محققان ایرانی موفق به تولید سوسیس غیرگوشتی بدون مواد نگهدارنده شدند. این سوسیس‌ها می‌توانند جایگزینی کامل پروتئین‌های گوشتی و حذف املاح نیترات و نیتریت باشند.

ساخت محصولی که می توانند جایگزین گوشت شوند
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه فرآورده‌های گوشتی حرارت دیده به خصوص سوسیس‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. مصرف کنندگان علاقه رو به رشدی به کیفیت این فرآورده ها، نحوه تولید آن‌ها و مواد اولیه‌ای که در آن‌ها استفاده می‌شود از خود نشان می‌دهند.
 
در تحقیقات اپیدمیولوژیکی متعدد، ارتباط مصرف بی رویه و فراوان این فرآورده‌های حاصل از گوشت قرمز با خطر ابتلا به بسیاری از بیماری هایی از جمله سرطان ریه، ناراحتی‌های کلیوی، افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، چاقی مفرط، اضافه وزن، دیابت نوع دو و نیز سندروم متابولیک به اثبات رسیده است.
 
همچنین استفاده از املاح نیتریک و نیترات در این فرآورده‌ها از زمان‌های قدیم در بسیاری از کشور‌ها رایج بوده است به طوری که میزان مصرف آن‌ها در این فرآورده‌ها بالاتر از حد معین شده از سوی مراکز ذیصلاح است و همین نکته باعث تشکیل نیتروز آمین‌ها به عنوان ترکیبات سرطان زا، می‌شود.
 
از این رو محققان کشور درصدد آمدند برای جلوگیری از این مشکلات سوسیس‌های غیرگوشتی بدون مواد نگهدارنده را به تولید برسانند. این سوسیس‌ها برای کاهش اثرات زیان بار نمک‌های نیترات و نیتریت و نیز مقابله با شیوع انواع بیماری‌های ناشی از مصرف گوشت قرمز به تولید رسیده است.
 
این سوسیس‌ها می‌توانند جایگزین کامل پروتئین‌های گوشتی شوند که املاح نیترات و نیتریت را نیز ندارند. همچنین اضافه کردن رنگ‌های طبیعی با خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی به این محصول می‌تواند علاوه بر آثار سلامت بخشی، در افزایش ماندگاری این محصول نقش مهمی داشته باشد.
 
تولید این سوسیس‌ها توسط نعیمه اکرم زاده و هدایت حسینی به ثبت اختراع رسیده است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار