به گزارش
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی؛ با توجه به اینکه مبارزه با آفات بیولوژیک و کاهش خسارات ناشی از آن یکی از اولویت های اضطراری مسجد جامع ساه محسوب می شود، طی درخواست سرپرست پایگاه میراث فرهنگی مسجد جامع ساوه و مساعدت اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان یزد این اقدام در مسجد جامع ساوه از روز شنبه آغاز و امروز به پایان رسید.
«زهرا رنجبر آزاد» مدیر پایگاه میراث فرهنگی مسجد جامع ساوه با اعلام این خبر گفت: با توجه به موفقیت پایگاه میراث فرهنگی یزد در مبارزه با آفات بیولوژیک (موریانه) و مذاکرات صورت گرفته با این پایگاه، خانم مهندس پورمحمدی یکی ازکارشناسان مرکز تحقیقاتی آسیبهای بیولوژیک پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی استان یزد جهت بازدید میدانی ، سنجش وضعیت بنا ، ارائه راهکار و آموزش اقدامات لازم به ساوه اعزام شد.
وی افزود: پس از بازدید و بررسی های به عمل آمده، کارشناسان با بکارگیری روش Conventional در جبهه غربی بنا و ایجاد حفره هایی با فواصل مختلف در کف با استفاده از دریلهای چکشی برقی و مته اقدام به تزریق آفت کش و ایجاد سد شیمیایی کردند.
مدیر پایگاه مسجد جامع ساوه تاکید کرد: همچنین با استفاده از روش Baiting system یا سیستم طعمه گذاری همزمان با روش اول به کار گرفته شد .
وی گفت: به این منظور تله هایی در کف بخشی از فضای شبستان شرقی ، شبستان شمالی ، محوطه خارجی و پیرامونی بنا و همچنین تله های سطحی و رو زمینی در بخشهایی از بام تعبیه شده تا با پایش و مانیتورینگ دوره ای اقداماتی در کاهش حجم این آفت و آسیبهای ناشی از نفوذ ان در سازه انجام گیرد.
انتهای پیام/