به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ ایوب بهتاج مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در نشست خبری اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی با اشاره به کسب رتبه دوم این اداره کل در بررسیهای وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: اداره کل ورزش و جوانان استان موفق شد رتبه دوم را در سطح یک ادارات کل ورزش و جوانان کسب کند که این موفقیت را به روسای هیئتهای ورزشی، روسای شهرستانها، ورزشکاران، اصحاب رسانه و تکتک کسانی که در برنامههای اداره کل کمک حال ما بودهاند تبریک میگویم.
وی در رابطه با تعداد روسای بازنشسته هیئتهای ورزشی آذربایجان شرقی گفت: طبق ابلاغ دولت و سازمان بازرسی، هیئتها را بررسی و جلسهای با مسئولان آنها برگزار کردیم. ۱۶ تن از روسای هیئتهای ما بازنشسته هستند که تعدادی از آنها نامهای دریافت کردهاند تا شرایط به گونهای دیگر رقم بخورد.
بهتاج ادامه داد: احتمال دارد در این نامه ریاست هیئتها به عنوان شغل محسوب نشوند، اما اگر اینطور نباشد، این مدیران بازنشسته کنار رفته و بهمحض قطعی شدن موضوع، کارهای برگزاری انتخابات برای روسای جدید را انجام میدهیم. در روزهای آتی اطلاعات لازم در این رابطه را کسی میکنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در رابطه با برنامههای این اداره کل در هفته تربیتبدنی گفت: در این هفته برنامههای مختلفی در شهرستانهای استان خواهیم داشت. در تمام این برنامهها رسانهها نقش پررنگی دارند و از شما درخواست میکنیم در برگزاری برنامههای مختلف حضور داشته باشید تا پتانسیلهای ورزشیمان بیش از پیش معرفی شوند.
وی با اشاره به نامگذاری روزهای این هفته گفت: ۲۶ مهرماه به نام ورزش، اخلاق و فرهنگ عاشورایی نامگذاری شده و در شهرستانها برنامههای ثابتی را ارائه کردهایم که به صورت هماهنگ در کل استان برگزار میشود. تکریم پیشکسوتان، دیدار با خانواده شهدای ورزشکار و جانبازان ورزشکار از جمله برنامههای روز نخست این هفته هستند.
بهتاج ادامه داد: روز جمعه نیز به نام ورزش، خانواده و نشاط اجتماعی نامگذاری شده که شامل مباحث خانوادگی و ورزش همگانی است. روز سوم و شنبه به نام ورزش، جوان، تربیت و پویایی نامگذاری شده که برگزاری برنامههای ورزش دانشآموزی، ورزش دانشجویی و ورزش طلاب حوزوی را شامل میشود و در این راستا هماهنگیهای لازم صورت گرفته است.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرفی افزود: روز یک شنبه نیز روز ورزش و تندرستی مادران نامگذاری شده که مربوط به فعالیتهای ورزشی مادران و دختران است. در این رابطه برنامههای ملی از طرف وزارت ورزش و جوانان تدوینشده و ما نیز برنامههای ویژهای داریم که طبق برنامهریزیهای صورت گرفته انجام میدهیم.
وی با اشاره به لزوم توجه به فعالیتهای ورزشی در بخش معلولان و بیماریهای خاص از نامگذاری روز دوشنبه هفته آتی به نام، ورزش، امید، همدلی و همزبانی خبر داد و گفت: در این روز بیشتر برنامههای ما در رابطه با نابینایان، ناشنوایان، معلولان و بیماران خاص است. با این کار میخواهیم بگوییم که تمام اقشار برای ما اهمیت دارند. امیدواریم در تمام بخشهای همگانی و قهرمانی بتوانیم پیشرفت کنیم.
بهتاج ادامه داد: روز سه شنبه با عناوین ورزش، آگاهی بخشی و سلامت شهروندان و روز چهارشنبه با عنوان ورزش طبیعت و روستا برنامهریزی شده است. در راستای برگزاری این برنامهها به کمک شهرداریها که همیشه به ما کمک کردهاند نیاز داریم. همچنین شعار این هفته ۴۰ سال ورزش، ۴۰ سال افتخار است.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه کسب جایگاه دوم در بین ادارات کل کشور صوری بوده و در عمل شاهد تغییری در ورزش استان نیستیم، خاطرنشان کرد: در بازیهای آسیایی ۳ طلا و دو نقره داشتیم که عملکرد خوبی است. چرا میخواهیم داشتههایمان را ضعیف نشان دهیم. در خارج از استان، نگاه ویژهای به ما دارند، اما نمیدانم چرا جایگاه خودمان را نمیدانیم. بهترین نتیجه بازیهای آسیایی استان امسال رقم خورده و قبل از آن کسب یک طلا در دوحه بهترین عملکرد ورزش آذربایجان شرقی در مسابقات آسیایی بوده است.
