به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مختار اسفندیاری اضافه کرد: یک میلون واحد دامی عشایر از حدود یک میلیون و
350 هزار هکتار از مراتع استان تعلیف و سالانه حدود 10هزار تُن گوشت قرمز
به بازار استان عرضه می کنند.
وی افزود: عشایر همچنین سالانه 30 هزار
متر مربع انواع صنایع دستی از جمله قالی، قالیچه، زیلو، حصیر، خورجین و
دستکش معادل یک سوم صنایع دستی این استان را تولید می کنند.
مدیر کل
امور عشایر استان اصفهان اظهار کرد: عشایر این استان با جمعیتی بیش از 53
هزار نفر در قالب 9 هزار و 605 خانوار در اردیبهشت وارد مناطق ییلاقی استان
( فریدونشهر، چادگان، سمیرم، شهرضا و دهاقان) شده اند.
مدیر کل امور عشایر استان اصفهان مدت اقامت عشایر در مناطق یاد شده را
پنج
ماه اعلام کرد و افزود: عشایر این استان، اواخر شهریور و در آستانه
فرارسیدن فصل سرما به استانهای جنوبی کشور ( قشلاقی ) کوچ می کنند.
وی
افزود: در طی این مدت اداره کل امور عشایر استان اصفهان خدماتی از جمله
آبرسانی سیار، تامین سوخت فسیلی و انژی های پاک، بازگشایی ایلرههای عشایری،
احداث راههای عشایری، استحصال آب کشاورزی، تامین آب شرب انسان و دام،
آموزش ترویج، تکمیل سایت های اسکان ، تامین نهاده های دامی را به عشار عزیز
ارائه می کند.
وی از عشایر به عنوان جامعه مولد کم توقع نامبرد و
ابراز امیدواری کرد: اداره کل امور عشایر استان اصفهان امسال بتواند با کمک
استانداری، سازمان برنامه و بودجه استان، اداره کل مدیریت بحران، و
فرمانداران شهرستانهای مناطق عشایری خدمات بهتری را به آنها ارائه کند.
اواخر
اردیبهشت هر سال حدود 53 هزار نفر عشایر در قالب 9 هزار و 600 خانوار
همراه با یک میلیون راس دام از شهرهای جنوبی کشور وارد استان اصفهان می
شوند. عشایر کوچ روی
استان اصفهان شامل بختیاری ها و قشقایی ها هستند.