کرمانشاه؛

هشدار کارشناس برای تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان

افراد باید جهت حفظ سلامت دستگاه گوارش، مصرف غذا و نوشیدنی‌ها را در وعده افطار تا سحر تقسیم کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ یک کارشناس تغذیه نسبت به مصرف یکباره غذا و نوشیدنی‌ها بعد از وعده افطار هشدار داد و اظهار کرد: افراد باید جهت حفظ سلامت دستگاه گوارش، مصرف غذا و نوشیدنی‌ها را در وعده افطار تا سحر تقسیم کنند.

سهیل عباسی گفت: در مطالعاتی که توسط اساتید و همکاران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بر روی مردم کرمانشاه صورت گرفت مشخص شد که طی این ماه ممکن است مصرف لبنیات و گوشت‌ها کاهش یابد، ولی درعوض مصرف میوه‌ها و سبزیجات افزایش یابد.

وی افزود: همچنین به علت مصرف انواع دسرهایی نظیر حلیم (به همراه شکری که مصرف می‌شود)، شله زرد و انواع شیرینی‌ها نظیر زولبیا و بامیه ممکن است مصرف قندهای ساده، شکر و روغن‌های ناسالم که در تولید انواع زولبیا و بامیه بکار برده می‌شود در این ماه افزایش یابد که عوارضی نظیر افزایش چربی خون را به دنبال دارد.

عباسی به احتمال بروز کم آبی بدن طی مدت روزه داری اشاره کرد و افزود: به علت همزمانی ماه مبارک رمضان و فصل گرما احتمال بروز کم آبی برای بدن و تنش آبی بالا می‌رود، به همین دلیل باید به مصرف آب طی سرتاسر شب (از افطار تا سحر) توجه ویژه داشت.

وی یادآور شد: چای، قهوه و انواع آبمیوه‌های صنعتی، جایگزین مناسبی برای آب نیستند و توصیه می‌شود برای تأمین آب بدن در ساعات مجاز، از خود آب به عنوان مایع اصلی استفاده شود.


وی افزود: وعده شام نیز باید با فاصله حدود یک ساعت از افطار صرف شود و می‌توان از انواع غذاهای پلو خورش و خوراک‌ها (ترجیحا سرخ کردنی کمتر مصرف شود)، با حجم مناسب و نه بسیار زیاد استفاده کرد.

عباسی در خصوص زمان ورزش در این ماه گفت: ورزشکاران می‌توانند پس از مصرف وعده افطاری به انجام ورزش‌های سبک بپردازند. بهتر است هنگام ورزش از آب با غلظت قند حدود شش تا هشت درصد استفاده کرد(به ازای هر 100 سی سی آب، سه تا چهار حبه قند معمولی به ان اضافه شود).

وی ابراز امیدواری کرد: افراد با رعایت نکات تغذیه‌ای در کنار بهره معنوی از ماه مبارک رمضان، سلامت جسمی خود را نیز در این ماه هدیه بگیرند.

 

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.