نماینده ایران در سازمان ملل ضمن ستایش «ابتکار کمربند و جاده» چین در زمینه اقتصادی، گفت آن به نبرد علیه تروریسم در جهان کمک می‌کند.

خوشرو: ابتکار کمربند و جاده چین به نبرد علیه تروریسم در جهان کمک می‌کندبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری شینهوا در گزارشی نوشت: غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل -که یک دیپلمات باتجربه است- روز چهارشنبه به گرمی از «ابتکار کمربند و جاده» چین ستایش کرد و آن را برای ایران، خاورمیانه و سایر نقاط جهان خوب توصیف کرد.

خوشرو در مصاحبه‌ای اختصاصی با شینهوا با اشاره به خصوصیات ارتباطی ابتکار کمربند و جاده گفت این ابتکار باعث تقویت قابل توجه «اهداف توسعه بادوام» سازمان ملل موسوم به SDGs خواهد شد.

- خصوصیات ارتباطی این ابتکار به نفع همه خواهد بود
وی گفت: «چین یک قدرت بزرگ است، اما این ابتکار بر اساس دخالت و استعمارگرایی نیست بلکه بر اساس فواید مشترک است.»

نماینده ایران در سازمان ملل -که تا به حال بارها از چین دیدن کرده است- افزود او چین را دوست دارد و بر این اعتقاد است که ابتکار کمربند و جاده به نفع همه کشورهای مشارکت کننده در آن خواهد بود.

او گفت: «اگر ما روش جامعی اتخاذ کنیم این روش باید بر اساس علم و فن‌آوری، سرمایه‌گذاری، تجارت و روابط مردم با مردم باشد و تمامی این موارد به طریقی برای همه کشورها مفید خواهد بود.»

خوشرو ایران تاکید کرد: «ما در جهانی زندگی می‌کنیم که خیلی به هم مرتبط است بنابراین ما به ارتباطی که ابتکار کمربند و جاده ارائه می‌کند، نیاز داریم.»

نماینده دائم ایران در سازمان ملل در تشریح این سخن گفت :« چون در دوره جهانی شدن هیچ کشوری منزوی نیست و نمی‌توان دور هیچ کشوری دیوار کشید.»

وی با تاکید بر اینکه ایران کشوری خیلی مهم در مسیر جاده کهن ابریشم و همچنین کشوری خیلی مهم در ابتکار کمربند و جاده است، گفت کشورش در اتصال شرق و غرب و آسیا و اروپا موقعیت راهبردی مهمی دارد. 

خوشرو از سرمایه‌گذاری فعال کشورش در این ابتکار ابراز رضایت کرد و گفت: «ایران از جهت فرهنگی، اقتصادی و راهبردی یک کشور بزرگ است و این ارتباط برای ایران توسعه، کامیابی و فرصت‌های شغلی به همراه دارد.»

نماینده دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به تعامل برقرار شده بین چین و ایران بر اساس این ابتکار گفت: «این ابتکار می‌تواند راه حل خوبی برای هر دو طرف باشد.»

خوشرو اظهار داشت: «ایران می‌تواند از این تعامل که شاید در حوزه‌های مختلف همچون انرژی، حمل و نقل، علم و فن‌آوری و سرمایه‌گذاری باشد منتفع شود.»

وی تاکید کرد که دو کشور باید همکاری‌های خود را در حوزه انرژی تقویت کنند تا ابتکار کمربند و جاده را جدی‌تر و سازنده‌تری سازند.

آمارها نشان می‌دهد که بیش از نیمی از کل واردات چین از ایران، نفت و بقیه آن محصولات معدنی و شیمیایی است.

خوشرو گفت: «انرژی، امتیاز ایران است و چین هم امتیازهای فراوانی (نظیر یک بازار بزرگ) دارد بنا بر این ما این امتیازها را به صورتی مبادله خواهیم کرد که برای هر دو طرف مفید باشد.»

- کاهش تنش‌ها 
خوشرو با اشاره به فقر، توسعه‌نیافتگی، دخالت خارجی و سایر مسائل به عنوان علل اصلی تنش و آشوب در خاورمیانه تاکید کرد ابتکار کمربند و جاده «به کاهش تنش در خاورمیانه از طریق توسعه و همکاری‌های اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی کمک خواهد کرد.»

او گفت:«ما به این ابتکار برای توسعه، تجارت و سرمایه‌گذاری احتیاج داریم و ما به امنیت نیاز داریم و چین می‌تواند از طریق همکاری در این ارتباط نقش ایفا کند.»

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اشاره کرد علاوه بر این، ابتکار کمربند و جاده نه فقط برای خاورمیانه خوب است، بلکه به نبرد علیه تروریسم در جهان هم کمک می‌کند.

خوشرو گفت: «ما با یک شبکه بین‌المللی تروریسم روبرو هستیم. ما برای توسعه اقتصادی و ریشه‌کنی تروریسم به همکاری بین‌المللی نیاز داریم. این ابتکار از طریق همکاری و توسعه می‌تواند به کاهش تنش‌ها کمک کند.»

وی اظهار داشت: «من به این ابتکار به شکلی جامع‌تر نگاه می‌کنم و این ابتکار از جنبه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی حتما باعث ایجاد صلح و توسعه در جهان خواهد شد.»

نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: «اگر همه کشورها این ابتکار را جدی بگیرند، همه از آن منتفع خواهند شد.»

خوشرو با اشاره به فوایدی که ابتکار کمربند و جاده برای اهداف توسعه بادوام سازمان ملل یا DSGs خواهد داشت گفت این ابتکار می‌تواند «اهداف توسعه 2030 سازمان ملل را تقویت کند؛ زیرامی‌تواند درصورتی که پروژه‌های اقتصادی برای همه مفید باشند وضعیت اقتصادی را در خیلی از مناطق فقیر بهبود ببخشد.» 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار