به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛احمد رئیس زاده، قائم مقام منابع طبیعی خوزستان اظهار کرد: امکانات و نیروهای موجود متناسب با گستره محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان نیست و این امر در آتش سوزی جنگل ها باعث افزایش تلفات می شود.
وی افزود: در استان خوزستان شهرستان های دارای بیشه زار به دلیل وجود رودخانه امیدیه، بهبهان، شوش، دزفول، شوشتر و رامهرمز هست. همچنین شهرستان های دارای پوشش جنگلی نیز اندیکا، مسجدسلیمان، لالی، باغملک، دزفول، اندیمشک، بهبهان و ایذه است.
رئیس زاده ادامه داد: در شهرستان های هندیجان، شوش، رامهرمز، بهبهان، دشت آزادگان و اهواز جنگل های دست کاشت داریم.
قائم مقام منابع طبیعی خوزستان با اشاره به اینکه آتش سوزی ها یا طبیعی و یا غیرطبیعی است، بیان کرد: بخش غیرطبیعی به دو دسته عمدی و غیرعمدی تقسیم بندی می شوند. با ارائه راهکار و آموزش های لازم می توان بخش آتش سوزی های عمدی را کاهش داد. مواقع آتش سوزی کلیه نیروهای لشکری، کشوری و سازمانی همه مؤظف به همکاری در اطفای حریق هستند.
رئیس زاده گفت: در سال ۹۱ دستورالعملی را از سوی معاون اول رئیس جمهور و وزیر کشاورزی به دستگاه ها اعلام و طرح جامع مدیریت و اطفای حریق در جنگل ها و مراتع کشور به آنها ابلاغ شد. در این دستورالعمل شرح وظایف تمامی دستگاه ها با جزئیات به آنها اعلام شده بود. در طول سال تلاش می کنیم تا جنگل کاری کنیم ولی با یک سهل انگاری چند هزار هکتار از جنگل های طبیعی ما از بین می رود که ارزشی چند برابر جنگل های دست کاشت دارند.
وی تصریح کرد: عدم تناسب نیروی موجود با سطح گسترده، عدم تناسب و تخصیص اعتبارات با شدت بحران حریق و آتش سوزی ها، عدم همکاری و بعضا همکاری خیلی ضعیف سایر دستگاه ها، کمبود شدید ادوات و همچنین نبود امکانات و تجهیزات لازم مناسب اطفای حریق از جمله مشکلات این استان در زمینه حریق های منابع طبیع است.
قائم مقام منابع طبیعی خوزستان افزود: پیشنهاد ما این است که اختصاص دستگاه پهباد و هلی شات به منابع طبیعی استان را در دستور کار قرار دهند. ایجاد پایگاه اطفای حریق ثابت و سیار (موتوری و اتومبیلی)، تشکیل کمیته های اطفای حریق الزام مشارکت سایر دستگاه های استانی در زمینه پیشگیری و اطفای حریق و همچنین اجرای سیستم مانیتورینگ و کنترل لحظه ای و به موقع مناطق بحرانی استانی نیز از دیگر پیشنهادات ما است.
انتهای پیام/م