امام جمعه خوی گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول 38 سال گذشته با همان اهداف و آرمان های اولیه بنیانگذارش در حال تکامـل است و این موضوع لرزه بر اندام استکبار جهانی انداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛حجت الاسلام شکوری در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته ضمنن توصیه نمازگزاران به رعایت تقوا اظهار داشت:امیرمؤمنان (ع) در بخشی از خطبه اولین روز ماه مبارک رمضان محاسبة النفسی را به ترتیب زیر به روزه داران توصیه می‌فرمایند‌ای روزه دار در کار خود اندیشه کن تو در این ماه مهمان پروردگارت هستی بنگر که در شب و روزت چگونه هستی و چگونه اعضای خود را از نافرمانی پروردگارت نگه می‌داری بنگر مبادا شب در خواب بوده باشی و در روز غـافـل پس این ماه بگذرد و بار گناهت بر دوش مانده باشد.
 
اولویت‌های اعمال رمضان از دیدگاه اهل بیت (ع)

خطیب در بخش دوم از خطبه اول با اشاره به مستحبات مؤکد در ماه رمضان نیز گفت: در کنار وجوب روزه ماه مبارک رمضان بعنوان یک عمل مهم عبادی یک سری اعمال مستحبی نیز وجود دارد که در روایات اهل بیت روی آن‌ها در ماه رمضان بسیار تأکید شده است که علمای شیعه آن‌ها را در کتب حدیثی، فقهی و دعایی خود مطرح فرمود: ه اند از آن جمله است افطاری دادن به روزه داران، توسعه در معاش خانواده، صدقه دادن بر نیازمندان، دعا و استغفار کردن، تلاوت کردن قرآن، زیاد نماز خواندن و در نهایت زیارت کردن امام حسین (ع) که امام صادق (ع) فرمود:هر کس در ماه رمضان قبر امام حسین (ع) را زیارت کند و در راه زیارت بمیرد به محشر آورده نمی‌شود و از او حساب کشیده نمی‌شود و به اوگفته می‌شود آسوده وارد بهشت شود.

عوامل بقا و استمرار انقلاب اسلامی امام خمینی ره

مسئول مدارس علمیه خوی در ابتدای خطبه دوم با اشاره به مناسبت‌های هفته جاری گفت: سخـنرانی تاریـخی حضـرت امـام در مـدرسـه فیضیه و سرآغاز قیام ۱۵ خرداد ۱۳ خرداد ۴۲ ش، ارتحال ملکوتی رهبر کبیر انقلاب اسلامی ۱۴ خرداد ۶۸، انتخاب حضرت آیت ا.. العظمی خامنه‌ای مد ظله به رهبری، وفات حضرت خدیجه کبری (ع) ۱۰ رمضان، قیام مردم گیلان به رهبری میرزا کوچک خان ۱۵ خرداد، قیام خونین ۱۵ خرداد به دنبال بازداشت حضرت امام ره، روز جهانی محیط زیست و حمله مزدوران پهلوی به مدرسه فیضیه ۱۷ خرداد ۵۴ ش. ازجمله مناسبت‌های هفته جاری می‌باشند.
وی با تسلیت سالگرد رحلت رهبر کبیر انقلاب و تبریک انتخاب مقام معظم رهبری به جای ایشان عوامل تداوم و استمرار انقلاب اسلامی را محور بحث خویش قرار داد و اظهار داشت: نوعاً انقلابهای جهان زیاد دوام و استمرار پیدا نمی‌کنند و با مرور زمان با شکست مواجه شده و یا استحاله پیدا می‌کنند و چند عامل در این زمینه نقش اساسی دارند عبارتند از:انجام کودتا از ناحیه کشورهای قدرتمند، انحراف و سازشکاری رهبران انقلابها، نفوذ عوامل دشمن در ارکان انقلابها، تهاجم فرهنگی علیه ارزشهای انقلابها، خستگی انقلابیون در ادامه مسیر انقلابها، عدم انتقال آموزه‌های انقلاب به نسلهای بعدی و به سخره گرفتن ارزشهای انقلاب توسط نفوذیهای دشمن است.

وی درادامه افزود:لکن ۳۸ سال است که انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی با همان اهداف و آرمانهای اولیه در حال پیشرفت و تکامـل است و تمامی حاکمان کشورهای ظالم و ستمگر جهان و رژیم‌های وابسته منطقه به ویژه اسرائیل غاصب را کاملاً نگران ساخته است.
خطیب جمعه به ریشه‌ها و علل این موفقیت هااشاره کرد وافزود: تکیه کردن انقلاب بر اسلام ناب محمدی (ص)، حضور و مشارکت آحاد مردم در تمامی صحنه‌های انقلاب، زعامت و رهبری، ولی فقیه بر انقلاب و نظام اسلامی، دستاوردهای بزرگ داخلی، منطقه‌ای و انقلاب اسلامی بین المللی، وحدت اسلامی و یکپارچگی اقشار مردم در دفاع از انقلاب، تکلیف شرعی و دینی دانستن حضور در صحنه‌های انقلاب اسلامی تکلیف شرعی و دینی دانستن حضور در صحنه‌های انقلاب اسلامی، اعتماد مردم به ارکان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، حمایت مستمر مراجع تقلید و روحانیت از انقلاب و نظام اسلامی ازجمله ریشه‌ها وعلل موفقعیت هستند که را باید جستجو کرد.