وی در مورد میزبانی مسابقات بینالمللی نیز گفت: در سال ۲۰۱۸ برخی میزبانیها را انجام دادیم برای سال ۲۰۱۹ نیز میزبانی مسابقات بسکتبال جوانان غرب آسیا را برنامهریزی کردهایم. برای تیمهای بزرگسالان فقط ۳ میلیارد تومان حق میزبانی از فدراسیون میخواهند و با توجه به شرایطی که داریم، ما هم نمیتوانیم از مسابقات بزرگسالان میزبانی کنیم.
بهتاج ادامه داد: در والیبال مسابقات بینالمللی را با حضور ۱۷ تیم برگزار کردیم و در فوتسال ۴ تیم خوب جهان در تبریز به میدان رفتند. در فوتبال نیز مسابقات چندجانبه خیلی وقت است که منسوخ شده و نمیتوانستیم در این رابطه مسابقات چندجانبه برگزار کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی افزود: باید در هر ۶ ماه برنامههای مختلفی برای اصحاب رسانه برگزار کنیم که نیازمند همدلی و همزبانی است. هیچکس از تقابل و جنگ سود نمیبرد؛ بنابراین باید در کنار هم باشیم تا به خواستههایمان برسیم و پیشرفت کنیم. امیدوارم به گونهای پیش برویم که داشتههایمان را افزایش دهیم.
وی در مورد توسعه ورزش تکواندو در آذربایجان شرقی گفت: این ورزش در استان آذربایجان شرقی شرایط نسبتاً خوبی دارد و گفتهایم که مسابقات لیگ استانی به هیچ وجه نباید در ردههای مختلف سنی تعطیل شود. خانه تکواندو امام علی (ع) بعد از خانه تکواندو تیم ملی، بهترین خانه تکواندو در کشور است.
بهتاج افزود: البته نباید از توسعه و تجهیز این خانه با امکانات مدرن غافل شویم. عقیده داریم ردههای مختلف سنی باید به صورت روزانه ۱۲ ساعت از این خانه استفاده کنند. با یکی از باشگاهها در حال مذاکره هستیم تا با ورزشکاران بومی در مسابقات لیگ یک تکواندو شرکت کرده و با قهرمانی در این سطح به لیگ برتر برسیم تا با ورزشکاران توانمند استان در لیگ برتر نیز افتخارآفرینی کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در رابطه با تعداد ورزشکاران سازمانیافته این استان گفت: ما در سال گذشته ۳.۵ درصد ورزشکار بیمهشده داشتیم، اما در ورزش دو نوع آمار داریم که یکی از آنها ورزشکاران سازمانیافته و یکی دیگر سازمان نیافته را شامل میشود. برای مثال ما هر روز صبح شاهد ورزش همشهریان در پارکها هستیم، اما آنها جزو این ۳.۵ درصد نیستند.
وی افزود: این آمار در استانهای درجه یک، کمتر از استانهای درجه دو و سه هستند، اما میخواهیم این عدد را به ۵ و بیشتر برسانیم که قدم بزرگی برای پیشرفت ورزش استان است. البته برای این کار به همبستگی جمعی نیاز داریم و باید زیرساختهای لازم برای ورزشهای همگانیمان را افزایش دهیم.
"وظیفه شهرداری در توسعه ورزش همگانی است" وی با بیان این موضوع ادامه داد: در این مورد نیز مسئولان بحثی ندارند. تلاش کردیم تیمهای شهرداری در مسابقات حضور داشته باشند. تیم والیبال آماده حضور در لیگ برتر بوده و در بسکتبال نیز نامنویسی تیم صورت گرفته است. با مدیرعامل پتروشیمی نیز جلسهای برگزار کرده و درخواست کردیم تیم دوچرخهسواری جوانان از طرف پتروشیمی حمایت شود تا این استعدادها از بین نروند.
