ایده تهیه این نوشیدنی در حقیقت به خاطر سمومی است که در میلیون ها منافذ کوچک آن وجود دارند و به دفع مواد زائد از بدن کمک می کنند.
کافه های استرالیا و انگستان در سِرو این لاته های ذغالی پیشگام بودند تا اینکه آوازه آن به نقاط دیگر دنیا هم برسد.
لازم به ذکر است؛ ذغال سنگ از ذغال سنگ نارس و چوب تشکیل شده که با قرار گرفتن در معرض گازهای معینی در دمای بالا به ذغال سنگ اکتیو (فعال) تبدیل می شود و در مواجهه با هر چیزی به آن می پیوندد.
برای مثال در ماسک های ذغالی،چربی و کثیفی های پوست به آن منتقل شده و برداشته می شوند که این اتفاق برای بدن نیز به عنوان نوشیدنی مشابه است.