معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های سازمان دامپزشکی کشور گفت: گوشت‌های قرمزی را که در محیط‌های غیرکشتارگاهی به شکل غیرمجاز کشتار می‌شوند به هیچ وجه مردم خریداری نکنند و در خانه‌ها نیز اقدام به کشتن دام نکنند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کریم امیری معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های سازمان دامپزشکی کشور بیماری تب کریمه کنگو را یکی از بیماری‌های بومی کشور دانست و افزود: متأسفانه، هر ساله تعدادی از هموطنان ما به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا می‌شوند و افرادی هم که دیر به پزشک مراجعه می‌کنند فوت می‌کنند و به علت اینکه درصد مرگ و میر این بیماری زیاد است، پیشگیری از اهمیت زیادی برخوردار است.

به هیچ وجه در خانه‌ها اقدام به کشتن دام نکنید!

وی ادامه داد: امسال نیز همچون سال‌های گذشته چند نفر به این بیماری مبتلا و مواردی از آنها فوت شده اند، تاکنون ۲۸ نفر طبق گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به طور قطعی به این بیماری مبتلا شده اند و فوت ۲ نفرشان ناشی از این بیماری بوده است.

امیری در رادیوسلامت با بیان اینکه این بیماری وابسته به شغل است، اظهار کرد: افرادی که با دام سر و کار دارند بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند، به خصوص آنهایی که با کشتار دام‌ها سر و کار دارند و دام را در محیط‌های غیر بهداشتی ذبح می‌کنند، در معرض بیماری تب کریمه کنگو قرار می‌گیرند.

وی در ادامه تاکید کرد: بیماری تب کریمه کنگو از طریق گوشت دام‌های آلوده می‌تواند به انسان منتقل شود. 

معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های سازمان دامپزشکی کشور درباره چگونگی تشخیص این بیماری گفت: در دام هیچگونه علامتی وجود ندارد؛ اما در انسان به دو شکل است. شکل اولیه این بیماری، مانند بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی است که با درد بدن، درد عضلات، تب و علائم کاملاً شبیه آنفولانزا و سرماخوردگی همراه است. 

امیری تصریح کرد: در این مرحله بیماران اگر سابقه‌ای از تماس با دام داشتند این سابقه را در نظر بگیرند و به پزشک مراجعه کنند، زیرا در این صورت درمانشان خیلی آسان‌تر می‌شود، اما اگر غفلت کنند و بگذارند به مرحله دوم بیماری برسد که خونریزی در مخاط اتفاق می‌افتد، در این مرحله اگر به پزشک مراجعه شود امکان خوب شدن خیلی کمتر می‌شود و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد مرگ و میر‌ها در بیمارانی است که دیر مراجعه می‌کنند.

وی در خصوص مصرف گوشت قرمز افزود: گوشت قرمز باید از مراکز معتبر تهیه شود، زیرا گوشتی که از کشتارگاه وارد می‌شود ۲۴ ساعت در اتاق پیش سرد نگهداری می‌شود. ۲۴ ساعت نگهداری لاشه دام در دمای بین ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد باعث می‌شود جمود نئشی دام، محیط لاشه را اسیدی کند و در این محیط اسیدی این ویروس نمی‌تواند زنده بماند به همین سبب خرید لاشه هایی که از کشتارگاه‌های مجاز در قصابی‌ها به فروش می‌رسند، هیچ گونه مشکلی ندارد.

معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های سازمان دامپزشکی کشور در پایان یادآور شد: اما آن لاشه هایی را که در محیط‌های غیرکشتارگاهی به شکل غیرمجاز کشتار می‌شوند به هیچ وجه مردم خریداری نکنند و همچنین در خانه‌ها اقدام به کشتن دام نکنند، این موارد اگر رعایت شود امکان انتقال از طریق گوشت قرمز صفر می‌شود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۳ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶
باسلام .من درخانه گوسفند ضبح کردم حدودایک ماه پیش سرماخورده ام روزبه روزبدترمیشوم.ایاامکان داردبه بیماری تب کریمه مبطلا باشم ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۶ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
مقصرمرزبانی استاندارد ووزارت بهداشت ووزارت جهادکشاورزی باید جواب بدن چراپیشگیری نکردن دام قاچاق میاد همین میشه دیگه حالا پیداکن پرتغال فروش و
Iran (Islamic Republic of)
ق ر
۱۲:۴۴ ۰۹ خرداد ۱۳۹۶
لطفا یه سازمانی بره جلو معازهای واقع در نارمک ، رسالت خیابان دردشت که در زیر زمین مغازه یا منازل ّمجاور مغازهای گوسفند زنده نگهداری میکنند بگیرند.
آخرین اخبار