به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین، وست تگزاس اینترمیدیت (دبلیو.تی.آی) که بیشتر برای قیمت گذاری نفتی که در آمریکا مصرف می شود به کار برده می شود، در آغاز معاملات بازار نفتی نیویورک -نایمکس- برای تحویل در ماه ژوییه با 45 سنت کاهش به 47 دلار و 21 سنت رسید.
«جان کیلدوف»، کارشناس شرکت کارگزاری و خدمات مالی «اگین کاپیتال»، که نوسان بازار انرژی و نفتی را بررسی و واکاوی می کند در این باره می گوید: «نگرانی از اینکه مبادا تنش میان قطر و همسایگانش، جای خود را به نگرانی درباره همکاری نکردن کشورهای تولید کننده نفت این منطقه برای کاهش تولید نفت بدهد، زمینه ساز کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی و این بازار شده است.»
عربستان سعودی، امارات و بحرین در خلیج فارس و مصر خارج از این منطقه، روابط دیپلماتیک و سیاسی خود را با قطر به اتهام اینکه این کشور از تروریسم حمایت می کند قطع کردند. عامل دیگر که باعث شده است این تنش در افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی زیاد تاثیر گذار نباشد این است که قطر تنها دو درصد نفت مورد نیاز جهان را تامین می کند.
کارشناسان مسائل اقتصادی و مالی شرکت جی یورو انرجی در این باره گفت: «ما نمی خواهیم که حوادث اخیر را خارج از تناسب تفسیر و تعبیر کنیم؛ اما این واقعیت که روابط قطر با ایران در کانون این تنش قرار دارد ممکن است اوضاع را در نشست های آینده سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) پیچیده تر کند.»
این بحران درست در مقطع زمانی روی می دهد که مقامات قطری هفته گذشته اعلام کردند هکرها در پایگاه اینترنتی خبرگزاری رسمی قطر سخنان دروغین منتسب به امیر قطر را منتشر کرده اند که با اجماع و وحدت نظری که رهبران منطقه درباره مسائل حساس از جمله ایران دارند، به کلی فرق می کرد.
ایران و عربستان سعودی که رقیب هم در منطقه هستند درباره پایین نگه داشتن تولید نفت خود به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازارهای جهانی در ماه نوامبر گذشته به توافق رسیدند.
کشورهای عضو اوپک در تاریخ 30 نوامبر سال 2016 برای نخستین بار از سال 2008 میلادی، با امضای توافقنامه ای قبول کردند که سقف تولید روزانه نفت خود را به 32 و نیم میلیون بشکه برسانند تا این گونه بازار نفت و قیمت نفت در بازارهای جهانی به حالت تثبیت برسد. کشورهای غیر عضو اوپک به ویژه روسیه نیز اعلام کردند با اوپک برای کاهش تولید نفت همکاری خواهند کرد. کشورهای غیر عضو اوپک در آن زمان موافقت کردند از میزان تولید خود حدود 600 هزار بشکه در روز بکاهند. این توافقنامه قرار است تا ماه مارس سال 2018 ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/