ناصر مهردادی مدیر کل سازمان محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار
حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به شرایط
تنوع زیستی در استان تهران اظهار داشت: در حوزه استحفاظی استان تهران تاکنون 8 هزار
گونه گیاهی در ایران ثبت و از این تعداد یک هزار و 550 گونه شناسایی شده و 510 گونه متعلق به تهران است که از این میزان حدود 89 خانواده شناسایی شده است.
وی افزود: 20 درصد از خانواده های گیاهی موجود در مساحتی کمتر از 1.7 مترمربع در سطح استان تهران قرار دارد.
مهردادی با اشاره به گونههای جانوری استان گفت: گونههای جانوری شاخص استان شامل پلنگ،گربه پلاس،گرگ، شغال، کفتار، روباه، شاه روباه، خرس قهوایی، قوچ و میش،کله بز، آهو،گراز است که اهمیت ویژه ای دارند، اما در این میان ماهی قزل آلای خال قرمز نماد تنوع زیستی در تهران و منطقه است.
مدیر کل سازمان محیط زیست استان تهران با اشاره به شرایط پستانداران استان گفت: در استان تهران نسبت به کل کشور تنوع پستانداران 36 درصد، پرندگان نزدیک به 48 درصد، خزندگان حدود 25 درصد، دو زیستان 2 درصد و ماهی نزدیک به 8 درصد است.
لزوم ارتقای تنوع زیستی در پارکهای ملی و مناطق حفاظت شده تهران
وی در ادامه افزود: تنوع زیستی استان تهران میتواند به لحاظ مناطق چهارگانه در بخش پارکهای ملی و مناطق حفاظت شده ارتقا پیدا کند.
مهردادی در ارتباط با بخش گردشگری گفت: بخش گردشگری به لحاظ توسعه و اشتغال می تواند به بخش صنعت در کشور کمک کند.
وی در ادامه افزود: باید بخش گردشگری در استان تهران توسعه یابد، ضمن اینکه باید امکان بازدید برای علاقمندان از مناطق چهارگانه استان فراهم شود، در این راستا اگر سازمان گردشگری و میراث فرهنگی با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری لازم را داشته باشد، میتوانیم تورهای گردشگری را ایجاد کنیم و توسعه دهیم.
مدیر کل سازمان محیط زیست استان تهران گفت: آموزش و فرهنگ سازی برای بازدید از مناطق تحت حفاظت باید صورت گیرد، چراکه این مناطق شرایط ویژهای دارند و بازدید افراد مختلف باید بر اساس شرایط و با رعایت قوانین انجام شود تا مشکلی برای مناطق چهارگانه حفاظت شده ایجاد نشود.
مهردادی تصریح کرد: به علت وجود برخی گونههای جانوری و حیات وحش در مناطقی از استان تهران نباید خودرو وارد این مناطق شود، چراکه با ورود و نزدیک شدن گردشگران به محل زندگی این جانوران سر و صدای حاصل از حرکت خودروهای آن ها موجب احساس خطر در این حیوانات میشود و همین عامل بر نابودی اکوسیستم و رشد آن ها اثر میگذارد، در نتیجه سازمان محیط زیست برای جلوگیری از نابودی جانوران و محل زیست آن ها به تنوع زیستی توجه ویژه دارد.
انتهای پیام/