به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، کوه خاییز با ۳۳ هزار هکتار در حوزه استحفاظی شهرستانهای گچساران، کهگیلویه و بهبهان از سال ۷۷ ازسوی شورای عالی محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شده است.
پوشش گیاهی این منطقه بلوط (گونه غالب) بنه، کلخنگ، بادام وحشی، ارژن، خوشک، گون، گیاهان دارویی و گونههایی از خانواده گندمیان است.
گونههای جانوری شامل کل و بز، گرگ، کفتار، شغال، روباه، تشی، کاراکال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، بحری و دلیجه در منطقه حفاظت شده خائیز زندگی میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد با تایید این خبر گفت که دراین درگیری مسلحانه پای راست یکی از شکارچیان غیرمجاز مورد هدف گلوله قرار گرفت و زخمی شد.
سید اسدالله هاشمی اظهار داشت که ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان کهگیلویه طی گشت و کنترل منطقه با مشاهده عدهای از شکارچیان غیرمجاز دستور ایست و بازرسی میدهند که با مقاومت این شکارچیان مسلح مواجه شدند.
وی تصریح کرد که در همین حال محیط بانان در منطقه ابتدا اقدام به شلیک هوایی کرده و خواستار خلع سلاح شکارچیان شده که با مقابله این افراد روبرو شدند.
وی گفت که پس از شلیک چندین تیر هوایی از طرف ماموران محیط بانی مجدد شکاچیان آنها را مورد هدف گلوله قرار دادند.
وی ابراز داشت که این شکارچیان مجهز و مسلح به چهار قبضه اسلحه شامل ۲ کلاشینکف، یک قبضه برنو و یک قبضه اسلحه ساچمه زنی بودند.
هاشمی بیان کرد: در این درگیری یکی از متخلفان از ناحیه مچ پای راست زخمی و توسط ماموران دستگیر و سه تن دیگر به همراه ۳ قبضه اسلحه از محل متواری شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد گفت که ماموران گشت محیط زیست استان نیز لاشه ۲ راس «بز کوهی» و یک راس کل شکار شده را از شکارچیان کشف کردند.
هاشمی افزود که ماموران محیط بانی پس از اتمام درگیری و متواری شدن سه تن از شکارچیان متخلف در اسرع وقت در تماس با نیروهای امدادی هلال احمر و اورژانس اقدام به مداوای اولیه برای مصدوم و انتقال وی به بیمارستان کردند.
هاشمی وضعیت عمومی متهم زخمی شده را رضایت بخش دانست و گفت: جریمه هر راس کله بز افزون بر ۱۰۰ میلیون ریال پیش بینی شده است.
کهگیلویه و بویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونهای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونههای دارویی کشور را در خود جای داده است.
هم اینک هفت منطقه حفاظت شده با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامی با وسعت ۲۵ هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.
منبع ایرنا
انتهای پیام/ف