از پارسال تاکنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان فارس گزارش نشده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ حسین فرامرزی مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه هیچ موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از پارسال تاکنون در استان فارس گزارش نشده است، گفت: بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با گزش یک کنه از خانوادهBunyaviridaeمنتقل می شود و میزبان اصلی آن حیوانات است، اما موارد پراکنده آن در انسان نیز دیده می شود.

فرامرزی ادامه داد: این بیماری را برای نخستین بار دانشمندان روسی در سال 1944 در شبه جزیره کریمه شناسایی کردند و تب هموراژیک کریمه نام گرفت؛ در سال 1969 مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده کریمه مشابه عامل بیماری است که در جریان اپیدمی سال 1956 در کنگو پیدا شد و ترکیب نام این دو منطقه علت نامگذاری این بیماری است.

وی افزود:CCHF  یا همان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر در آفریقا، بالکان، خاورمیانه و کشورهای آسیای جنوبی دیده می شود و طیف وسیعی از حیوانات وحشی و حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و بز میزبان اصلی این ویروس هستند.
 
فرامرزی با بیان اینکه پرندگان اغلب نسبت به ویروس مقاوم هستند، بیان کرد: اما شیوع این بیماری در شترمرغ و کشتارگاه های مرغ در آفریقا نیز دیده شده است.

فرامرزی اظهار داشت: ویروس CCHF بر اثر گزش کنه و تماس با خون و بافت آلوده به وجود می آید و بیشتر قربانیان کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کشاورزان هستند؛ دوره نهفته بیماری بسته به عمق نیش کنه متفاوت است و در صورت گزش عمیق، دوره نهفته بین یک تا سه روز و حداکثر 9 روز است.
 
او با بیان اینکه اگر بیماری بر اثر تماس با خون یا بافت آلوده باشد، دوره نهفته پنج تا شش روز و حداکثر 13 روز به طول می انجامد، بیان کرد: تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین نشانه های تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستند، در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می شود.
 
فرامرزی، داروهای ضد ویروسی را تنها راه درمان این بیماری عنوان کرد که به صورت خوراکی و وریدی استفاده می شوند و یادآور شد: از نظر تامین دارو هیچ مشکلی وجود ندارد.
 
وی افزد: با توجه به اينكه بيماري بر روی لاشه دام هیچ‌گونه نشانه ای ندارد، دامداران و افرادی كه با دام سر و كار دارند، بايد به مواردی مانند تمیز کردن روزانه جايگاه نگهداری دام، به سم‌پاشی دام‌ها و جايگاه نگهداری آن‌ها در صورت مشاهده كنه بر روی بدن دام و خودداری از جداسازی و له كردن کنه‌های موجود روی بدن دام، توجه کنند.
 
فرامرزی توصیه کرد: شهروندان گوشت و فرآورده‌های خام دامی را از مراكز مجاز تحت نظر دامپزشكی خريداري کنند.
 
مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه تصریح کرد: گوشت بايد به مدت  18 تا 24 ساعت در دماي يخچال نگهداری و سپس به مصرف برسد، دل و جگر (آلايش خوراكی) بايد به مدت 48 ساعت در دمای يخچال نگهداری و سپس به مصرف برسد و در هنگام قطعه‌قطعه كردن گوشت، استفاده از دستكش را فراموش نکنیم و جدی بگیریم.
انتهای پیام/ر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.