چخانسوری میگوید که دراین ولایت ۲۴میگاوات برق وجود دارد که تنها مردم مرکز بهرمند هستند. مردم ولسوالیها به دلیل فقر گسترده نمیتواند از برق استفاده کنند.
وی میگوید که صرفیه برق در منازل رهایشی کیلووات ۵ افغانی و در برای تجاری هر کیلووات ۷ افغانی میباشد.
این عضو شورای ولایتی تصریح کرد که در پلان ۵ ساله پیشنهاد شده که از طریق سولرهای آفتابی برق این ولایت تامین شود اما بنابر مناسب نبودن شرایط پیشبینی میشود که تا چند سال آینده این پروژه ختم نخواهد شد.
اما از سوی دیگر "سید حسن" معاون رئیس برشنا در نیمروز به خبرنگارآوا گفت که براساس برنامه میثاق شهروندی تمام ولسوالیهای این ولایت در طی ۱۰ سال آینده دارای برق خواهند شد.
رییس اداره برق نیمروز گفت: برق موجوده دراین ولایت ۲۴ میگاوات میباشد که تنها کفایت مرکز این شهر را میکند و برای ولسوالیها جواب نمیدهد.
وی تصریح کرد که برق رهایشی در این ولایت یک کیلوات ۶.۸۲ افغانی و تجاری یک کیلوات ۱۲ افغانی میباشد.
سید حسن خاطرنشان شد که با تکمیل شدن بندآبگردان کمال خان تنها برق ولسوالی چهاربرجگ را تامین خواهد کرد و دیگر ولسوالیها را جواب نمیدهد.
وی گفت که با تطبیق برنامه میثاق شهروندی برای ولایت نیمروز و ولسوالیهای این ولایت توسط برق بادی و برق سولری، برق توزیع خواهد شد که تمام ولسوالیها تحت این برنامه قرار دارد.
رییس اداره برق نیمروز گفت که هزینه کلی برای تکمیل شدن این برنامه تا هنوز معلوم نیست اما تمام هزینههای این پروژه توسط برنامه میثاق شهروندی پرداخت خواهد شد.
در اخیر رییس اداره برق نیمروز میگوید که براساس تقسیم بندی حکومت در ابتدا آن ولسوالیهایی که در اولویت قرار دارند روی برنامههای آن کار خواهد شد.
این در حالی است که برنامه میثاق شهروندی جایگزین برنامه همبستگی ملی شده است که بیشتر توجه این برنامه ایجاد زیرساختهای اقتصادی و ساخت شبکههای برق رسانی میباشد.
برنامه میثاق شهروندی به مدت ۱۰ سال ادامه دارد و تمام برنامههای آن طی این ده سال اجراخواهد شد.