته است و معاونت علمی فناوری از پژوهشسراهای دانش آموزی حمایت ویژهای میکند و این حرکت در جهت تجهیز وسایل در حوزههای نانو، سلولهای بنیادی است تا یک تغییر نگرش جدی در نظام آموزشی ایجاد شود.
ستاری ادامه داد: دانشگاههای امروزه نسبت به سالهای قبل تفاوت های اساسی پیدا کرده و مناطق نوآوری و هزاران استارت آپ در این مراکز شکل گرفته است که از دل این مناطق شرکتهای دانش بنیان راه اندازی شده است.
بهزاد سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: علم باید به ثروت ختم شود و بهترین ثروت آن است که در اثر علم تهیه شده باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در صندوق نوآوری و شکوفایی حوزههای مختلف چون کاشت حلزون و پرندههای بدون سرنشین مشغول به فعالیت هستند و امروزه ۵۶ محصول در این نمایشگاه در معرض دید مردم و علاقمندان قرار گرفته است.
رئیس صندوق نوآوری بیان کرد: در صندوق نوآوری ۴۳۶ طرح پایان یافته است که از این تعداد در طی چهار سال گذشته از ۳۳ شرکت به ۳هزار و ۳۳۲ شرکت دانش بنیان و سرمایه آنها از ۲۵ میلیارد به ۲هزار و ۳۳ میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: ۵۶ هزار شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور ایجاد شده و ۱۱ طرح مرتبط با آموزش و پرورش با هزینهای بالغ بر یک و ۸۰۰ میلیارد تومان به آنها کمک مالی شده است.
حمایت همه جانبه ستاد زیست فناوری از طرحهای حوزه کشاورزی و طیورمصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی گفت: قانون ایمنی زیستی جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس شورای اسلامی برای توسعه کاربردهای مهندسی ژنتیک در کشاورزی و منابع طبیعی بوده که مورد حمایت مالی قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: محصولات دام و آبزیان مانند ماهی، بز و گوسفند و حشرات در اولویت حمایت قرار دارند و اولویت انتخاب با طرحهایی است که تامین ۳۰ درصد از هزینههای اجرای آنها از سوی بخش خصوصی تضمین شود.
قانعی ادامه داد: طرحهای توسعهای ترویجی سطوح بالاتر از اولویت برخوردارند وهمچنین طرحهایی که توسط بخش خصوصی و دانش بنیان ارائه میشوند و تامین حداقل ۴۰ درصد از هزینههای آنها از سوی دستگاه اجرایی (پژوهشی وغیر پژوهشی) صورت بگیرد و طرحهایی که توسط بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان ارایه شوند در اولویت انتخاب قرار دارند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: درهر بازدید با موارد جدیدی مواجه میشویم که این امر نشان از تحرک پارک علم و فناوری دارد و جوانان یک امیدی دارند تا بتوانتد کسب و کارهایی برای خودشان ایجاد کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما ۳ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم و این خود نشان میدهد، قطعا به اهداف خود رسیده ایم.
معاون علمی ریاست جمهوری افزود: اما واقعیت این است که در یک مقطعی هستیم که این اعداد به صورت مقطعی بالا می رود و این نشان دهنده این است که پیشرفت خوبی داریم.
ستاری گفت: کشور به دنبال ایجاد این سیستم جدید است، یکی از مکانهایی که این سیستم خودش را قادر است نشان دهد، همین پارک علم و فناوری است.
وی بیان کرد: خوشبختانه حجم بسیار بالا و فوق العادهای در دانشگاهها است که در قالب شرکتهای نوپا و شرکتهای استاندارد فعال هستند و در حال رشد میباشند و امیدواریم به شرکتهای دانش بنیان دنیا تبدیل شوند.
معاون علمی ریاست جمهوری تصریح کرد: ترویج فرهنگ دانش بنیان باید در کشور رواج پیدا کند و این کم کم شکل میگیرد که خوشبختانه در بعضی از مواقع موفق بوده ایم.
مسعود عتیقی رئیس انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: در بامداد روز پنج شنبه ماه به وضعیت بدر رسیده و کامل میشود و در نیمه شب همین روز ماه در اوج زمین قرار میگیرد و بیشترین مسافت را تا کره زمین دارد به طوری که فاصله ماه تا زمین ۴۰۶۲۱۲ کیلومتر میشود.
وی بیان کرد: در بامداد روز یک شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه سیاره کیوان در مدار ۳.۱ درجه جنوب کره ماه میشود و این سیاره کمترین فاصله را با قمر زمین دارد.
عتیقی ادامه داد: در روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه سیاره تیر (عطارد) در ساعت سه و سی دقیقه بامداد به بیشترین کشیدگی غربی خود میرسد و به همین خاطر در بامداد روز پنج شنبه بهترین شرایط رصد این جرم آسمانی قبل از روشن شدن هوا و طلوع خورشید است.
انتهای پیام/