به منظور رفع نیاز داخلی ولایت بلخ از مصرف ماهی و تقویت انگیزه ایجاد فارم های ماهی پروری در شمال، ده فارم پرورش ماهی افتتاح شد.

ده فارم پرورش ماهی در بلخ افتتاح گردیدبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، پروژه ملی باغداری و مالداری در زون شمال، اقدام به ایجاد ده فارم پرورش ماهی نمودند که برای نمونه این روند را در ولسوالی دهدادی ولایت بلخ امتحان کردند که بعد از حصول نتیجه در دیگر ولایت های شمال نیز اجرا خواهد شد.

فهیم جباری؛ مسئول پروژه ملی باغداری و مالداری در زون شمال می گوید: بر اساس پروژه ملی باغداری و مالداری ، مقام وزارت زراعت برای اولین بار در زون شمال به مرکزیت ولایت بلخ ، برنامه ایجاد فارم های ماهی پروری را روی دست گرفته و قرار است در حدود ده فارم آماده شود که هر فارم ظرفیت پرورش بیش از ۶ هزار ماهی را دارا می باشد.

وی در ادامه گفت: هر فارم دو حوض دارد که هر حوض دارای ۶۰ متر طول و ۱۸ متر عرض می باشد و خدماتی چون معلومات دهی برای درست تربیه نمودن ماهی، ۵۰۰ کیلو مواد غذایی برای ماهیان، تور یا جالی، آکسیجن و ۲ هزار چوچه ماهی نیز در نظر گرفته شده است.

آقا جباری افزود که هر فارم بیش از ۵ صد هزار افغانی هزینه برمی دارد که در ولسوالی بلخ، دهدادی و نهرشاهی ولایت بلخ ایجاد می شوند و هدف از ایجاد آن خود کفا شدن از محصول ماهی و همچنان صادر نمودن به ولایات همجوار می باشد.

ایشان همچنان از ایجاد فارم تولید چوچه ماهی در بلخ خبر داد و گفت: تا کنون چوچه های ماهی از دیگر مناطق به بلخ وارد می شد که با فعال نمودن فارم ، با تولید بیش از یک میلیون چوچه ماهی در ولسوالی دهدادی خودکفا می شویم.

نامبرده تاکید کرد: فارم پرورش ماهی از سایر کشت های زراعتی برای دهاقین سودمندتر می باشد و بدون در نظرداشت اینکه دهاقین سود می کنند از واردات ماهی های خارجی نیز جلوگیری می شود که امید داریم به این موفقیت دست پیدا کنیم.

جباری به مشکل آب و خسارت مالی دهاقین اشاره کرد و افزود: ما فارم ها را در نقاطی ایجاد نمودیم که از نظر آب جوی ها و چاه ها کدام مشکلی نداشته باشد تا با خطر از بین رفتن ماهی مواجه نشویم.

رئیس زراعت ولایت بلخ با اظهار خوش بینی، گفت: جای امید واری است که امروز در پهلوی افتتاح ده فارم پرورش ماهی، فعال کردن فارم تولید چوچه های ماهی به مساحت ۱۰ جریب زمین در ولایت بلخ هم روی دست می باشد.

وی ابراز داشت که وزارت زراعت آبیاری و مالداری همیشه تلاش کرده تا میزان صادرات را در عرصه تمام محصولات بلند ببرد و همچنین پلان هایی را برای کاهش واردات انجام داده و مقداری نیز روی دست دارد بخصوص فراورد های حیوانی بسیار مورد توجه است.

او با اشاره به ظرفیت بالای ماهی پروری در ولایت بلخ، می گوید سواحل دریای آمو یکی از بزرگترین تولید کننده های " ماهی بدون استخوان " است که زمینه خوبی برای ایجاد فارم های تجارتی می باشد اما فعلا برای رفع نیازمندی داخلی ولایت بلخ اقدامات ابتدایی در حال اجرا است.

وی همچنان یادآور شد که مصرف ماهی به دلیل سفارش داکتران و مفید بودن، روزبه روز در حال افزایش است و امید که تا چند مدت دیگر خود کفا گردیم.

محمد هاشم خوری؛آمر ویترنری و مالداری ریاست زراعت ولایت بلخ می گوید: امروز رسما با رها کردن ماهی ها در حوض این برنامه آغاز شد که در مدت ۱۸ ماه افراد اشتراک کننده (صاحبان فارم) آموزش مسلکی را سپری خواهند کرد و همزمان در قسمت بازاریابی هم کار هایی را روی دست داریم.

لعل محمد یک تن از فارم داران اشتراک کننده می گوید من بسیار خوشحالم که می توان هم مصدر خدمت برای مردم شوم و هم زمینه کار برای خودم فراهم شده است.

قابل یادآوری است که آمار دقیق از مصرف ماهی در بلخ وجود ندارد و این فارم ها برای اولین بار در شمال کشور بطور آزمایشی در بلخ ایجاد شده است.

گفتنی است فارم های پرورش ماهی به صورت کوچک و محدود از قبل در قالب سکتور های خصوصی وجود داشته است ولی با فعال شدن این فارم ها تاثیر زیادی روی واردات ماهی در بلخ رونما خواهد شد.


انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.