به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛ محمود باقری در نشت خبری با اصحاب رسانه نقشهای برجسته تنگ سولک در بهمئی، آثار سنگی چین لوداب، شهر سنگی دلی یاسیر کهگیلویه، قلعه کی نصیر بهادر بویراحمد، قلعه رئیسی کهگیلویه و دو گور دو پا در باشت را از جمله بناهای تاریخی مهم ثبت ملی شده این استان اعلام کرد.
وی بیان کرد: ثبت ملی محوطه تاریخی تنگ ماغر، آواها و نواهای سنتی و ثبت ملی پوشش محلی زنان و مردان کهگیلویه و بویراحمدی نیز از جمله آثار ثبت ملی شده در این مدت است.
باقری افزود : 50 اثر معنوی شهرستانهای مختلف این استان از ابتدا تاکنون در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
وی اظهار کرد: بارگاه امامزاده محمود طیار (ع)، امامزاده علی (ع) چرام، امامزاده معصوم (ع) دهدشت، امامزاده ابراهیم (ع)، بیبی شهر بانو (س)، امامزاده بابا احمد (ع)، امامزاده عبدالله بی منجگان (ع) و امامزاده پیرپلنگ (ع) در دیشموک از اماکن متبرکه به ثبت رسیده در فهرست ملی است.
باقری تصریح کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 2 هزار و 300 اثر تاریخی، سه هزار و 800 شیء تاریخی و 750 اثر معنوی و تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی جزء استانهای غنی کشور در حوزه باستان شناختی است.
وی عنوان کرد: علاوه بر آثار ثبت شده 61 آسیاب، 50 خانه تاریخی،40 قلعه،40 آب انبار،23 بقعه متبرکه، 19 گورستان، 17 استودان، 13 پل، 13 بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی نیز قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی از نقد منصفانه رسانهها برای توسعه و مرمت بافتهای تاریخی و معنوی استان استفاده خواهند کرد.
باقری اظهار کرد: با برنامه ریزیهای انجام شده در دولت دوازدهم ثبت ملی دیگر آثار تاریخی، معنوی و دیگر سنتهای قدیمی استان نیز در اولویت خواهد بود.
وی افزود: با ثبت ملی آثار، تاریخ و هویت استان بیشترشناخته خواهد شد.
کهگیلویه و بویراحمد در دورههای تاریخی مختلف با نامهایی مانند بلاد شاپور، جبال گیلویه و کهگیلویه شناخته شده است.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از 700 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد و این استان بیش از 16 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
انتهای پیام/غ