با اهداف روز جهانی محیط زیست آشنا شویم

حجت الاسلام شکوری با اشاره به ۵ ژوئن روز جهانی محیط زیست اظهار داشت: یکی از موضوعات حساس جهان امروزی بحث محیط زیست است که سازمان ملل را ناچار ساخت تا در سال ۱۹۷۲ روز جهانی محیط زیست را اعلام کند که کشورهای جهان اهداف ازجمله افزایش آگاهی مردم جهان برای حفظ محیط زیست، ترغیب مسئولان برای اتخاذ تدابیری جهت حفظ محیط زیست، اجرای برنامه‌های آموزشی زیست محیطی در مدارس، ایجاد ساختارهای دولتی در ارتباط با مدیریت محیط زیست از این نامگذاری دنبال می‌کنند.

حضرت خدیجه اولین حامی رسولخدا (ص) بود

خطیب جمعه با اشاره به روز دهم ماه رمضان مصادف با سال ۱۰ بعثت پیامبر که رحلت جانگداز حضرت خدیجه می‌باشد ضمن تسلیت این مناسبت با اشاره به فضایل آن بزرگوار گفت: حضرت خدیجه اولین همسر رسولخدا (ص) بود تا وی زنده بود با زن دیگری ازدواج نکرد، اولین زنی بود که نبوت پیامبر (ص) را تصدیق کرد، اولین زنی بود که با رسولخدا (ص) در مکه نماز جماعت خواند، اولین زنی بود که ایمان خود را در مکه اظهار نمود، اولین زنی بود که در مقابل دشمنان از پیامبر (ص) دفاع کرد، تن‌ها زنی بود که تمام ثروت خود را در اختیار رسولخدا (ص) قرار دادواولین زنی بود که ایمانش با پذیرش ولایت امیرمؤمنان (ع) به کمال رسید.
وی ادامه داد وجود حضرت خدیجه برای پیامبر (ص) بقدری عزیز بود که رحلت ایشان را مصیبتی عظیم خواندند و سال رحلت دو حامی خویش حضرت خدیجه و حضرت ابوطالب را عام الحزن یعنی سال اندوه خواند.

ریشه‌ها و برکات قیام ۱۵ خرداد ۴۲

حجت الاسلام شکوری با تسلیت سالگرد قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ با اشاره به علل و ریشه‌های این قیام اظهار داشت: مـخالفت روحـانیت و مردم ایران با رژیم‌های سلطنتی ریشه اعتقادی داشت که حاکمان را غاصب می‌دانستند.

وی دراین راستا ادامه داداز دوران باز شدن پای استعمارگران غربی و اروپایی به ایران و سایر کشورهای اسلامی به ویژه عراق مبارزات روحانیت و مردم شیعه سرعت بیشتری پیدا کرد و نهضت تنباکو و انقلاب مشروطه در ایران قیام علیه استبداد داخلی و استعمار خارجی غربی بود که در عصر حکومت قاجاریه بر ایران اتفاق افتاد.

خطیب افزود:در نهایت قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ به دنبال جریان لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی، جریان همه پرسی ششم بهمن، حادثه خونین مدرسه فیضیه ۴۱ و دستگیری رهبر کبیر انقلاب اسلامی در واقع ادامه و استمرار قیامهای تنباکو و انقلاب مشروطه ملت ایران علیه استبداد و استعمار غربی بوده که می‌خواستند در ایران دین زدایی بکنند.

وی با اشاره به آثار و برکات قیام ۱۵ خرداد آشکار شدن ماهیت ضد دینی رژیم شاه، افشاء شدن توطئه‌های غرب علیه ملت ایران، بالا رفتن رشد سیاسی مردم ایران، شکل گیری گروه‌ها و سازمانهای اسلامی، مشخص شدن چهره واقعی ملی گرایان، فروپاشی تز انگلیسی جدایی دین از سیاست، در اختیار امام و روحانیت قرار گرفتن مبارزات، شکل گیری اندیشه براندازی رژیم شاه، افشا شدن خطر صهیونیسم بین الملل و فراهم شدن زمینه‌های انقلاب اسلامی ایران از آن جمله برشمرد.

انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.