قاسمی خاطرنشان کرد: هيچ گروه مخالف تركيه در خاك ايران حضور ندارد و آنچه مطرح میشود فضاسازی رسانهای با اهداف مشخص در برهه كنونی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آنچه در بحرين اتفاق میافتد ناگوار، محكوم و قابل سرزنش است، تاکید کرد: توصيه ما به دولت بحرين خويشتنداری و احترام به عقاید و افكار ديگران و دست كشيدن از مزاحمت برای شهروندان خودش است. به دولت بحرين توصيه میكنيم با شهروندان خود محترمانه رفتار كند.
قاسمی در خصوص هدف عربستان از انعقاد قراردادهای سنگین تسلیحاتی گفت: اتفاقات متعددی طی چند هفته گذشته رخ داده که اجلاس ریاض و ناتو و جی ٧ و وضعیتی که یک کشور خاص در مجموعه این کشورها ایفا میکند قابل تحلیل و بررسی است. عربستان تصور میکند نیازمند حمایت قدرتهای فرامنطقهای است و با پول و سلاح میتواند امنیت فراهم کند در حالیکه تاریخ نشان داده امنیت خریداری نیست. از سوی دیگر کشوری است که مهمترین موضوع برایش فروش سلاح است تا چند جوان آمریکایی شغل داشته باشند و کشتن هزاران نفر براشیان مهم نیست. این یک وضعیت دشوار و خطرناک است که موجب گمراهی است که با سلاح میتوان به اهداف رسید. ناتوانی این کشور در مبارزه با یمن نشانگر همین ادعاست که با این همه سلاح هنوز موفقیتی کسب نکردهاند.
تخلفات انتخاباتی در شعب رای خارج از کشور را تکذیب میکنم
قاسمی با تاکید بر این مسأله که تخلفات انتخاباتی در شعب أخذ رای خارج از كشور را تكذيب میكنم، گفت: چنين چيزی دروغ محض است و انتخابات خارج از كشور در سلامت كامل برگزار شده است. شورای نگهبان و ستاد انتخابات ناظران خود را دارند و در گذشته هم شاهد هیچ تخلفی در خارج از کشور نبودهایم. اگر شکایتی مطرح شده در صلاحیت شورای نگهبان است که آن را بررسی میکند.
انتصاب سفیر ایران در سوئیس در دولت دوازدهم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: سفير جديد ايران در سوئيس با استقرار دولت جديد مشخص میشود.
تصمیمی برای دیدار ظریف و تیلرسون وجود ندارد
قاسمی درباره بیانیه تیلرسون برای مذاکره با ظریف در آینده گفت: هيچ تصميمی در خصوص ديدار ظريف و تيلرسون وجود ندارد و البته در حوزه ديپلماسی هر اتفاقی ممكن است يك روز بيفتد.
با کشور آذربایجان روابط خوبی داریم
وی در رابطه با حضور رئیس جمهور آذربایحان در احلاس ریاض خاطرنشان کرد: آنچه برای ما ملاک است، اقدامات عملی کشورها است. روابط خوبی با آذربایجان داریم و امیدواریم روز به روز به آن بیفزایم و حق همسایگی را به عمل آوریم.
دعوت قدرتهای خارجی به منطقه همواره مخل امنیت بوده است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با مواضع قطر و کویت پس از اجلاس ریاض بیان کرد: بحث اتفاقات اخیر در حوزه خلیج فارس جالب است. شاید به این مسئله باید از چند زاویه نگریست. من در این باره به اجلاس ریاض برمیگردم. بهرحال حضور قدرتهای خارجی و دعوت از آنها همواره مخل امنیت وحدت و تفاهم کشورهای منطقه بوده است.
کشورهای حاضر در اجلاس ریاض با بیانیه آن موافق نیستند
قاسمی با بیان اینکه اجلاس ریاض با اهداف خاصی صورت پذیرفت اگر چه با مشکلات عدیدهای روبرو شد گفت: این مشکلات میتواند در آینده نیز ظهور کند؛ ولی آنچه مسلم است اینکه دولت عربستان دعوتی از برخی کشورهای عربی و اسلامی به عمل آورد و نشستی را در ریاض برگزار کردند. طی رصد ما از این تحولات که به دقت مورد توجه ما بود و تماس های قبل و بعد از اجلاس توسط کشورهای اسلامی با ما، به ما اطلاع داده شد که آنها از هیچ بیانیهای آگاه نبودند و متنی را ندیده بودند و با مفاد این بیانیه موافق نیستند. برخی این موضوع را علنی کردند و برخی از طریق کانالهای دیپلماتیک این موضوع را به ما گفتند.
وی با بیان اینکه بیانیه اجلاس ریاض یکسو و یکجانبهای بود که گویا مورد اجماع نبوده است، گفت: سیاست کشورهای بزرگ و فرامنطقه وحدت بخش و مبتنی بر صلح نبوده است. اتفاقات اخیر نیز ناشی از این اجلاس و سفر یک کشور فرا منطقهای به منظور تسلیح یک کشور و فروش سلاح های سنگین است که با تعابیر تحقیر کننده دراین باره این کشور سخن گفته شد.
بحثهای میان ریاض و دوحه ناشی از چیدمان نادرست اجلاس بود
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه ادامه داد: بحث های اخیر میان ریاض و دوحه مسئلهای مربوط به میان کشورها است و من تمایلی برای سخن گفتن در این باره ندارم. با این وجود اگر مشکلی وجود دارد ناشی از این اجلاس و چیدمان نادرستی بود که به نام جمع رخ داد.
درباره توطئه اسرائیل به کشورهای عربی و اسلامی هشدار دادیم
قاسمی با بیان اینکه سیاستهای ایران درخصوص کشورهای همسایه سیاست روشنی است، اظهار داشت: سعی کردیم با آنها با زبان دوستی حرف بزنیم و فاصله ها را کاهش دهیم. روابط مان با کویت قطر و عمان همواره وجود داشته و گفتوگوهایی داشتیم. حتما اختلاف نظرهایی بوده که طبیعی است و وجود روابط میان دو عضو زنده است. سیاست ایران زنده است. ما برای دیگران تعیین و تکلیف نمی کنیم ولی قبل از این اجلاس به تمام کشورهای عربی و اسلامی هشدار دادیم که نسبت به توطئههای اسرائیل برای انشقاق میان کشورهای اسلامی آگاه باشند. این مسئله قابل پیش بینی بود و امیدواریم بر این مشکلات در منطقه در تفاهم رایزنی و گفتگوها فائق بیاییم و با منطقه ای آرامتر روبرو باشیم.
رفع تحریمهای غیرهستهای توسط رئیس جمهور مطرح شده است
وی در پاسخ به این سوال که مذاکره برای رفع تحریمهای غیرهستهای بدون آنکه به دستاوردهای موشکی ما آسیبی برسد شدنی است، تصریح کرد: رفع تحریمهای دیگر توسط رئیس جمهور مطرح شده است. نگاه کلان ما احترام به همه کشورها و رابطه بهتر و ایجاد فضای مناسبتر و با اتکا به قدرت دیپلماسی است که فکر میکنیم اگر این قدرت به جا و به هنگام و با برنامهریزی صورت گیرد و قدرت مردم نیز پشت آن باشند، بسیاری از ناشدنی، شدنی و سهل شود. ولی هر هدفی براساس میزان و نوعش می تواند دشواریها و ناهمواریهایی داشته باشد.
شاهد حضور چشمگیر ایرانیان خارج از کشور پای صندوق رای بودیم
قاسمی در رابطه با مشارکت ایرانیان خارج از
کشور در انتخابات نیز بیان کرد: هم پای مردم در داخل کشور که حضوری قابل
اعتنا و شکوهمند داشتند و خود را به شکل بارز به جهان نشان دادند، ایرانیان
خارج از کشور هم در این انتخابات با حضور چشمگیرشان در مشارکت، به پای
صندوقهای رای رفتند. در بسیاری از کشورها صفهای طویلی ایجاد شد. گزارشاتی
که وجود داشت، این است که افراد بسیاری بودند که حتی برای اولین بار در
انتخابات شرکت میکردند و بررسی دقیق از ایرانیان خارح از کشور نشان میدهد
سیاستهای دولت و تلاشهای وزارت خارجه در این باره اثرگذار بوده و شاهد
همبستگی ایرانیان بوده است. متوجه باشیم بسیاری از آنها شاغل یا دانشجو
هستند و روز جمعه روز تعطیلی برای آنها نیست؛ ولی آنها به پای صندوق های رای
رفتند. تعداد صندوقها بسیار نیست و محدود است ولی با این وجود، رشد چشم
گیری درخصوص حضور ایرانیان در انتخابات را شاهد بودیم. باید این مسئله را
به فال نیک گرفت.
تحویل سردار سلیمانی موضوع بسیار خنده دار و عجیبی است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با اظهار نظر فردی که مدعی شده ظریف با آمریکا به توافق رسیده است که دولت سردار سلیمانی را به آمریکا تحویل دهد، یادآور شد: من نمیدانم این شخص کیست؟ البته مسائلی را شنیدم ولی فرصت رسیدگی نکردم؛ چون آنچه شنیدم موضوع بسیار خنده دار و عجیبی است. امیدوارم این مسئله صحت نداشته باشد. زیرا ایرانیان در حدی از درایت و درک هستند که این گونه دروع نگوید. این سخن بسیار ناپسند و غلطی است و نمی دانم برچه اساس و کدام اصول دینی و اخلاقی میتواند مطرح شود. این سخنان تنها در
درون موساد یا سیا مطرح و شنیده میشود. نمیتوانم باور کنم کسی در ایران
بتواند در این حد سخن غلط و دروغ را به این شکل مطرح کند و اتهاماتی را
وارد سازد.
وی با بیان اینکه سیاستهای وزارت خارجه سیاست صبر و مدارا
بود است، تصریح کرد: هرگز به شکایت فکر نکردیم، ولی اگر این موضوع درست باشد حتما پیگیری حقوقی میکنیم؛ چون این سخن بسیار تلخ و ناروا بود و نمی توان
به راحتی از آن عبور کرد که در روز روشن اینچنین به مسئولانی که حیثیت
خودشان را به پای منافع ملی ایران گذاشتهاند تهمت زده شود.
ایران نقش نظامی در موصل نداشته و ندارد
قاسمی
در رابطه با اخباری مبنی بر اینکه ایران نیروهای خود را از غرب موصل به
سوریه میبرد هم گفت: حضور ایران در عراق مستشاری است تا تروریستها را از
کشورش اخراج کند. حضور ما در سوریه نیز برای ایجاد یک فضای مطلوبتر برای
آتش بس است. ایران نقش نظامی در موصل نداشته و ندارد بلکه کاملا مستشاری
است که براساس درخواست رسمی دولت عراق است.
طرح دو میز اقتصادی از سوی نماینده را متوجه نشدم/ تاکیدات ظریف بر عملی ساختن اقتصاد مقاومتی است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با برخی اخبار مبنی بر تغییرات ساختاری در وزارت امور خارجه
ابراز داشت: بسیاری از مسائل حوزه سیاست خارحی به روز و آنی است. همواره
بحث کارامدی و بهبودی کارایی می تواند باشد یا اولویتها از بخشی به بخش
دیگری منتقل شود. با این حال، آنچه یک نماینده مطرح کرده است، من آگاهی
کاملی ندارم؛ ولی مصاحبه آن نماینده با تعابیری که در وزارت خارجه وجود
دارد، اندکی منافاتی دارد. بحث دو میز اقتصادی را متوجه نشدم.
وی اضافه کرد: یکی از دوستان با این نماینده صحبت
کرد و ایشان این مصاحبه را تکذیب کرد. با این وجود ما با تغییر مشکلی
نداریم و اگر در این تغییرات به محورهای سازمان امور استخدامی باشیم به این
دستگاه رجوع خواهیم کرد. با این حال، اگر فکر کنیم ساختارهایمان را به کلی
تغییر دهیم درست نیست هرچند ممکن است تغییراتی در برخی بخشها صورت بگیرد. همچنین یکی از تاکیدات دکتر ظریف به بهبود کارایی و عملی ساختن اقتصاد مقاومتی است.
آمریکا نمیتواند با برجام برخورد گزینشی داشته باشد
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و
رسانه ای وزارت امور خارجه در رابطه با بررسی مجدد مجوز فروش هواپیما در
وزارت خزانه داری امریکا گفت: برجام یک توافق پیوسته است و یک کشور نمیتواند به صورت گزینشی بخشی را پذیرفته و بخشی را اجرا نکند. برجام توافقی
است که نمی توان با آن برخورد گزینشی کرد. من درباره ایران خبر چیزی را
دریافت نکردیم ولی اگر این مسئله جدی باشد پاسخهای لازم را پیش بینی کرده
ایم و در آن باره سکوت نخواهیم کرد.