اهواز؛

پیشگیری از تشنگی و کم آبی بدن در ماه رمضان

کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان به منظور پیشگیری از کم آبی و تشنگی در ایام ماه مبارک رمضان و روزهای گرم تابستان نکاتی را تشریح کرد.

پیشگیری از تشنگی و کم آبی بدن در ماه رمضانبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مهنوش صاحبدل، کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در این خصوص اظهار داشت:‌ تقارن ماه مبارک رمضان با روزهای بلند فصل گرما سبب می‌شود که یکی از مشکلات اساسی روزه‌داران، بروز تشنگی در طول روز باشد. در این شرایط روزه‌داران باید به منظور پیشگیری از کم‌آبی بدن، در فاصله بین افطار تا سحر مایعات فراوان مصرف کنند به طوری که حدود 8 تا 10 لیوان آب آشامیدنی بهداشتی و مایعات سالم دیگر در فاصله افطار تا سحر بنوشند.
 
وی تصریح کرد: توصیه می‌شود شروع افطار با شیر گرم، آب گرم یا چای کم‌رنگ تازه‌دم باشد. استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ، آش، حلیم کم‌روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار موجب حفظ تعادل آب و املاح بدن فرد روزه‌دار می‌شود.
 
صاحبدل با بیان این‌که باید از مصرف آب سرد، شربت و نوشابه همراه افطار پرهیز شود، بیان داشت: در وعده شام مصرف مایعات سالم مانند آب، دوغ بدون گاز و کم‌نمک، شربت‌های خانگی و آبلیموی تازه طبیعی مانند آب پرتقال و آب طالبی توصیه می‌شود؛ همچنین مصرف شربت‌های خانگی که با آبلیموی تازه، خاکشیر یا عرقیات گیاهی تهیه شده باشد و همچنین آبمیوه‌های تازه در فاصله بعد از شام تا سحر بسیار مناسب است.
 
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان خاطرنشان کرد:‌ روزه‌داران باید در وعده سحری میوه‌هایی مانند هندوانه و سالاد و بعد از آن یک فنجان چای مصرف کنند تا املاح مورد نیاز بدن تامین شود. مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمی‌شود زیرا موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم‌های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می‌شود.
 
وی افزود:‌ در وعده سحری مصرف سالاد شامل خیار، گوجه، هویج، جوانه غلات، حبوبات و مخصوصا کاهو توصیه می‌شود زیرا کاهو در مقایسه با سایر سبزی‌ها دارای آب بسیار زیادی است و از احساس تشنگی در طول روز کم می‌کند. همچنین مصرف غذاهای آبکی مانند خورشت‌ها و خوراک‌ها در وعده سحری توصیه می‌شود.
 
مهنوش صاحبدل با بیان این‌که بهتر است در ماه رمضان از مصرف زیاد چای خودداری شود، اذعان داشت:‌ مصرف زیاد چای مخصوصا غلیظ یا شیرین توصیه نمی‌شود زیرا مصرف زیاد آن، موجب دفع آب بدن و افزایش احساس تشنگی می‌شود.
 
وی اظهار کرد: روزه‌داران در ایام ماه مبارک رمضان از مصرف نوشانه‌های گازدار، آبمیوه‌های مصنوعی، دوغ گازدار و ماءالشعیر مخصوصا در وعده سحری پرهیز کنند و برای حفظ سلامتی در کل ایام سال نیز این مواد خوراکی را مصرف نکنند.
 
صاحبدل گفت:‌ برای پیشگیری از یبوست نیز مصرف آب و مایعات سالم و میوه‌ها و سبزی‌های آبدار و مصرف بیشتر شیر و دوغ و مصرف کمتر ماست توصیه می‌شود.
 
این کارشناس بیان داشت: محدود کردن مصرف نمک در وعده‌های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک‌کننده است. دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع این نمک اضافی مقادیر زیادی آب از بدن دفع شده و موجب کم‌آبی و بروز تشنگی می‌شود؛ در این زمینه توصیه می‌شود به غیر از مقدار اندکی نمک که برای آشپزی لازم است، دیگر در سفره به غذا نمک اضافه نشود.
 
وی اذعان کرد:‌ مصرف غذاهایی با پروتئین زیاد در وعده سحری مانند کباب‌ها سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز‌ شده و روزه‌دار را دچار تشنگی شدید می‌کند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.