به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛دکتر ابراهیم شکیبا با بیان اینکه احتمال انتقال تب کریمه کنگو از دام آلوده به انسان وجود دارد، گفت: در صورت تماس فرد با گوشت، خون، ترشحات و اعما و احشاء بدن دام آلوده امکان انتقال بیماری به انسان وجود دارد.
وی
افزود: تاکنون تنها یک مورد فوتی بر اثر ابتلا به این بیماری در استان
داشتهایم که مربوط به اوایل سال جاری است و هم اکنون مشکلی در زمینه این
بیماری در سطح استان کرمانشاه نداریم.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه
با بیان اینکه این بیماری صدا ندارد، خاطرنشان کرد: هر لحظه ممکن است
اتفاقاتی بیفتد و توصیه اکید ما این است که مردم رعایت نکات بهداشتی را
داشته باشند.
دکتر شکیبا در خصوص تهیه گوشت دام از مراکز غیرمجاز و کنار
جادهای هشدار داد و افزود: از همه میخواهیم برای پیشگیری از ابتلا به
این بیماری حتما گوشت قرمز را از مراکز معتبر خریداری کنند.
وی تصریح
کرد: همچنین روستاییان نیز باید هنگام دست زدن به دام رعایت موارد بهداشتی
را داشته و حتما از دستکش و عینک و ماسک استفاده کرده و از دست زدن به
کنههای روی بدن دام نیز اجتناب کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی
کرمانشاه با بیان اینکه تب کریمه کنگو میتواند کشنده باشد، گفت: علائم
اولیه این بیماری شبیه آنفلوآنزاست و پس از آن تب بروز کرده و در مرحله
بعدی با کاهش پلاکت خون شاهد خونریزی از بسیاری منافذ بدن هستیم.
شکیبا
خاطرنشان کرد: این بیماری قابل درمان بوده و افراد باید با مشاهده علائم
این بیماری در پی تماس با دام و یا مصرف گوشت قرمز حتما به پزشک مراجعه
کرده و تحت درمان قرار گیرند.
وی یادآور شد: هر علائم آنفلوآنزا و یا تب
نشانه تب کریمه کنگو نیست و باید در شرح حال بیمار سابقه تماس با دام یا
مصرف گوشت قرمز وجود داشته باشد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی
کرمانشاه تاکید کرد: افراد حتما بعد از تهیه گوشت قرمز آن را به مدت ۲۴
ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد قرار دهند، زیرا در این شرایط
عمده میکروبهای درون گوشت از بین میرود.