به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ یکی از مراکز علمی، پژوهشی و هنری شهرستان کردکوی در اقدامی ابتکاری و تحسینبرانگیز برای آشنایی کودکان و دانشآموزان با مضامین و محتوای اشعار ادبی، شاهنامهخوانی را به کودکان آموزش میدهد.
این مؤسسه علمی، پژوهشی و هنری با مشاهده استقبال نونهالان و نوجوانان فعالیت کاری خود را صرفاً محدود به شاهنامهخوانی نکرده تا جایی که این مؤسسه در کنار سایر فعالیتهای آموزشی، حفظ شاهنامه را در دستور کار خود قرار داده است.
در بین کودکان این مؤسسه، توجهمان به «آیلین امیری» کودک چهار ساله اهل کردکوی که حفظ شاهنامه را آغاز کرده است، جلب شد.
وی طی مدت کوتاه، 11 بیت از شاهنامه را حفظ کرده است و به گفته مادرش قصد دارد روند حفظ را تا انتهای شاهنامه ادامه بدهد.
مادر این نونهال چهار ساله در گفتوگو با خبرنگار فارس در کردکوی، اظهار کرد: فرزندم زمانی که چهار سال و سه ماه سن داشت حفظ شاهنامه را آغاز کرده است و طی این چند ماه پس از شروع حفظ شاهنامه موفق شده 11 بیت از شاهنامه فردوسی را حفظ کند.
زهرا ریاحی با بیان اینکه حضور دخترم در کلاس نقاشی بهانهای برای حفظ شاهنامه شد، گفت: مربی کلاس نقاشی آن هر جلسه یک بیت از شاهنامه را به آنها آموزش می داد که با تکرار و تمرین در منزل کمکم ابیات را حفظ کرده است.
وی با بیان اینکه حفظ شاهنامه گام مؤثری برای ترویج شاهنامه فردوسی و آشنایی با شعر و ادب فارسی است، میگوید، حفظ کردن شاهنامه توسط فرزندم برای بسیاری از اقوام، دوستان و آشنایان جالب است و تشویق و ترغیب دیگران به این اقدام ارزشمنده را به همراه داشته است.
ریاحی ادامه میدهد، شاهنامهخوانی و حفظ آن علاوهبر ترویج شاهنامهخوانی و شعر و ادب فارسی موجب تقویت حافظه نونهالان و کودکان نیز میشود.
*کودکی که در 30 روز 70 کتاب خوانده است
مادر کودک شاهنامهخوان گلستانی در پاسخ به این سؤال که آیا حفظ کردن شاهنامه برای کودکان سخت و طاقتفرسا نیست، بیان میکند، به هیچ عنوان سخت نیست و در صورت علاقهمندی کودک بسیار هم لذتبخش است، از طرفی شاهنامه بخشی از فرهنگ ماست که با حفظ و آشنایی آن، سطح فرهنگی کودکان، نوجوانان و جوانان ارتقاء مییابد.
وی همچنین به فعالیت کتابخوانی فرزندش در کنار حفظ شاهنامه اشاره کرد و یادآور میشود، فرزندم به مطالعه کتاب بسیار علاقهمند است و طی یک ماه موفق شد 70 کتاب را مطالعه کند.
ریاحی با بیان اینکه با وجود تاریخ غنی ادبی و وجود شاعران بلندآوازه در ایران، شعر و ادب فارسی در کشورمان مظلوم واقع شده است، میافزاید، یکی از راههای موثر برای ترویج فرهنگ و ادب فارسی پرداختن خانوادهها به این مهم است، در واقع خانوادهها باید شعر و ادب فارسی را از دوران کودکی و نوجوانی به فرزندان خود آموزش بدهند.
اما مدیر مؤسسه علمی، پژوهشی و هنری دارالفنون شهرستان کردکوی که با این اقدام ابتکاری روح شعر و شاهنامه فردوسی را در این شهرستان زنده کرده است، اعتقاد دارد هدفم از آموزش و حفظ شاهنامه تقویت زیرساختهای فرهنگی شهر است نه تربیت شاهنامهخوان.
آزاده حسینی، بانوی خوش اهل کردکوی مدیر نخستین مؤسسه تخصصی ترجمه در غرب استان گلستان است است که در کنار برگزاری کلاسهای مختلف اعم از نقاشی، زبان انگلیسی و ... زمانی را هم به حفظ شاهنامه میپردازد تا با این اقدام ارزشمند بتواند در راستای احیای شعر و ادب فارسی، این فرهنگ و گنجینه اصیل ایرانی که در حال فراموشی است، گام بردارد.
وی درباره هدفش از آموزش شاهنامهخوانی و حفظ آن به کودکان و نوجوانان، میگوید، از آنجایی که ادبیات دغدغه و علاقه شخصی بنده است کلاسهای شاهنامهخوانی را برای کودکان در نظر گرفتم که این کار برای نخستین بار در بین کودکان شهرستان کردکوی انجام شده و همانطور که از همکارانم شنیدم این کار برای نخستین بار در استان گلستان انجام میشود.
انتهای پیام/پ