به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛، محمود دلپسند معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسانشمالی در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گفت: این هدفگذاری با توجه به میانگین عملکرد استان در حوزه صادرات نسبت سالهای گذشته است و امیدواریم با تلاش و اهتمام مسئولان ذیربط و حضور فعال بخش خصوصی میزان صادرات استان در سال جاری نسبت به مقدار پیشبینیشده بیشتر باشد.
دلپسند افزود: احصاء و شناسایی توانمندیها استان در حوزههای مرتبط با بخش صادرات، به فعالیت درآوردن ظرفیتهای بالقوه استان و همچنین آسیبشناسی موانع و مشکلات مرتبط با این بخش میتواند موجب افزایش چشمگیر میزان صادرات استان شود.
وی تأکید کرد: خوشبختانه با توجه به آمار و ارقام ارائهشده میزان صادرات استان در دوماهه اول سال جاری افزون بر 14 میلیون دلار است که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته به لحاظ ارزشی شاهد رشد 65 درصدی بودهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان شمالی تصریح کرد: صادرات پودر آلومینا استان به کشورهای تاجیکستان و آذربایجان و همچنین توسعه صادرات محصولات پتروشیمی ازجمله دلایل اصلی رشد صادرات در دوماهه اخیر بوده و امیدواریم این روند تا پایان سال جاری همچنان ادامه داشته باشد.
دلپسند بابیان اینکه خراسان شمالی از ظرفیتهای متعددی برخوردار است، گفت: کشاورزی از اولویتهای اصلی توسعه استان است و بنابراین میزان صادرات در این حوزه باید با تکمیل، شبکه تولید، بازار و صادرات ارتقاء یابد که تحقق این امر مستلزم برگزاری جلسات کارشناسی و همچنین ارائه برنامهریزی دقیق است.
وی افزود: در بخش صنایعدستی نیز استان از قابلیتهای خوبی برخوردار است و با ارزیابی و حل مشکلات این حوزه در بخشهای اداری و تأمین زیرساختها میزان صادرات محصولات در این حوزه نیز افزایش خواهد یافت که با اهتمام و عملکرد مطلوب مسئولین ذیربط این امر تحقق میباید.
دلپسند افزود: اعزام و پذیرش هیات تجاری و بازاریابی، برگزاری میز کالایی یا کشوری، برگزاری دورههای آموزشی با محوریت جذب سرمایهگذاران و تجار جدید در استان و همچنین حضور در نمایشگاههای کشورهای همسایه و اروپایی میتواند موجب افزایش میزان صادرات محصولات تولیدی استان شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نوسانات در میزان صادرات در سالهای گذشته باید بهصورت جامع و علمی ارزیابی شود و متناسب با شرایط موجود راهکارهای کارشناسی جهت حل مشکلات ارائه شود.
گفتنی است : امیدواریم با توجه به شرایط جدید در وضعیت برقراری ارتباط جمهوری اسلامی با سایر کشورها مسائل مرتبط با نقلوانتقالات مالی نسبت به گذشته روانتر و اثرات مثبت آن در حوزه صادرات نمایان شود.
انتهای پیام/ط