باتوجه به اینکه مشترکین صنعتی استان زنجان سهم ۵۰ درصدی مصرف انرژی برق استان را به خود اختصاص داده اند، نقش عمده‌ای در کنترل پیک بار انرژی برق ایفا می‌کنند.

نقش مهم مشترکین صنعتی در کنترل پیک بار انرژی برقبه گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛ همایش تجلیل از صنایع همکار در طرح کاهش پیک بار تابستان ۹۵ با حضور مدیران و نماینده‌های کارخانه‌ها و صنایع بزرگ استان زنجان و به میزبانی شرکت  توزیع برق استان برگزارشد.
مهندس عادل کاظمی مدیرعامل این شرکت ضمن قدردانی از صنایع همکار در طرح‌های تعطیلات و تعمیرات تابستانه، ذخیره عملیاتی و به کارگیری دیزل ژنراتور درفصل گرم، عوامل موثر بر بالا بودن شدت انرژی در بخش صنعت ایران را برشمرد.
وی تصریح کرد: صنعت برق از جمله صنایع زیر بنایی است که گردش چرخ‌های اقتصادی، توسعه صنعتی و تأمین رفاه اجتماعی به استمرار آن متکی است.
کاظمی ادامه داد:با افزایش قابل توجه مصرف انرژی الکتریکی به خصوص در سال‌های اخیر و با وجود کمبودهایی که در تأمین منابع لازم در این زمینه به چشم می‌خورد، لزوم تبیین و اجرای راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی الکتریکی بیش از پیش احساس می‌شود.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان اضافه کرد:باتوجه به اینکه مشترکین صنعتی استان زنجان سهم ۵۰ درصدی مصرف انرژی برق استان را به خود اختصاص داده اند، نقش عمده‌ای در کنترل پیک بار انرژی برق ایفا می‌کنند.
وی افزود: ماهیت مصرف برق در بخش صنعت به گونه‌ای است که این بخش می‌تواند در زمان پیک بار شبکه، حداقل بار و انرژی را استفاده کند و حداکثر مصرف خود را به زمان غیر پیک بار شبکه منتقل نماید. از طرف دیگر حساسیت مصرف کننده صنعتی نسبت به خاموشی‌ها و قطع برق بیش از سایر مصرف کنندگان است لذا منطقی است بارهای صنعتی به منطقه‌ای حرکت کنند که حداقل امکان قطع انرژی برق وجود داشته باشد. بر این اساس اعمال سیاستهای مدیریت مصرف در بخش صنعت ضروری به نظر می‌رسد.
مهندس کاظمی به تشریح وضعیت مصرف انرژی برق کشور درمقایسه با سایرکشور‌ها و دستورالعمل‌ها وبخشنامه‌های وزارت نیرو در طرح کاهش پیک بار تابستان ۹۶ پرداخت و خاطر نشان کرد: رشد متوسط سالانه مصرف انرژی کشور در ۱۰ سال گذشته، شش ونیم درصد بوده، که این روند تا سال ۱۴۰۴ هجری شمسی مصرف انرژی کشور را به ۳ ملیلیاردو ۷۵۲ میلیون معادل بشکه نفت خام می‌رساند.
وی ادامه داد: در این صورت با توجه به وضعیت کنونی تولید، صادرات نفت خام کشور به صفر خواهد رسید و درنهایت با ادامه‌ی همین روند مصرف انرژی درایران تا ده سال آتی جزو کشورهای وارد کننده انرژی خواهیم شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: ار جمله دلایل افزایش رشد مصرف انرژی الکتریکی در کشورمان: پایین بودن بهای برق مصرفی، فرسوده بودن تجهیزات صنعتی و وجود تکنولوژیهای قدیمی، افزایش جمعیت و توسعه شهر نشینی و تغییر الگوی مصرف، افزایش مصرف انرژی بخش‌های صنعت و خدمات و همچنین اطمینان از وجود نفت و گاز تا سال‌های دور می‌باشد که ضروری است در اصلاح و ساماندهی موارد ذکر شده تدبیر ویژه‌ای اندیشه شود.

وی  ادامه داد: مشوق‌های ارائه شده از سوی وزارت نیرو اعم از تخفیف به صنایع همکار در سطح کشور و نیز تخفیف و تشویق صنایع همکار استان زنجان ناشی از طرح تعطیلات و تعمیرات سالانه در تابستان  بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۸۴۵ میلیون ریال در سال ۹۵ می‌ باشد.
 
کاظمی اضافه کرد:بر اساس دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های وزارت نیرو در طرح کاهش پیک بار تابستان سال ۹۶ (در بازه‌ی زمانی ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه) که به سه صورت  طرح تعطیلات و تعمیرات سالانه صنایع ،طرح ذخیره عملیاتی صنایع و بکارگیری مولدهای اضطراری در ساعات اوج مصرف اجرا خواهد شدتسهیلات ومشوق‌های خوبی در نظر گرفته شده است که در صورت همکاری و عقد تفاهم نامه از سوی صنایع همکار بتوانیم تابستان بسیارگرم سالجاری که مصادف با بحران افزایش مصرف انرژی برق می‌باشد بسلامت گذر کنیم.
 
  گفتنی است : با اهداء يك ميليارد و185ميليون تومان تخفيف به صنايع همكار و با تشويق 34 تن از مسئولين برق صنعت همكار در طرح ياد شده كه منجر به كاهش قابل توجه مصرف برق در زمان بحران پيك بار تابستان سال گذشته شدند تجليل وقدردانی بعمل آمد.
 
 
انتهای پیام/ن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.