گیلاس یک میوه پرکاربرد در طب سنتی و صنعت می باشد. در طب سنتی از گوشت، هسته، ساقه و برگ گیلاس برای درمان امراض مختلف استفاده می شود. در صنعت نیز از این میوه برای تولید آبمیوه، مربا و کمپوت استفاده می شود.
خواص دارویی گیلاس در طب سنتی از دم کرده ی برگ گیلاس برای درمان بیماری های کبد و کلیه استفاده می شود.
برای درمان یبوست می توان مقداری از برگ این میوه را جوشانده و سپس مانند سایر دمنوش ها به مدت 20 دقیقه دم کرد. پس از آن، می توان جوشانده را با عسل مزه دار کرد. پس از 3 روز، آثار بهبودی بر فرد بیمار نمایان خواهد شد.
گیلاس مانند اکثر میوه های تابستانی دارای طبع سرد می باشد و خاصیت ملین دارد.
از گیلاس برای پاکسازی معده و روده استفاده می شود. این میوه برای کسانی که از بیماری یبوست رنج می برند بسیار مفید می باشد. خاصیت ملینی این میوه منجر به کاهش وزن نیز می شود.
پزشکان طب سنتی، گیلاس را به نوعی مسکن اعصاب می دانند و استفاده از آن را به بیماران عصبی توصیه می کنند.
گیلاس منبعی غنی از فیبر، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها می باشد .
پزشکان طب سنتی بر این باورند که این میوه قادر به کنترل بیماری تیروئید نیز می باشد .
این میوه کوچک برای تسکین دردهای مفصلی بسیار مفید است. گیلاس قادر است تا دردها و التهابات مفصل را کاهش دهد. در طب سنتی برای درمان آرتروز از گیلاس استفاده می شود.
گیلاس منبعی غنی از سدیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم می باشد.
این میوه ی تابستانی تصفیه کننده خون است و از آن برای درمان صفرا نیز استفاده می شود.
از صمغ درخت گیلاس برای درمان سرفه استفاده می شود.گیلاس دارای مقدار زیادی آهن می باشد. پزشکان طب سنتی افراد مبتلا به کم خونی را به استفاده از این میوه سفارش می کنند.
اگر دچار سردردهای شدید یا میگرن هستید می توانید گوشت گیلاس را له کنید و روی پیشانی خود قرار دهید تا با یکی دیگر از خواص معجزه آسای این میوه مواجه شوید. گیلاس سردردهای شدید شما را التیام میبخشد.
تاثیر گیلاس برروی مجاری ادرار و کلیه گیلاس مجاری ادراری را تحریک کرده و موجب افزایش ادرار می شود. همین امر سبب بهبود عملکرد در مثانه و کلیه ها می شود. در طب سنتی از دم کرده دم گیلاس برای دفع سنگ مثانه استفاده می شود. هم چنین می توان برای دفع سنگ مثانه و کلیه از ترکیب گیلاس و رازیانه با نسبت 9 به 1 استفاده کرد. دستورالعمل استفاده از این ترکیب به این صورت است که: گیلاس و رازیانه را باهم ترکیب نموده و سپس بجوشانید و حدودا 4 ساعت یک بار میل نمایید (فقط این نکته را مد نظر داشته باشید که در استفاده از این ترکیب، احتیاط لازم را به خرج دهید چون این محلول، ترکیبی سمی به شمار می رود .)
گیلاس و لاغری میتوانید گیلاس را جایگزین قرص های شیمیایی لاغری کنید! گیلاس خاصیت چربی سوزی دارد و موجب کاهش وزن می شود. اگر به دنبال کاهش وزن با روش های طبیعی و یا سنتی هستید، قبل از وعده های غذایی خود به میزان 200 گرم گیلاس میل نمایید.
تاثیر گیلاس برروی پوست گیلاس برای پوست بسیار مفید است و از پیری آن جلوگیری می کند. استفاده از ماسکی که از گوشت له شده گیلاس تهیه می شود، موجب می شود تا چروک های پوستی بهبود پیدا کند.
استفاده ازگیلاس تاثیرات مثبت زیادی روی اندام های مختلف بدن دارد. تعدادی از اندام ها که تحت تاثیر ویژگی های مثبت گیلاس قرار می گیرند، عبارتند از :
کلیه
کبد
پوست
معده
استخوان ها و مفاصل
غده تیروئید
منع مصرف اگر چه خوردن این میوه برای ما لذت بخش است اما باید بدانیم که پزشکان استفاده از این میوه را به کودکان زیر 3 سال توصیه نمی کنند. زیرا برروی سیستم گوارشی ایشان تاثیرات سوء گذاشته و عواقب بدی به دنبال دارد. استفاده کودکان از گیلاس موجب بروز اسهال در آنها می شود.
منبع:آکا
انتهای پیام/