شما هم میتوانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.
پاسخ سوالات خود در زمینه بیماریهای خونی که از سوی لیلا اردشیری متخصص بیماریهای خونی ارائه شده به شرح زیر است:
***افراد مبتلا به کمخونی حجامت کنند؟
لیلا اردشیری متخصص بیماریهای خونی گفت: بیشتر مردم تصور میکنند که افراد کم خون نباید حجامت کنند، اگر چه این موضوع در خصوص افرادی که کم خونی شدید دارند صدق میکند، اما حجامت در افرادی که کم خونی عادی دارند، باعث خارج کردن مواد زاید و سمی از بدن میشود و استخوانها را تحریک به خونسازی میکند.
***انواع کم خونی
وی ادامه داد: کم خونی انواع متخلفی دارد که میتوان به کاهش هموگلوبین، کاهش حجم گلبولهای قرمز خون، کم خونی میکروسیتیک، کم خونی نورموسیتیک و کم خونی ماکروسیتیک اشاره کرد.
این متخصص بیان کرد: تشخیص کم خونی معمولا با انجام تست توسط پزشکان در آزمایشگاه صورت میگیرد که طی این آزمایشها مواردی مانند گلبولهای قرمز خون، هماتوکریت، هموگلوبین، گلبولهای سفید خون و پلاکتها مورد ارزیابی قرار میگیرد.
***علائم شایع این بیماری کدام است؟
اردشیری بیان کرد: خستگی و ضعف، سردرد و سر گیجه، ضربان قلب نامنظم، تنگی نفس، درد در قسمت قفسه سینه، سوزن سوزن شدن کف دست و پا، خشک شدن ناخنها و سرد شدن سر و صورت از جمله علائم این بیماری به حساب میآیند.
وی تاکید کرد: افرادی که از کم خونی رنج میبرند، معمولا رنگ پریده و نسبت به مسائل اطرافشان بی تفاوت میشوند و در اکثر مواقع حالت تهوع به آنها دست میدهد که در صورت بروز چنین مواردی باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
***کم خونها چه بخورند؟
این متخصص اظهار داشت: افرادی که علائم کمخونی در آنها بروز کرده، توصیه میشود که غذای حاوی آهن، میوه هایی همچون پرتقال، گریپ فروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، لیمو ترش، گوشت قرمز، ماهی، توت خشک، برگه آلو، کشکمش و غلات و حبوبات جوانه زده استفاده کنند و از مصرف چای یا قهوه بعد از غذا جلوگیری کنند.
***عوارض ناشی از این بیماری
وی افزود: در ایران برای پیشگیری از کم خونی تمهیداتی در نظر گرفته شده است که شامل غربالگری و تستهای مخصوص است تا از متولد شدن نوزادان مبتلا به تالاسمی پیشگیری شود که این تمهیدات شامل غربالگری و تست جفت پیش از تولد است.
اردشیری اضافه کرد: زوجهایی که قصد فرزندآوری دارند، پیش از بارداری تست کم خونی و غربالگری از آنها گرفته شده و در صورت مشاهده هر گونه ناهنجاری، از به وجود آمدن فرزند مبتلا به تالاسمی پیشگیری میشود.
وی تصریح کرد: افرادی که مبتلا به کم خونی هستند، باید حتما در کنار تزریق خون داروهایی که پزشک تجویز کرده است را مصرف کنند، زیرا در صورت عدم استفاده از داروها با عوارضی چون مشکلات کبد و طحال مواجه میشوند.
***راه درمان کم خونی
اردشیری تصریح کرد: ویتامین C جذب آهن را افزایش میدهد؛ به همین دلیل مصرف این ویتامین به همراه آهن توصیه میشود؛ همچنین باید در نظر داشت که درمان دارویی نیز باید در کنار مصرف این مواد به کار برده شود.
وی یادآور شد: بهتر است برای جلوگیری از ایجاد کمخونی در بدن از مصرف هر گونه چای بعد از غذا جلوگیری کرد و پیشنهاد میشود که چای دو ساعت بعد از هر وعده غذایی به کار برده شود تا آهن موجود در غذا را از بین نبرد.
انتهای پیام/