به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد:آییننامه اجرایی اجباری شدن مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج تدوین شده و هماکنون در برخی استانها به صورت پایلوت در حال اجرا است و مقرر شده افراد قبل از ازدواج، حداقل 20 ساعت، مشاوره ژنتیک بگذرانند و چانچه نیاز به بررسیهای بیشتر و آزمایش داشتند، به مراکزی که در آییننامه اجرایی، مشخص شده فرستاده شوند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه 50 درصد معلولان به دلیل مشکلات ژنتیکی دچار معلولیت می شوند افزود: نگهداری هر معلول در یک مرکز توانبخشی حدود 1.5 میلیون تومان هزینه دارد که بخشی توسط دولت و بخشی از سوی خیران تأمین میشود.
وی از افزایش آمار سقط جنینهای معلول با تأیید مقامات شرعی و قانونی در دو سال اخیر خبر داد و گفت: نباید سالانه 30 هزار معلول در کشور متولد شود.
محسنیبندپی گفت: همچنین قرار است مشاوره و آزمایشهای ژنتیک برای خانوادههای دارای دو معلول و بیشتر در زایمانهای بعدی رایگان شود چراکه احتمال تولد فرزندان معلول در این خانوادهها بیشتر است.
وی ادامه داد: در سال 94 از میان 40 هزار زوجی که در 30 شهرستان کشور مورد غربالگری ژنتیک قرار گرفتند، 25 درصد نیازمند مشاوره تخصصی تشخیص داده شدند. از این تعداد 20 درصدشان نیاز به آزمایشات ژنتیک داشته و 10 درصد آن ها احتیاج به آزمایش گرانقیمت داشتند که با کمک بهزیستی انجام گرفت.
محسنی بند پی گفت: هنوز نتایج 90 هزار زوجی که در سال 95 مورد غربال قرار گرفتند استخراج نشده اما اطمینان داریم که نتایج بدست آمده، لزوم اجرای برنامهای با وسعت بیشتر و در سراسر کشور را روشن خواهد کرد.
انتهای پیام/