وی افزود: در طول سال در یک دوره زمانی محدود با استفاده از امکانات و تجهیزات لازم برای مقابله با بیماریها 3 الی 4 بار واکسن به دام و طیور تزریق میشود تا از اپیدمی مسری در جامعه جلوگیری شود.
مدیر شبکه دامپزشکی گلپایگان با اشاره به اینکه سال گذشته 54 هزار رأس دام سنگین و 138 هزار در دام سبک علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند، بیان داشت: در سالهای اخیر بیماری نوظهور لمپی اسکن ( آبله گاوی) از سمت غرب وارد کشور شد و به طبع شهرستان گلپایگان را نیز در برگرفت.
وی با بیان اینکه لمپی اسکن نوعی بیماری مسری که از طریق حشرات و در فصل گرم سال منتقل میشود، افزود: سال گذشته 20 هزار و 500 رأس دام سنگین علیه بیماری لمپی اسکن واکسینه شدند و خوشبختانه هیچ گونه علائمی از این بیماری در شهرستان مشاهده نشد.
غفاری با اشاره به اینکه بیماری تب مالت از شایعترین بیماریهایی است که در شهرستان و در سطح دامداریها وجود داشته است، افزود: یکی از راههای پیشگیری از سرایت این بیماری به انسان، کنترل بیماری در دامها است.
وی با بیان اینکه سال گذشته در دامهای سبک و سنگین دو نوع واکسن فول دوز قوی و ضعیف تزریق شد، افزود: واکسن فول دوز قوی در جمعیت دامهای سنگین با سن بالاتر و واکسن فول دور ضعیف در دامهای سنگین با سن کمتر تزریق شده است، در کل 7 هزار و 400 رأس دام واکسینه شدند.
مدیر شبکه دامپزشکی گلپایگان با بیان اینکه برای پیشگیری از تب مالت گوسفندی سال گذشته بیش از 20 هزار رأس گوسفند و بز با واکسن فول دوز رون واکسینه شدند، افزود: سال گذشته بالغبر 70 هزار رأس دام سبک و 2 هزار و 200 رأس دام سنگین علیه بیماری شاربن واکسینه شدند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بالغبر 95 هزار رأس دام سبک علیه بیماری آبله واکسینه شدند، بیان کرد: بیماری شاربن نوعی بیماری است که در صورت عدم پیشگیری در جمعیت دام خسارت وارد میکند که در این راستا سال گذشته 13 هزار رأس دام علیه بیماری شاربن واکسینه شدند.
غفاری با بیان اینکه سال گذشته 9 هزار رأس دام سنگین علیه بیماری زردی گاوی واکسینه شدند، افزود: سال گذشته بالغبر 200 هزار رأس دام سبک و سنگین علیه انواع بیماریها واکسینه شدند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته بر اساس دستورات سازمان دامپزشکی در راستای کنترل بیماریها در دامداریهای صنعتی و سنتی از 3 هزار و 498 رأس دام آزمایشات خون گیری انجام شده است که از این تعداد 41 رأس به بیماری مبتلا بودند، افزود: همچنین سال گذشته برای کنترل بیماری سل از 3 هزار و 226 گاو آزمایشات خون گیری انجام شده است که از این تعداد یک رأس دام به بیماری مبتلا بود.
مدیر شبکه دامپزشکی گلپایگان گفت: دامهای بیمار به کشتارگاه دام انتقال داده میشوند، و در صورت تشخیص مسؤول فنی کشتارگاه، گوشت دامها به کارخانه فرآوری غذایی صادر میشود، خسارت دام بیمار نیز به دامدار پرداخت میشود.
وی بیان کرد: سال گذشته 5 هزار و 71 مورد بازرسی از اماکن عرضه گوشت و فرآوردههای خام دامی توسط 12 نفر از بازرسان اداره دامپزشکی گلپایگان انجام شده است، افزود: که از این تعداد 738 مورد تخلف غیربهداشتی مشاهده شده است که برای 94 مورد حکم قضایی صادر شده است.
غفاری گفت: سال گذشته 2 تن و 900 کیلوگرم گوشت قرمز و گوشت سفید از عرضه فرآوردههای گوشتی جمعآوری و معدوم شده است.
مدیر شبکه دامپزشکی گلپایگان با اشاره شیوع بیماری تب کریمه کنگو، افزود: شبکه دامپزشکی با همکاری شبکه بهداشت و درمان در راستای جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو کلاسهای آموزشی را برای قصابان، دامداران و چوپانان و نیروهای خدماتی دامپزشکی و مراکز حمل و نقل گوشت دام برگزار کرده است.
وی با اشاره به اینکه با همکاری دهیاری و شوراهای اسلامی سم ضد تب کریمه کنگو بین دامداران توزیع شده است، گفت: با توجه به اشتغال برخی مردم به پرورش دام و یا کشتار دام باید توصیههای لازم را رعایت کنند.
غفاری با اشاره به راهاندازی کشتارگاه دام گلپایگان که سطح منطقه غرب استان را پوشش میدهد، افزود: کشتارگاه دام گلپایگان دارای تجهیزات مدرن به ویژه داری اتاق پیش سرد است که پس از ذبح دام، گوشت در اتاق پیش سرد در مدت معین برای از بین رفتن میکروب نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه قصابان شهرستان حتماً گوشت مورد نیاز را فقط از کشتارگاه دام گلپایگان خریداری کنند و از ذبح دام در محلهای دیگر خودداری کنند، افزود: شهروندان در هنگام خرید گوشت از مراکز عرضه از خرید گوشت بدون لیبل و ممهور به مهر دامپزشکی خودداری کنند.
مدیر شبکه دامپزشکی گلپایگان با اشاره به اینکه شماره گویای 1512 برای پاسخ به هرگونه شکایات و گزارشات و تخلفات شهروندان است، بیان کرد: دامداران از جدا کردن و له کردن کنه از روی بدن دام خودداری کنند، همچنین هفتهای یک بار بدن دام و محل نگهداری دام علیه تب کریمه کنگو در فصل گرم سال باید سم پاشی شود.