در گزارش باشگاه خبرنگاران بخوانید

از دوشیدن "گاوهای شیرده سعودی" تا تجارت تسلیحاتی با چاشنی ایران هراسی

سردمداران کاخ سفید چه سناریوهایی را با فرستادن ترامپ به منطقه غرب آسیا دنبال می‌کنند؟

به گزارش  خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ "دونالد ترامپ" رئیس جمهور ایالات متحده در سفری دوره‌ای به منطقه غرب آسیا از سرزمین‌های اشغالی و یکی از کشورهای افراطی حاشیه خلیج فارس دیدن کرد. این سفر که بیشتر با اهداف سیاسی و اقتصادی انجام شد به اعتقاد تحلیلگران با هدف تقویت دو همپیمان کلیدی آمریکا در مطقه یعنی رژیم های صهیونیستی و سعودی صورت گرفت.
 
از دوشیدن  
 
اما سوال اینجاست که سردمداران کاخ سفید چه سناریوهایی را با فرستادن ترامپ به منطقه غرب آسیا  دنبال می‌کنند؟
 
به نظر می رسد دونالد ترامپ اهدافی همچون فروش تسلیحات نظامی آمریکا به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، پیگیری سناریوی ایران هراسی، راهبرد دشمن سازی مشترک بر محور سعودی- صهیونیستی و نهایتا ضربه زدن به محور مقاومت در فلسطین را دنبال می‌کند.
 
**فروش تسلیحات نظامی آمریکا به کشورهای عربی
 
آمریکا همواره با سفر به کشورهای منطقه و با بهانه‌های مختلف تسلیحات خود را به کشورهای منطقه می فروشد و در این زمینه قرار داد  اخیر 110 میلیارد دلاری "ریاض-واشنگتن" مطرح است. در حقیقت "ترامپ" بهانه واهی خطر ایران را وسیله‌ای برای کسب درآمد کمپانی‌های آمریکایی کرده و سعودی‌ها و همپیمانان این دروغ بزرگ را باور کرده‌اند و میلیاردها دلار به جیب مسئولین آمریکایی ریخته اند.
 
از دوشیدن  
 
حجت‌الاسلام والمسلمین "حسن روحانی" رئیس جمهور در این زمینه می‌گوید: عربستان سعودی قبلا هم صد میلیاردی در دوران جنگ هشت ساله به صدام داده بود و از این تجربیات زیاد دارد، اما این کشور نتیجه آن دوران را دید لذا الان هم اشکالی ندارد که صد میلیارد از پول عربستان به جیب آمریکایی‌ها ریخته می‌شود.
 
از دوشیدن  

وی با بیان اینکه عربستان فکر می‌کند باید سلاح خریداری کند، گفت: ما نیاز به سلاح نداریم ما سلاح می‌سازیم. ما هر سلاحی که مورد نیازمان باشد قدرتش را داریم و می‌سازیم؛ بنابراین ما در این جهت مشکلی نداریم لذا بنده معتقدم عربستان نمی‌تواند از این سلاح‌ها استفاده کند و باز هم ناچار است مستشاران نظامی آمریکا را به منطقه خودش بیاورد.

روحانی با ذکر نکته‌ای به دولت‌های منطقه و عربستان بیان داشت: مردم عربستان دوست و همسایه ما هستند، ما همیشه مردم عربستان را دوست داشتیم و داریم و امیدواریم دولت عربستان هم راه صحیحی انتخاب کند.

رئیس جمهور افزود: بنده معتقدم راه قدرت، خرید سلاح نیست حتی راه قدرت درست کردن سلاح هم نیست که ما خودمان قادریم هرچه سلاح خواستیم درست کنیم که درست هم می‌کنیم و البته بخشی از قدرت، قدرت نظامی است و ما حواسمان به این موضوع هست لذا باید بگویم اساس قدرت، قدرت ملی است که این قدرت با انتخابات درست می‌شود و این قدرت متکی به حضور مردم پای صندوق‌های رای است (بیشتر بخوانید).

حشمت الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام آ‌باد غرب در گفتگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره قرارداد تسلیحاتی "ریاض-واشنگتن" می گوید: رارداد مذکور یکی از بزرگترین قراردادهای تاریخ بین دو کشور عربستان و آمریکا بوده است لذا در رابطه با این قرارداد آ‌قای ترامپ به صراحت گفت که این قرارداد می‌تواند اقتصاد آمریکا را نجات دهد و یک میلیون شغل در این کشور ایجاد کند (بیشتر بخوانید).

