به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عیلرضا رستمی مدیر کل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان میگوید: با وجود ذخیرهسازی مناسب، در ماه مبارک رمضان خرمای مورد نیاز کشور تأمین است و کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت.
برخی دلالان در بازار با ایجاد جو روانی و شایعه در مورد کمبود خرما تلاش میکنند هر کیلو خرما را به قیمت 15 تا 20 هزار تومان بفروشند اما به گفته رستمی این افراد که خود را بهعنوان مسئول انجمن خرما معرفی کردهاند هیچ مسئولیتی در این انجمن ندارند و بهعنوان دلال چنین اظهاراتی را جهت ایجاد جو روانی افزایش قیمت عنوان میکنند.
به گفته مدیر کل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی قیمت این محصول در بخش عمده و خرده فروشی بین6 هزارالی7 هزارو 500تومان و خرده فروشی نیز با لحاظ هزینههای جانبی کمتراز9هزارتومان است.همچنین 40 هزار تن از خرمای ذخیرهسازی شده در سردخانههای استان کرمان موجود است، با وجود ذخیرهسازی مناسب، در ماه مبارک رمضان خرمای مورد نیاز کشور تأمین است و کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت. رستمی خاطرنشان کرد: با اقدامهای صورت گرفته در حال حاضر سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و انجمن درحال انعقاد قرارداد با سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری جهت عرضه خرما در غرف میادین میوه و تره بار میباشند.
محسن رشید فرخی رئیس انجمن ملی خرما، موضوع گرانفروشی خرما را رد میکند و میگوید شاید در برخی نقاط شهر و نوعی از خرما به قیمت گرانتر فروخته شود اما قیمت خرما در سطح بازار 8500 تا 9 هزار تومان است.
به گفته رشید فرخی قیمت خرما در مبدأ و در شهر بم 6500 تا 7 هزار تومان است.
ذخیرهسازی ۸۰ هزار تن خرما برای ماه رمضان
در خصوص تأمین خرمای مورد نیاز در ماه رمضان که مقدار مصرف و تقاضا در این ماه بیشتر از ماههای دیگر است ابوالقاسم حسنپور مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی نیز با بیان اینکه ۱۶ درصد خرمای جهان در ایران تولید میشود، گفت: ذخایر خرما برای ماه رمضان امسال، حدود ۸۰ هزار تن بوده است.وی اظهار میکند مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه کمبود خرما باعث افزایش قیمت این محصول در بازار شده است را رد کرد و گفت: ما هیچ مشکلی در تولید این محصول در کشور نداریم. در جهان، ۷.۵ میلیون تن خرما تولید میشود و بیش از یک میلیون تن از این محصول، در ایران تولید میشود؛ به عبارتی میتوان گفت حدود ۱۶ درصد خرمای جهان در کشور ما تولید میشود.وی اضافه کرد: تولید این محصول در استانهای مختلف از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، جنوب کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان، کرمانشاه و حتی یزد و اصفهان صورت میگیرد و بیشترین میزان تولید خرما مربوط به استانهای خوزستان، فارس، جنوب کرمان، کرمان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است.حسنپور، با بیان اینکه بیش از ۱۲ رقم تجاری خرما در کشور داریم، افزود: تولید خرما در سال ۹۵ بیش از یک میلیون و صد هزارتن بوده است و برآورد میشود میزان تولید این محصول در سالجاری بین یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن باشد.
وی ادامه داد: ارقامی مانند مضافتی، کبکاب، شاهانی، استعمران و ربی از جمله ارقامی هستند که مردم بیشتر آنها را مصرف میکنند، که برای ماه مبارک رمضان ذخایری که در این زمینه در سردخانهها وجود داشته، وارد بازار شده و مصرف میشود.مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای رمضان امسال، حدود ۸۰ هزارتن ذخیره خرما در انبارها و سردخانهها داشتیم که نزدیک به ۴۰ هزارتن آن خرمای مضافتی بوده است. حسنپور اضافه کرد: معمولاً هر فرد برای ماه مبارک رمضان، بیشتر از یک کیلوگرم خرما مصرف نمیکند که بر همین اساس، ما کمبودی در این زمینه نداریم.
ادعای افزایش ۴۰ درصدی قیمت کالاهای مصرفی غیرکارشناسی است سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان همچنین در مورد افزایش قیمت برخی کالاها ادعای افزایش ۴۰ درصدی قیمت کالاهای مصرفی و کوچک شدن سفره مردم در ماه مبارک رمضان را غیر کارشناسی دانست و از رصد مداوم وضعیت قیمت کالاها توسط کارگروه تنظیم بازار خبر داد.بنا بر این گزارش کارگروه تنظیم بازار به صورت هفتگی و روزانه با رصد وضعیت قیمت و توزیع کالاهای مورد نیاز مردم و در جهت بهبود شرایط دسترسی مصرفکنندگان به اقلام اساسی مورد نیاز نسبت به اتخاذ تصمیمات لازم اقدام میکند که از جمله آخرین تصمیمات این کارگروه میتوان به تأمین و توزیع گوشت گرم وارداتی، برنج، شکر و... از طریق شبکههای توزیع مورد اطمینان نظیر فروشگاههای زنجیرهای و بازارها و میادین میوه و ترهبار اشاره کرد که اثرات این تصمیم برای مردم شریف کشورمان ملموس خواهد بود.
منبع: روزنامه ایران
انتهای پیام/