به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهری مهراد جراح و متخصص اورولوژی در اولین نشست خبری انجمن نورویورولوژی ایران اظهار داشت: این انجمن به صورت نوپا از دو سال پیش فعالیت خود را آغاز کرد و به عبارتی میتوان گفت که هدف آن شناسایی بیماری و مشکلات مثانهی عصبی است که ممکن است طی این مشکلات به دلیل اختلالات ناشی از مغز و نخاع ادرار در مثانه باقی بماند.
وی ادامه داد: نورویورولوژی در واقع اختلالات بین سیستم عصبی و مثانه را تعریف میکند و علاوه بر اینکه بیماریهای آن را تشخیص میدهد روشهای درمانی نوینی نیز برای آن در نظر میگیرد.
این جراح و متخصص اورولوژی عنوان کرد: از جمله بیماریهایی که باعث بروز مشکلات ادراری میشوند میتوان به بیماری دیابت اشاره کرد و این بیماری به دلیل نورواوپتیک که در بدن ایجاد میکند باعث میشود که مثانه حالت نرمال نداشته باشد و فرد را دچار بیاختیاری در ادرار کردن و باقی ماندن ادرار در مثانه میشود.
مهراد بیان کرد: یکی از تظاهرات اولیه بیماری ام اس احتباس ادرار است و فرد به دلیل آنکه سیستم عصبی بدنش دچار مشکل شده به عفونت و بی اختیاری ادرار مبتلا میشود.
وی تأکید کرد: مثانه نوروژنیک تحت تأثیر بیماری پارکینسون نیز به وجود میآید و البته لازم به ذکر است که این بیماری در سنین بالاتر اتفاق میافتد، همچنین افرادی که مبتلا به دیسک کمر هستند به دلیل آنکه کانال نخاعی آنها تنگ میشود اختلالات عصبی در آنها به وجود میآید که در مجرای ادرار فرد تأثیر سوء دارد.
این جراح و متخصص اورولوژی تصریح کرد: کسانی که مشمول تروماهای نخاعی هستند، به بیاختیاری ادرار و مدفوع مبتلا میشوند که این افراد باید سریعاً به پزشک متخصص برای درمان مراجعه کنند، همچنین برخی از کودکان از زمان کودکی ممکن است تودهای در پشت کمرشان دیده شود که باعث میشود این افراد با مشکل تخلیه مثانه روبرو شوند و باید سریعاً تحت عمل جراحی قرار بگیرند.
وی اظهار داشت: بی اختیاری ادرار در آقایانی که عمل پروستات را انجام دادهاند دیده می شود، حتی مثانه نوروژنیک ممکن است در خانمهایی که عمل زایمان انجام داده اند با کوچکترین عطسه و سرفه دچار بیاختیاری ادرار شوند البته لازم به ذکر است این کنگره در سال ۲۰۱۸ نیز در جهت آموزش بیشتر برگزار خواهد شد.
مهراد تأکید کرد: افرادی که نخاع آنها به هر دلیلی آسیب دیده میتوانند از روش SNM استفاده کنند که در این روش یک الکترود در نخاع فرد گذاشته میشود و توسط پنلهایی که در اختیار فرد و متخصص مربوطه قرار میگیرد کنترل میشود که این الکترود با ۱۰ سال ماندگاری در زیر چربی بدن فرد قرار میگیرد و هر ۲ الی ۳ ساعت یکبار توسط ساکرومهای موجود در مهره بدن فرد تحریک میشوند و به بیمار هشدار میدهند که مثانه باید تخلیه شود.
وی افزود: این روش در تهران در بیمارستانهای لبافینژاد و پارس و در شهرهای شیراز و تبریز مورد آزمایش و به مرحله اجرایی رسیده است.
این جراح و متخصص اورولوژی بیان کرد: سی و یکم تیر ماه یک کارگاه آموزشی به همراه دبیر علمی انجمن بینالمللی داریم که در طی آن جراحی زندهای صورت میگیرد تا آموزشهای لازم به پزشکان داده شود.
وی اظهار داشت: همچنین دستگاهی در بدن فرد به صورت الکترود قرار میگیرد که به صورت دستساز است و حدود ۶۳ میلیون تومان برای بیمار هزینه میبرد که توسط بیمههای تأمین اجتماعی، بیمه نیروهای مسلح تا سقف ۴۰ درصد و توسط بیمه تکمیلی از ۸۰ تا سقف ۱۰۰ درصد برای بیمار پرداخت میشود.
مهراد تأکید کرد: یکی دیگر از انواع بیاختیاریهای ادراری میتوان به بیاختیاری ادراری فوریتی اشاره کرد و آقایانی که بالاتر از ۳۵ سال سن دارند ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، زیرا رشد پروستات در آنها از این سن به بعد رشد چشمگیری است و ممکن است باعث ایجاد انسداد در مسیر مجرای مثانه شود.
وی گفت: استفاده از روش SNM برای مثانه نوروژنیک روشی است که بسیاری از افراد از آن مطلع نیستند، همچنین ما برنامهای برای بیماران در نظر گرفتهایم که از همین هفته تا ۶ خرداد ماه قبل از ماه مبارک رمضان افراد برای شکار به ما مراجعه کنند تا با انجام کامل آزمایش اورولوژی که شامل آزمایش ادرار، سونوگرافی و چکاب مثانه است از بیماریهای خود و راه درمان آن مطلع شوند.
این جراح و متخصص اورولوژی افزود: افرادی که نمیتوانند از این روش استفاده کنند باید از روش CIC یا سوندهای مخصوص استفاده کنند و با مصرف روزانه ۴ بار از این سوندها از اختلالات ادراری خود بکاهند.
وی تصریح کرد: نوزادانی که یک توده بالای محدوده دنبالچه یا انتهای نخاع داشته باشند، در واقع دچار مشکل مننگوسل شده که یک اختلال مادرزادی است و مشکل مثانه ایجاد میکند.
مهراد عنوان کرد: بیاختیاری فوریتی در زنان مربوط به زمانی که مثانه بیشفعالی دارد و این موضوع از طریق تجویز دارو و یا تزریق بوتاکس در مثانه درمان میشود.
وی یادآور شد: نوزادانی که یک توده بالای محدوده دنبالچه یا انتهای نخاع داشته باشند، در واقع دچار مشکل مننگوسل شده که یک اختلال مادرزادی است و مشکل مثانه ایجاد میکند.
انتهای پیام/