**پیگیری سناریوی ایران هراسی

آمریکا همواره از طریق سناریوی "ایران هراسی" از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و حتی اسرائیل باج خواهی کرده و میلیاردها دلار از این راه به نفع شرکت های آمریکایی از رژیم صهیونیستی و سعودی‌ها دریافت کرده است.

در حقیقت در ادوار مختلف آمریکا برای استقرار سامانه‌های دفاع موشکی "تاد" و "پاتریوت" در منطقه میلیاردها دلار از امارات و عربستان پول دریافت کرده است. با روی کارآمدن دولت اقتصادی و حسابگر ترامپ و اینکه دولتمردان کنونی کاخ سفید سردمداران کشورهای منطقه را همچون گاوی شیرده می بینند لذا فروش تسلیحات بیشتر به کشورهای منطقه قابل پیش بینی بوده است.

"محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه در این زمینه می گوید: ایران که تازه یک انتخابات واقعی را پشت سرگذاشته است، توسط رییس جمهوری آمریکا که 'مهد دموکراسی و میانه روی' است، مورد حمله قرار می گیرد.

از دوشیدن
 
وی تصریح کرد: این حمله آیا سیاست خارجی است یا صرفا دوشیدن 480 میلیارد دلار از عربستان سعودی؟

**راهبرد دشمن سازی مشترک برای محور "سعودی-صهیونیستی"

ترامپ در سفر اخیر منطقه ای خود همواره تلاش کرده تا دو همپیمان راهبردی یعنی عربستان و اسرائیل را به هم نزدیک کند و در این زمینه چاره ای جز دشمن سازی مشترک بین این دو همپیمان نیست.

رئیس جمهور آمریکا مدعی است که عربستان و اسرائیل هر دو یک دشمن مشترک دارد و آن ایران است. در حقیقت ترامپ دنباله رو دکترین دو ستونه نیکسون با محوریت پادشاهی عربستان سعودی و اسرائیل است که در ضمن این راهبرد بخشی از قدرت منطقه به عربستان و بخشی دیگر به رژیم صهیونیستی تفویض می شود.

**ضربه زدن به محور مقاومت فلسطین

بخش قابل توجهی از سفر ترامپ به منطقه ؛ حضور رئیس جمهور آمریکا و دیدار و گفت و گو با مقامات رژیم صهیونیستی بوده است. آمریکا که در زمان "اوباما" رابطه اش کمی با "تل آویو" دچار فراز و نشیب شده بود ، با حضور دونالد ترامپ به دنبال افزایش سطح دوستی دو همپیمان بود.

ترامپ با سفر به سرزمین های اشغالی آن هم از طریق پرواز مستقیم از طریق عربستان سعودی به دنبال گسترش روابط با رژیم صهیونیستی بود و حتی در این زمینه حرف هایی را در زمینه دوستی عمیق دو طرف مطرح کرد.

یکی از اهداف ترامپ در سفر به سرزمین های اشغالی دیکته کردن  سیاست های کاخ سفید به فلسطینیان برای صلح با اسرائیل است. حتی ترامپ با حمله به محور مقاومت فلسطین تلاش کرد تا با تروریست خواندن آن ها ؛ نقش آفرینی مقاومت را در صحنه تحولات فلسطین کمرنگ کند.

به نظر نمی رسد که ترامپ بتواند به خواسته های خود در سرزمین های اشغالی برسد چرا که فلسطین بیش از 60 سال است که راهبرد مقاومت را در پیش گرفته و به دنبال تسلیم شدن در برابر اسرائیل نیست و این موضوعی است که نمود آن در جنگ های سال 2008 ، 2012، 2014 غزه به خوبی آشکار بوده است.  

شهرک سازی اسرائیل در سرزمین های فلسطینی حتی طیف سازشکار فلسطینی همچون محمود عباس را کلافه کرده است و به نظر نمی رسد سفر ترامپ به اسرائیل با موفقیت همراه شود.
 
نکته قابل تامل این است که جمهوری اسلامی ایران یک انتخابات بسیار موفق را در 29 اردیبهشت ماه پشت سر گذاشته و سفر اخیر ترامپ نشان دهنده نگرانی عمیق همپیمانان منطقه ای ایالات متحده همچون اسرائیل و عربستان است.


گزارش از محمد زرچینی
 
انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار