به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی ، سیدابراهیم علوی مدیر عامل این شرکت در نشست شورای حفاظت منابع آب استان، گفت: دشت اسفراین 16 متر کاهش سطح آب طی دو دهه اخیر، بیشترین کاهش سطح را داشته و در مجموع با 936 میلیون متر مکعب کسری مواجه است.
وی وضیعت منابع آب زیرزمینی در دشت های استان را نگران کننده خواند و افزود: منابع آب زیرزمینی استان در دشت های اسفراین، جاجرم و صفی آباد به سمت شور شدن می رود.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، روند اضافه برداشت بیرویه از آب های زیرزمینی استان تاکنون موجب شده است وزارت نیرو توسعه بهرهبرداری از هشت دشت از 11 دشت استان را ممنوع اعلام کند و وضعیت منابع آب زیرزمینی در سه دشت اسفراین، جاجرم و شیروان بحرانی است.
علوی با اشاره به آمار پایه منابع آب اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال آبی جاری از مهرماه پارسال تاکنون به طور متوسط 174 میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده است که نسبت به سال آبی قبل، 100 میلیمتر کاهش دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی با اعلام اینکه کاهش بارندگی، موجب کاهش 22 درصدی آب وردی به مخازن سدهای استان شده است، گفت: مخازن سدهای استان در مجموع گنجایش ذخیره 250 میلیون متر مکعب را دارند اما در شرایط کنونی تنها 35 درصد از این مخازن پر است.
وی حجم بارندگی سالانه استان را شش میلیارد و 500 میلیون متر مکعب ذکر کرد و افزود: بیش از 78 درصد آن یعنی حدود پنج میلیارد و 100 میلیون متر مکعب تبخیر می شود.
مدیرعامل آب منطقه ای خراسان شمالی، حجم آب قابل برنامه ریزی استان را یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: 39 درصد این منابع زیرزمینی و 61 درصد نیز منابع آب سطحی استان را تشکیل می دهد.
علوی گفت: 88 درصد منابع آب استان در بخش کشاورزی، چهار درصد در بخش صنعت و هشت درصد از این منابع نیز برای شرب و بهداشت استان استفاده می شود.
اولین نشست شورای حفاظت منابع آب استان در سال 96 با حضور استاندار، فرمانداران و مدیران اجرایی مرتبط با مدیریت منابع آب استان در محل سد شیرین دره برگزار شد.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه باغی و کشاورزی دارد.
انتهای پیام/ع