به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان در دانشگاه آیووا بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای به دست آمده از بیش از سه میلیون بیمار به این نتیجه رسیدند.
آنها دریافتند کسانی که به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) دچار هستند نسبت به کسانی که این مشکل را ندارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند اما این خطر به داروهای مصرفی آنها بستگی دارد.
PTSD به شرایط روانی گفته میشود که به موجب مشاهده و یا تجربه یک رویداد آسیب زا پدید میآید.
براساس گزارشات به دست آمده در حدود 7 تا 8 درصد از مردم در ایالات متحده ، PTSD را در برخی از مراحل زندگی خود تجربه کردهاند.
این مشکل بیشتر در میان سربازان و نظامیان که تجربیات آسیب زا و تهدید کننده فراوانی دارند مشاهده میشود.
آمار نشان میدهد که حدود 15 درصد از سربازانی که در جنگ ویتنام خدمت کردهاند به PTSD دچار شدهاند.
محققان برای رسیدن به این یافتهها اطلاعات سلامت سه میلیون و 139 هزار و 780 جانباز ایالات متحده با میانگین سنی 68 سال را مورد بررسی قرار دادند.
در آغاز این پژوهش که در سالهای 2002 تا 2003 انجام شد، در مجموع 22 هزار و 674 شرکت کننده با PTSD تشخیص داده شدند اما هیچکدام از آنها دچار اختلال شناختی و زوال عقل نبودند.
با این حال با یک پیگیری 9 ساله مشخص شد که 25 هزار و 639 نفر از شرکت کنندگان به زوال عقل دچار شده اند.
به طور کلی در این پژوهش مشخص شد که استفاده از داروهای خاص بیماریهای روانی که بر عملکرد مغز تاثیر میگذارند، خطر زوال عقل را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
اگرچه نتایج این پژوهش نشان دهنده اثرات قابل توجه داروهای روان گردان بر بیماران PTSD است، اما کشف ارتباط دقیق بین این بیماری و داروهای مذکور هنوز هم نیازمند انجام پژوهشهای بیشتر است.
این محققان اخیرا نتایج پژوهش خود را در Journal of the American Geriatrics Society به چاپ رساندهاند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/