به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ سید محمد میرمحمدی
استاندار یزد گفت:برای قشر بیکار مشکلی نداریم و میتوانیم کارهایی را حدود 100 هزار کارگر افغانی اشغال کردهاند برای نیروهای بومی داشته باشیم.
وی بابیان اینکه اگر این قشر تحصیلکرده وارد بازار کار نشوند نرخ بیکاری بالا میرود تصریح کرد: در این استان نرخ بیکاری مردان خیلی پایین است ولی نرخ بیکاری زنان بالاست چون نوع شغل این جمعیت با مردان متفاوت است ضمن آنکه ورودشان به بازار کار نیز با سرعت بیشتری انجام میشود.
باید نگاهها و رویکردهای مسئولان استان در بخش ایجاد شغل بهویژه برای فارغالتحصیلان دانشگاهی و بانوان با همفکری گروههای مختلف و با تکیهبر رویکرد اعتقادی تغییر پیدا کند.
سید محمد میرمحمدی در جلسه کارگروه اشتغال استان با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی (ره)، شهدای 15 خرداد و انقلاب و شهدای حادثه تروریستی در تهران گفت: در سال جاری همه تلاشها بر این است که اشتغال از طریق دستگاهها دنبال شود و در این خصوص دو طرح کارورزی و دیگری از طریق مهارت ورزی طراحیشده است.
وی افزود: باید رویکرد اعتقادی و علاقه و احساس مسئولیت بهویژه در حوزههای مطالعهای و پژوهشی و قراردادها داشته باشیم و در کنار آن باید هزینهها بر مبنای میزان بهرهوری انجام شود تا نتیجه مطلوب به دست آید.
استاندار یزد تأکید کرد: باید با تمرکز، طرحها را دنبال کرد و با پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی به مؤثر بودن و پختهتر شدن طرحهایی اشتغالزا کمک کرد و برنامهریزی داشت تا قشر تحصیلکرده وارد بازار کار شود.
میرمحمدی با تشریح وضعیت متقاضیان کار در جامعه گفت: درگذشته قشر 50 درصدی از جامعه یعنی بانوان، حضور امروزی را در بازار کار نداشتهاند یا اینکه که کمتر در حوزه اشتغال دیده میشدند ولی امروز با فضای کشور و نگاه انقلاب اسلامی این قشر هم میتوانند در تمامی عرصه ایفای نقش کنند که نمونه آن تعداد زیاد بانوان فارغالتحصیل دانشگاهی است.
نماینده عالی دولت در استان افزود: در این خصوص باید چارهاندیشی شود چون درعینحالی که باسیلی از ورود فارغالتحصیلان دانشگاهی مواجه هستیم هرسال این تعداد رویهم انباشته میشود.
میرمحمدی بابیان اینکه ورود این قشر به بازار کاربر مبنای شرایط اجتماعی ایران ضروری است تا پاسخگوی این روند شتابنده به بازار کار باشیم ادامه داد: باید برنامهریزی اشتغال همراه با تعریف و پاسخدهی به شاخههای مختلف آن داشته باشیم.
وی یادآور شد: با توجه به ثبتنام متقاضیان شغل در سامانه وزارت تعاون مشکلی در شناسایی آنها نداریم ازاینرو باید برای قشرهای مختلف ثبتنام کرده از بیسواد تا دکترا برنامهریزی هدفمند صورت گیرد.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: باید با معرفی شغل در بخشهای دولتی و مذاکره با کارفرمایان به این قشر به مطالبه گری آنان پاسخ داد و اگر اهل کار باشند وارد بازار میشوند.
میرمحمدی ادامه داد: برای قشر فارغالتحصیل هم باید سراغ کارفرمایان رفت و اگر در مشاغلی و تخصصهایی در این بخش کار نبود باید به سراغ فناوریها رفت و زمینه را برای کارآفرینی متناسب با این رشتهها فراهم کرد.
وی بابیان طرحهای دولت ازجمله 2 طرح کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی و طرح مهارتآموزی در فضای کسبوکار واقعی گفت: این طرحها مزیتهایی برای کارفرمایان و کارورزان دارد که کارفرما میتواند 6 تا 9 ماه از نیروی رایگان استفاده کرده و نیروی موردنیازش را از میان کار وزان موفق انتخاب کند.
وی افزود: حسن و مزیت برای کارورز این است که در مرحله عملی، کار میکند، مهارت کسب کرده و نهایتاً هم گواهی مهارتی میگیرد که در آینده اولویت نیز با استخدام این قشر است و از سوی دیگر به اشتغال امیدوار شده و نیروی موفقی در آینده خواهد بود.
نماینده عالی دولت در استان یزد تأکید کرد: این طرح شاید توقف 6 یا 9 ماهه ایجاد کند اما بعدازآن با ازدحامی از نیروی کار مطالبه گر شغل مواجه خواهیم شد که بخشی از آنها از سوی کارفرماها جذب میشوند و باید برای مابقی هم در کنار برنامههای جاری هر دستگاه، برنامهریزی مناسب داشت.
میرمحمدی بابیان اینکه با توجه به ظرفیتهای بالای استان نباید بیکار داشته باشیم گفت: ضمن آنکه این طرحهای میتواند در خصوص استانداردسازی فعالیتها نیز کمک کند و امیدواریم با همفکری هم بتوانیم قدمهای قابلتوجهی در بحث اشتغال برداشته و از ظرفیتهای بالای این استان در حوزههایی همچون گردشگری، انرژی خورشیدی، صنایعهای تک و فناوریها که فقط مغز نیاز دارد برای ایجاد شغل استفاده کرد.
وی افزود: ظرفیتهای زیادی برای ایجاد اشتغال در کنار زیرساختها و زمینههای رشد در استان وجود دارد و تنها باید با تغییر رویکردها و پرهیز از مشاورهها و تحقیقات کپیرایت در قراردادها برای رفع بیکاریها گامهای محکم و جدی برداریم.
در این جلسه ریاحی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر کارگروه مسائلی را در تشریح طرح پیشنویس کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی، تشریح طرح مهارتآموزی در فضای کسبوکار واقعی، گزارشی از وضعیت هماهنگی برای جذب اعتبارات قرضالحسنه مشاغل خانگی در سال 95 و گزارش تسهیلات خوداشتغالی از محل تسهیلات قرضالحسنه ارائه کرد و مسئولان هر بخش به توضیح عملکرد مجموعه خود پرداختند.
انتهای پیام/ ی