بهتاج در مورد شرایط باشگاههای بدنسازی تبریز هم گفت: بعد از تهران باشگاههای تبریز امکانات و پتانسیلهای بسیار خوبی دارند. از نظر رعایت استانداردها از باشگاههای بدنسازی استان قدردانی میکنم که در این شرایط مالی هزینههای زیادی را تحمل کردهاند.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در رابطه با بازدیدهایی که همراه با محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتورسازی و ایرج شهین باهر، شهردار تبریز از ورزشگاه یادگار امام (ره) این شهر داشتهاند گفت: پیشنهاداتی در رابطه با بهبود وضعیت راههای دستیابی تماشاگران به ورزشگاه داشتیم. این موضوع که هواداران از ۳ راه وارد ورزشگاه شوند نیز بحث بعدی است تا هواداران دیگر دغدغه پیادهروی چند کیلومتری نداشته و با آرامش بیشتری به تماشای بازیها بپردازند. مسئله دیگر بحث پارکینگها است که در این رابطه مباحثی جهت رفاه حال هواداران مطرحشده و با استقبال آقایان زنوزی و شهین باهر مواجه شد. این کار باعث میشود دیگر شاهد ترافیک در زمان پایان بازی نباشیم.
وی در رابطه با وضعیت ورزشگاه تختی تبریز گفت: در مورد زمین چمن تختی مباحثی وجود دارد که به خاطر آنها نتوانستهایم در این زمین مسابقهای برگزار کنیم. تیمهای مختلفی در سطح پایه حضور دارند که هر کدام بخواهند میتوانیم این زمین را در اختیارشان بگذاریم. از سوی دیگر تنها جایی که میتوانیم مدارس فوتبال بانوان را برگزار کنیم و برای این امر مناسب است، همین ورزشگاه بوده و در تلاش هستیم بهترین بهرهبرداری را از آن داشته باشیم.
بهتاج در رابطه با برنامه افتتاح پروژههای این اداره کل که در آستانه بهرهبرداری هستند گفت: ۵ افتتاح سالن و چمن مصنوعی با اعتباری حدود ۱۰ میلیارد تومان در برنامه داریم که اکثر آنها در فرودین ماه سال جاری ۴۰ درصد پیشرفت داشتند. برخی نیز چند سال در پیشرفت ۴۸ درصدی مانده بودند، اما با تدابیری که اندیشیده شد، امروز آماده افتتاح و بهرهبرداری هستند.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در رابطه با اینکه تیم شهرداری تبریز نتوانست در سی و سومین دوره تور دوچرخهسواری ایران – آذربایجان به رتبه تیمی مناسبی دست پیدا کند، خاطرنشان کرد: در دوچرخهسواری نتوانستیم از تمام داشتههایمان استفاده کنیم. شهرداری آن طور که باید بسته نشده بود و تیمهای حاضر نیز تیمهای قدرتمندی بودند به همین دلیل شهرداری تبریز نتوانست جایگاه تیمی خوبی کسب کند.
وی افزود: زمانی به ما انتقاد میشد که تیمهای داخلی در ردههای برتر تور آذربایجان قرار میگیرند، اما امروز این تور تا اندازهای پیشرفت کرده که تیمهای خوب داخلیمان برای کسب ردههای برتر رقابت تنگاتنگی با تیمهای خارجی دارند. ۱۱ ماه برای دوره بعدی این تور یعنی تور سی و چهارم تلاش میکنیم تا موانع را رفع کنیم. بعد از ۳۲ سال موفق شدیم هماهنگیهای لازم برای پوشش زنده این تور را انجام دهیم که موفقیت بزرگی محسوب میشود. هزینهای هم برای این کار نکردیم و بر اساس رفاقتی که داشتیم این موضوع عملی شد و هنوز فرصت تقدیر از دستاندرکاران را هم نداشتهایم.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی در رابطه با عقد تفاهمنامههای خارجی گفت: قرار بود ۱۶ مدیرکل از طرف وزارت ورزش و جوانان برای بازیهای آسیایی اعزام شوند، اما با توجه به مسائل ارزی پیش آمده، به دستور وزیر دو مدیرکل به این مسابقات رفتند که من به همراه مدیرکل ورزش و جوانان تهران به این رقابتها اعزام شدیم.
بهتاج ادامه داد: پس از اعزام ما، به جای اینکه از انتخاب نماینده استان برای حضور در این مسابقات خوشحال شویم، رسانههایمان گفتند مدیرکل بیاید و شفافسازی کند با کدام بودجه بیتالمال به مسابقات آسیایی رفته است. در این شرایط نمیتوان با هزینههای شخصی به دنبال سفرهای خارجی و عقد تفاهمنامه با کشورهای مختلف بود چه برسد به اینکه با بودجه عمومی برای عقد این تفاهمنامهها اقدام کنیم.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/ی