وزیر راه و شهرسازی در سفر 1 روزه خود به استان خوزستان بر تبدیل بنادر به کانون تولید و صادرات تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی امروز در حاشیه افتتاح طرح‌های سرمایه‌گذاری در بندر امام خمینی با بیان اینکه نگاه ما به بنادر فراتر از محلی برای تخلیه و بارگیری است، بیان داشت: در حاشیه بنادر می‌توان با صنایع تکمیلی، برنامه‌ای برای تولید و صادرات داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در پس کرانه بندر امام خمینی (ره) حدود ۱۱ هزار هکتار زمین پیش‌بینی شده است تا بتوانیم عملیات صنعتی را در آن زمین‌ها اجرایی کنیم.

آخوندی اذعان داشت: خوشبختانه در بازدید امروز مشاهده شد که این ایده در سال‌های گذشته به خوبی نتیجه داده و کارخانجات بسیاری را به تولید رسانده است. امروز‌ کارخانه روغن‌کشی که دانه‌های روغنی را گرفته و تبدیل به روغن و کنجاله می‌کند و پس از آن نسبت به صادرات تولیدات خود اقدام می‌کند با این ایده فعال شده بود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از کارخانه فولاد که شمش را به فولاد تبدیل می‌کرد امروز بازدید کردیم، خاطرنشان کرد: بندر می‌تواند به کانون تولید و صادرات تبدیل شود و این ایده مورد پیگیری ما است. در صورت شکل‌گیری کامل این ایده شاهد اتفاقات بسیار بزرگی در بندر امام خمینی(ره) رخ خواهیم بود. همچنین این ایده‌ها در بنادر عباس و چابهار نیز پیگیری می‌شوند.

وی افزود: هر کدام از کارخانجاتی که در بنادر ایجاد می‌شوند، می‌توانند صدها شغل را ایجاد کنند و این مساله برای منطقه و کشور نکته بسیار مهمی است.

عباس آخوندی با بیان این‌که نگاه ما به بنادر فراتر از محلی برای تخلیه و بارگیری است، اذعان داشت: در حاشیه بنادر می‌توانیم با راه‌اندازی صنایع تکمیلی، شاهد تولید و صادرات در بنادر باشیم.

وی با اشاره به این نکته که چند پروژه برای توسعه بندر داریم، بیان کرد: باید کالایی که وارد بندر امام خمینی می‌شود، مستقیم روی ریل قرار گیرد‌. در این بندر حدود ۸۰ کیلومتر ریل وجود دارد که بیش از ۴۰ سال است مورد بازسازی قرار نگرفته بودند که امروز عملیات بازسازی این خطوط ریلی آغاز شد.

آخوندی در ادامه گفت: امروز عملیات بازسازی 13کیلومتر از این خطوط را به عنوان فاز نخست آغاز کردیم تا بتوانیم سهم ریلی را در صادرات بندر افزایش دهیم.

این مقام مسئول اذعان کرد: امروز قرارداد خروج 7 فروند مغروقه که از زمان جنگ در آب راه خور موسی باقی مانده بودند و مانع پهلوگیری کشتی‌ها می‌شدند به امضا رسید تا شاهد خروج این مغروقه‌ها از خور موسی باشیم.

وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: یکی از نکات موردنیاز بنادر، لایروبی آبراه‌های آن‌ها است زیرا عدم لایروبی بنادر روی بحث تخلیه و بارگیری ‌تاثیرگذار است.

وی بیان کرد: در این زمینه یکی از کشتی‌های قدیمی لایروب را با هزینه ۲ میلیارد تومان بازسازی کردیم تا عملیات لایروبی در بندر امکانپذیر شود.

عباس آخوندی افزود: یکی دیگر از اقدامات در این سفر به آب‌اندازی سیستم گشت دریایی با سرعت بالا و تولید داخل کشور است؛ این کار برای تامین ایمنی بندر و حفاظت از آبراه‌ها انجام شد.

وی اذعان داشت: اتفاقات بسیار بزرگی در بندر امام در حال رخ دادن است که هم می‌تواند بندر را ارتقا دهد و هم ‌ظرفیت اشتغال خوبی را برای منطقه ایجاد کند.

آخوندی خاطرنشان کرد: همچنین امروز جلسه‌ای با سرمایه‌گذارانی که در بندر امام سرمایه‌گذاری کرده ‌و یا قصد سرمایه گذاری دارند را در راستای جذب سرمایه‌گذار برگزار خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: فعالیت‌های شکل‌گرفته در بندر امام خمینی ناشی از این است که امکان حضور در بازارهای بین‌المللی فراهم شده است. امروز شاهد افتتاح سیستم تمام مکانیزه تخلیه ‌و بارگیری غلات بودیم که تمامی این دستگاه‌ها طی یک ماه گذشته وارد کشور شد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که دسترسی ما به بازارهای بین‌المللی بیش تر شده است و در این زمینه شاهد حضور سرمایه‌گذاران برای صادرات هستیم، بیان کرد: در جریان تحریم‌ها یکی از بخش‌هایی که بیش ترین آسیب به آن وارد شد، بخش کشتیرانی بود اما با توجه به اطمینان حاصل‌شده از شرایط پس از تحریم، شاهد سرمایه‌گذاری میلیاردی در بنادر هستیم.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار