معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هماندیشی اصحاب رسانه، بابیان اینکه عنوان مطبوعاتی به کسی اطلاق میشود که شبانهروزی در این حوزه فعال و بیمه باشد، گفت: معاون مطبوعاتی معاون خبرنگاران نیز است، زیرا معتقدیم باید به خبرنگاران توجه شود تا مدیران رسانهها درباره آنها سیاست روزمزدی اعمال نکنند.
وی افزود: بااینوجود از مدیران رسانه خواستیم تا خبرنگاران را بیمه کنند و این مطلب به معنای امرونهی از ناحیه ما نیست بلکه ما هم در پاسخ عملیاتی کردن این مطلب حمایت خواهیم کرد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ وارشاداسلامی، یکی از دلایل خانهبهدوشی خبرنگاران را نبود رابطه بیمهای ثابت با مدیران مطبوعات عنوان کرد و گفت: ورود ارشاد به موضوع ثبت سوابق کاری، بیمهای، تجربیات و سوءپیشینه به سبب گزارشهایی بود که درباره اقدام عضو سازی خانه مطبوعات به ما رسیده بود.
انتظامی افزود: هدف ما این است که از حرفه روزنامهنگاری صیانت کنیم و اصرار داریم روزنامه نگاران به سوی سواد حرفهای گام بردارند.
وی بابیان اینکه با شکلگیری خانه مطبوعات به روش جدید، این خانه به صلاحیت موجود رسیدگی میکند، گفت: با ثبت سابقه بیمهای، سوءپیشینه، تجربیات و ... و عضویت در خانه، اعضا خانه میتوانند از هرجایی در انتخابات الکترونیک خانه مطبوعات استان خود شرکت کنند.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، در ادامه با اعلام اینکه شورای مرکزی خانه مطبوعات ایران از دل همین منتخبین خانه های استانی تشکیل میشود گفت: مهمترین نقشی که در صیانت صنفی میتوانیم داشته باشیم از طریق خانه خواهد بود که این موضوع به حرفهای و تخصصی شدن هم کمک میکند.
انتظامی افزود: ما باید به سمتی برویم تا تصدیگری را به صنف بدهیم، زیرا معتقدیم حتماً بهتر از ما عمل خواهد کرد.
وی بابیان اینکه اگر دفتر نمایندگی روزنامهای نتوانست پروانه دفتر نمایندگی از ارشاد بگیرد، نمیتواند عضو خانه باشد و بهاحتمالزیاد این نوع روزنامهای زیرزمینی کار میکند و هرزمانی درجایی متغییر مستقر هستند و جای ثابتی برای کار ندارند که با آن مکان رسانه آنها شناخته شود بنابراین اسم آنها دیگر مطبوعاتی نیست بلکه پیمانکار مطبوعاتی به آنها اطلاق میشود.
معاون وزیر ارشاد، با تأکید بر اینکه رسانه های مکتوب و مجازی همچون خبرگزاریها موظف به بیمه خبرنگاران خود هستند، افزود: اگر مدیران خبرگزاری برای بیمه کردن اقدام نکردند خبرنگار باید بر موضوع پیگیر و مصر باشد و از ابزار و قانون ارشاد استفاده کند.
انتظامی با اعلام اینکه هدف ما حمایت از روزنامههای محلی است، گفت: در آگهیهای ثبتی پای دو- سه دستگاه وسط است و پیگیری این موضوع هم از اقدامات بعدی ما است.
وی با تاکید بربحث آموزش و سواد حرفهای خبرنگاران افزود: ما به این نتیجه رسیده ایم که به صورت آنلاین کارگاه آموزشی را برای کسانی که عضو خانه مطبوعات هستند برگزار کنیم و سعی داریم خبرنگاران از این فضای آموزشی بهرهمند شوند.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد ارتقای کیفی نشریات را نیازمند توسعه اخلاق حرفهای دانست و افزود: باید همه خبرنگاران به میثاق اخلاق حرفهای بپیوندند و ایده آل آن است که همه روزنامه نگاران میثاق نامه داشته باشند.
انتظامی گفت: ضروری است خانه مطبوعات کمیته پیشکسوتان را تشکیل دهد و با به کارگیری آنان در جایگاه مشاور منزلت بخشی را فراهم سازد تا تبادل تجربیات محقق شود.
سید سعید سرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ضمن تبریک به اعضای جدید خانه مطبوعات خراسان گفت:: انتظار میرود خانه مطبوعات استان خراسان رضوی مانند گذشته خوب عمل کند وشاهد درخشش آن در سطح کشور باشیم.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه مطبوعات خراسان رضوی مطالبهای از سوی اهالی رسانهای این استان است که با بضاعت مالی این استان محقق نمیشود و نیازمند نگاه وزارتی است.
در این نشست مدیران مسئول روزنامهها و هفتهنامههای خراسان رضوی و نمایندگیها روزنامه سراسری استان مشکلات و معضلات خود را در حوزههای مختلف بیان و معاون وزیر به آنها پاسخ داد.
در پایان میثاق اخلاق حرفهای رسانهها با حضور اعضا و حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
انتهای پیام//ف. ج